You are here

Radioamatori

Intalnirea de Sarbatorile Pascale 2024

Dupa intalnirea care a avut loc de Sf. Stefan pe 27 decembrie 2023, intre radioamatori bucuresteni, la Radiclubul Municipal Bucuresti, mai multi radioamatori au venit cu ideea ca sa organizam o asemenea intalnire si cu ocazia Sarbatorilor Pascale din 2024.

Sa facem cunostinta cu Maxim Eugen YO7YO

Pe dl. Eugen YO7YO l-am intalnit pe la mai multe intalniri ale radioamatorilor, dar cele despre care imi aduc aminte cel mai bine, sunt cele de la Arutela, campingul Sf. Manastiri Turnu.

 

Adunarea Generală Ordinară şi Adunarea Generală Extraordinară - 2 martie 2024

În ziua de 02 martie 2024, orele 10:00, la sediul Agenţiei Naţionale pentru Sport din Bucureşti,  str. Vasile Conta, nr. 16, Sector 2, etaj 8, Sala Nadia Comăneci, se convoacă Adunarea Generală Ordinară şi Adunarea Generală Extraordinară de Alegeri a Federației Române de Radioamatorism.

Să facem cunoştinţă cu Gheorghe (George) Poncu YO2MAB

Pe vremea când se publicau revistele Radiocomunicaţii şi Radioamatorism, editate de Federaţia Româna de Radioamatorism, am citit mai multe articole scrise de George YO2MAB şi de aceea, am dorit ca să ne prezinte activitatea lui ca radioamator, fiind convins că are ce să ne povestească.

Intalnirea de Sf. Stefan - 27 decembrie 2023

In Bucuresti, in fiecare an, pe 27 decembrie, de Sf. Stefan, devenise o traditie ca radioamatorii bucuresteni sa ne intalnim la Radiclubului Municipal Bucuresti. Cand a fost pandemia radiclubul a fost inchis, iar apoi a urmat reabilitarea; ultima intalnire care s-a tinut a fost in 2019.

Sa facem cunostinta cu Vasile Popa YO8RCA

Pe Vasile YO8RCA l-am cunoscut la simpozioanele si inalnirile noastre, ale radioamatorilor si de fiecare data am stat de vorba ca sa ne mai povestim cate ceva. Cea mai haioasa intamplare am petrecut-o cu Vasile YO8RCA la intalnirea radioamatorilor din Bulgaria, de la Kazanlak din 2012; o sa o cititi la sfarsitul articolului.

Intalnire intre radioamatori si CB-isti - 1 decembrie 2023

Asteptam de mult timp, cu mare interes, aceeasta noua intalnire intre prieteni. Ultima intalnire s-a tinut pe 16 iulie 2022, asa ca m-am bucurat ca ne-am reintalnit dupa un an si patru luni.

Simpozionul National YO - Drobeta Turnu-Severin, 21-24 Septembrie 2023

M-am bucurat tare mult cand am aflat ca anul aceesta Simpozionul National YO va avea loc, dupa 13 ani, tot la Drobeta Turnu-Severin. Aceeasta informatie am aflat-o cu mult timp inainte de a fi „batuta in cuie” si imediat am luat legatura cu prietenul meu de la Drobeta, Toto YO7FT pentru a afla cat mai multe amanunte, iar el mi-a spus ca o sa ma tina la curent.

Hobby Radio Expo Kazanlak 2023

Anul aceesta a avut loc editia cu numarul 33 a intalnirii Hobby Radio Expo organizata in Bulgaria in orasul Kazanlak.

Cum am aflat in luna ianuarie, de la Vladi LZ1KZ, unde si cand se va tine anul aceesta  Hobby Radio Expo, imediat l-am rugat sa-mi faca rezervare la hotelul la care mi-a facut si anul trecut, Hotel Roza din orasul Kazanlak. Abia asteptam sa plec iar la drum catre aceeasta intalnire cu prietenii radioamatori; acum am fost pentru a XII-a oara. Anul aceesta intalnirea a fost pe 10 iunie.

Intalnirea traditionala de la Pitesti din luna mai, 2023

Deoarece imi doream ca si anul aceesta sa merg la “Intalnirea traditionala de la Pitesti din luna mai” mi-am facut mai multe planuri de a ajunge acolo. Am intrebat in stanga si in dreapta, mai multi prieteni radioamatori, daca merg la Pitesti la intalnirea radioamatorilor din 20 mai, dar fiecare avea alte trasee. Cu doar trei zile inainte de data cand trebuia sa ajung la Pitesti am rezolvat problema, stabilind cu Costica YO3IRC data si locul unde ne intalnim ca sa plecam la drum. Cu o seara inainte am primit informatia ca o sa mearga cu noi si Dan YO3DSM.

Pages

Theme by Danetsoft and Danang Probo Sayekti inspired by Maksimer