You are here

Cultura

„Bully - o poveste despre speranță”, un roman ca o mână de ajutor pentru victimele bullying-ului

Muzeul Municipiului București a invitat publicul să participe la evenimentul prilejuit de lansarea romanului grafic „Bully - o poveste despre speranță” (publicat de Editura MMB), care a avut loc vineri, 24 martie 2023, ora 17.00, la Grand Hotel Continental (Calea Victoriei 56, Sala Petrașcu).

Cum să respecți șabatul în epoca micro-undelor

Muzeul Național al Țăranului Român a organizat miercuri, 22 martie 2023, ora 18.00, la Sala Media, o nouă ediție a Conferințelor de la Șosea. Tema acestei ediții a fost Cum să respecți șabatul în epoca micro-undelor.

19 martie - Ziua pașaportului românesc. De la ,,cărticica portativă”, la pașaportul electronic - 111 ani de istorie și 15 ani de biometrie

Muzeul Național de Istorie a României a organizat deschiderea expoziției temporare „19 martie – Ziua pașaportului românesc. De la ,,cărticica portativă, la pașaportul electronic – 111 ani de istorie și 15 ani de biometrie”. Proiectul expozițional este organizat de Direcția Generală de Pașapoarte, în parteneriat cu Muzeul Național de Istorie a României, cu ocazia sărbătoririi Zilei Pașaportului Românesc, 19 martie, și a aniversării a 111 ani de la promulgarea „Legii asupra pașpoartelor”. Expoziția este accesibilă publicului, începând de pe 16 martie 2023, la sediul muzeului din Calea Victoriei nr. 12, sector 3, București. 

1985-1987 – Calea Văcărești, Cartierul evreiesc și alte locuri uitate – aduceri aminte

Vineri, 17 martie 2023, la ora 17.00, la Casa Filipescu-Cesianu (parte din Muzeul Municipiului București), din Calea Victoriei, nr. 151, a avut loc lansarea volumului "1985-1987 – Calea Văcărești, Cartierul evreiesc și alte locuri uitate – aduceri aminte", autor Cristian Popescu, apărută la editura Oscar Print, în colecția Antropologie Urbană, coordonată de dr. Adrian Majuru.

Un sfert de veac, trei constituții, trei regimuri

Fundația Europeană Titulescu – Centrul de Studii Strategice a organizat miercuri, 15 martie 2023, începând cu ora 16.30, dezbaterea cu tema Un sfert de veac, trei constituții, trei regimuri.

Statui și reprezentări de daci în arta romană, Renaștere și Baroc

În cadrul evenimentelor dedicate istoriei și culturii române, Casa de Cultură „Friedrich Schiller” (Str. Batiștei nr. 15) prin Direcția Cultură, Învățământ, Turism a Primăriei Municipiului București a organizat joi, 9 martie 2023, ora 18.00, conferința Statui și reprezentări de daci în arta romană, Renaștere și Baroc.

 

Culese din rural. Rezidențe de documentare și scriere

Muzeul Național al Țăranului Român a organizat joi, 2 martie 2023, ora 18.00, la Sala Media, o nouă ediție a Conferințelor de la Șosea. Tema acestei ediții a fost Culese din rural. Rezidențe de documentare și scriere.

CONCERT CAMERAL

Miercuri, 1 martie 2023, orele 19, la Palatul Suțu, a XXV-a Stagiune Muzicală ”Iosif Sava” a Fundației ACCUMM a continuat cu un concert cameral în care publicul s-a aflat față în față cu trei foarte tineri muzicieni.

Explorator în muzeu

Muzeul Municipiului București a organizat lansarea volumului "Explorator în muzeu", publicat de Editura Muzeului Municipiului București. Evenimentul de lansare a avut loc în ziua de vineri, 24 februarie 2023, ora 17.00, la Grand Hotel Continental (Calea Victoriei 56) – Sala Tonitza.

Mărțișor – tradiții și practici de primăvară

Academia Română a organizat joi, 23 februarie 2023, de la ora 18, conferința „Mărțișor – tradiții și practici de primăvară“, susținută de acad. Sabina Ispas, directorul Institutului de Etnografie și Folclor „Constantin Brăiloiu“. Evenimentul se înscrie în ciclul manifestărilor cu public organizate de Fundația Culturală Dalles a Academiei Române, inaugurate în luna ianuarie a acestui an de acad. Ioan-Aurel Pop, președintele Academiei Române.

Pages

Theme by Danetsoft and Danang Probo Sayekti inspired by Maksimer