You are here

Cultura

Arheologie digitală: Trecutul medieval al Bucureștiului dintr-o perspectivă ceramică

Muzeul Municipiului București vă invită la o fascinantă călătorie în trecutul medieval al Bucureștiului, dezvăluită prin prisma ceramicii descoperite în timpul cercetărilor arheologice.

Luxul dantelei

Expoziția aduce în atenția publicului o colecție impresionantă de obiecte de vestimentație și decor realizate din dantelă, aflate în patrimoniul Muzeul Județean de Istorie și Arheologie Prahova, precum și o serie de piese și accesorii feminine din patrimoniul Muzeului Național Cotroceni, toate aparținând secolelor XIX și XX.

Armele dacilor: baza Columnei lui Traian și basoreliefurile cu arme din Forul lui Traian

Muzeul Național de Istorie a României (MNIR) împreună cu Fundația Prietenii Muzeului de Istorie a României (PMIR) și Muzeul Național al Țăranului Român (MNȚR) vă invită să participați la conferința „Armele dacilor: baza Columnei lui Traian și basoreliefurile cu arme din Forul lui Traian”, care va avea loc pe 28 iunie 2024, începând cu ora 14:00, la sala Cinema a Muzeului Național al Țăranului Român.

Casa de Cultură Friedrich Schiller la 67 de ani

Casa de Cultură „Friedrich Schiller” a organizat miercuri, 26 iunie 2024, de la ora 18.00, conferința „Casa de Cultură Friedrich Schiller la 67 de ani”, eveniment cu titlu aniversar dedicat împlinirii a 67 de ani de la înființarea acestui centru de educație și cultură pentru minoritatea germană din București.

Dinamica palatelor voievodale de la București și Târgoviște în perioada medievală

Muzeul Municipiului București a organizat joi, 20 iunie 2024, ora 17.00, vernisajul expoziției tematice „Dinamica palatelor voievodale de la București și Târgoviște în perioada medievală”, care s-a deschis la Palatul Suțu (Bd. I.C. Brătianu, nr. 2).

Deschiderea a doua noi expozitii temporare la MNIR

Muzeul Național de Istorie a României a deschis două noi expoziții temporare - „Capodopere din patrimoniul Muzeului Național de Istorie a României” și „De la Mayer la Preziosi. Spațiul românesc în viziunea artiștilor-călători”. Vernisajul acestora a avut loc joi, 20 iunie, ora 13:00, la sediul muzeului din Calea Victoriei nr. 12.

 

O noua plimbare in orasul Kazanlak – 2024

Ca de obicei, in luna ianuarie am aflat de la Vladi LZ1KZ data cand va avea loc anul acesta intalnirea anuala a radioamatorilor bulgari. Bineinteles ca nu puteam sa scap (ratez) o asemenea ocazie si imediat mi-am facut rezervare la hotel, asa cum fac de fiecare data; a fost a treia oara cand m-am cazat la „Hotel Roza”.

Securitatea, regimul cetățenilor străini și problema terorismului în România comunistă

Primăria Municipiului București prin Casa de Cultură „Friedrich Schiller” a organizat marți, 4 iunie 2024, de la ora 18.00, la sediul Casei Schiller din str. Batiștei 15, București, conferința „Securitatea, regimul cetățenilor străini și problema terorismului în România comunistă”.

Seară de operă

În cadrul stagiunii de concerte intitulate „Muzicienii Filarmonice se prezintă”, Filarmonica „George Enescu” București, Primăria Municipiului București și Casa de Cultură „Friedrich Schiller” au organizat miercuri, 29 mai 2024, de la ora 18.00, concertul vocal-instrumental Seară de operă. Concertul a fost susținut de conf. univ. dr. Oana Spânu-Vișinescu, vioară, prof. dr. Diana Spânu-Dănilă, pian și prof. dr. Simona-Nicoleta JIDVEANU, soprană. 

Invitat special: Alin Stoica, tenor.

Bookfest – Salonul Internațional de Carte 2024

Muzeul Naţional de Istorie a României (MNIR) a participat și în acest an la Bookfest – Salonul Internațional de Carte, care a aut loc la Centrul expozițional Romexpo din București, în pavilionul B2, până duminică, 2 iunie.

Pages

Theme by Danetsoft and Danang Probo Sayekti inspired by Maksimer