You are here

Personalitati

Intalnirile culturale – Sezonul 12, Episodul 89

Vineri, 23 februarie 2024, ora 19, la Casa de Cultura a Studentilor din Bucuresti, a avut loc

INTALNIRILE CULTURALE

Florin-Silviu Ursulescu

Sezonul 12 – Episodul 89

Amfitrion Bebe Astur

Alexandru Ioan Cuza și geopolitica marilor puteri ale epocii

În cadrul evenimentelor dedicate istoriei și culturii românești, Casa de Cultură „Friedrich Schiller” prin Direcția Cultură, Învățământ, Turism a Primăriei Municipiului București a organizat conferința „Alexandru Ioan Cuza și geopolitica marilor puteri ale epocii”, care s-a desfășurat joi, 25 ianuarie 2024, ora 18.00, la sediul instituției.

165 de ani de la Unirea Principatelor Române

Muzeul Național Cotroceni a organizat marți, 23 ianuarie 2024, ora 14.00, în Salonul Cerchez, vernisajul microexpoziției 165 de ani de la Unirea Principatelor Române.

Anton Pann – Povestea vorbei

Biblioteca Academiei Române, în parteneriat cu Muzeul Național al Literaturii Române, a organizat luni, 15 ianuarie 2024, evenimentul cultural cu tema „Anton Pann – Povestea vorbei“, constând în vernisarea expoziției cu același nume, urmată de un fermecător și reprezentativ concert susținut de Ansamblul cameral de muzică veche „Anton Pann“. Evenimentul a avut loc în Sala „Theodor Pallady“ din Calea Victoriei 125, începând cu ora 13, și a fost dedicat Zilei Culturii Naționale.

 

Eminescu faţă cu transcendentul şi ştiinţele (ştiinţa)

Evenimentul s-a desfășurat in data de la 11 ianuarie 2024, orele 15-18, la Casa Oamenilor de Stiinta, Piaţa Lahovari nr. 9.

A prezentat Cătălin Ioniţă, CRIFST/DLMFS, conf. dr. UNST-Politehnica Bucureşti, kionita2005@yahoo.com

Intalnirile culturale – Sezonul 12, Episodul 87

Vineri, 15 decembrie 2023, ora 19, la Casa de Cultura a Studentilor din Bucuresti, a avut loc

INTALNIRILE CULTURALE

Florin-Silviu Ursulescu

Sezonul 12 – Episodul 87

Amfitrion Bebe Astur

90 de ani de la asasinarea premierului Ion Gheorghe Duca de către Mișcarea Legionară

În cadrul evenimentelor dedicate istoriei și culturii române, Casa de Cultură „Friedrich Schiller” prin Direcția Cultură, Învățământ, Turism a Primăriei Municipiului București a organizat joi, 7 decembrie 2023, ora 18.00, conferința „90 de ani de la asasinarea premierului Ion Gheorghe Duca de către Mișcarea Legionară”.

REMEMBER Martha Bibescu

Muzeul Național al Literaturii Române, în parteneriat cu Arhivele Naționale ale României, a organizat marți, 5 decembrie 2023, ora 13.00, la sediul din Calea Griviței 64-66, vernisajul expoziției dedicate comemorării a 50 de ani de la trecerea în eternitate a scriitoarei Martha Bibescu.

Prof.univ. Dr Adrian Năstase: Raport ilustrat asupra călătoriei în China

Fundația Europeană Titulescu – Centrul de cercetare, a organizat miercuri, 29 noiembrie 2023, începând cu ora 16.30, conferința “Prof.univ. Dr Adrian Năstase: Raport ilustrat asupra călătoriei în China”.

Smart Cities of Romania 2023

Evenimentul s-a dorit a fi o platformă de comunicare între părțile implicate în dezvoltarea urbană durabilă si reuneste reprezentanţi ai administraţiei publice centrale şi locale, ai organizaţiilor cu rol in reglementarea domeniilor conexe conceptului, precum şi reprezentanți ai mediului privat, universitar si ambasade, înregistrând în fiecare an o audienţă semnificativă de peste 400 de participanţi.

Pages

Theme by Danetsoft and Danang Probo Sayekti inspired by Maksimer