You are here

Cultura

Zilele Europene ale Arheologiei

Zilele Europene ale Arheologiei celebrate în premieră la Muzeul Național de Istorie a României.

Muzeul Naţional de Istorie a României (MNIR) a celebrat Zilele Europene ale Arheologiei în zilele de 17 și 18 iunie 2022. Evenimentul a propus o perspectivă inedită asupra domeniului arheologiei publice printr-o nouă serie de conferințe organizate la sediul său, fiind abordate teme deosebite ce aduc în atenție aspecte mai puțin cunoscute despre grafica arheologico-istorică, reconstituirea istorică și arheologia aeriană. Conferințele au avut loc în Holul Central al MNIR.

Tratatul de la Trianon și destinul României Mari

Fundația Europeană Titulescu a organizat miercuri, 8 iunie 2022, începând cu ora 16:30, lansarea cărții: „Tratatul de la Trianon și destinul României Mari”.
Coordonator: Sabin Drăgulin


 

CĂLĂTORII DE VARĂ

În cadrul evenimentelor dedicate istoriei şi culturilor lumii, Casa de Cultură „Friedrich Schiller” (Str. Batiştei nr. 15, Sector 2, Bucureşti) şi Primăria Municipiului Bucureşti, în colaborare cu Asociaţia SmartArt, all’s 2, Centrul de Artă „Euterpe” şi alţi parteneri, a organizat sâmbătă – 4 iunie, ora 16.00, spectacolul-eveniment intitulat „CĂLĂTORII DE VARĂ”. Spectacolul face parte din seria de evenimente care marchează Jubileul de 65 de ani al Casei de Cultură „Friedrich Schiller” din Bucureşti.

Salonul Internațional de Carte Bookfest 2022

Muzeul Naţional de Istorie a României (MNIR) a participat la Salonul Internațional de Carte Bookfest, în calitate de expozant. Cea de-a XV- a ediție a Salonului Internațional de Carte Bookfest a avut loc în perioada 1 – 5 iunie 2022, la Complexul Expozițional Romexpo din București, în pavilionul B2, iar Invitatul de Onoare al acestei ediții a fost Japonia.

METAL SHOW 2022

METAL SHOW & TIB a revenit pe scenă între 11-14 mai 2022.           

După doi ani de pandemie, METAL SHOW & TIB, expoziţia #1 din România pentru industria de prelucrare a metalelor, tehnologii şi echipamente industriale, şi-a redeschis porţile, în format fizic. Intre 11 şi 14 mai 2022, la Romexpo (pavilionul B2), liderii şi profesioniştii industriei s-au reunit pentru a discuta aplicat despre produsele, tehnologiile, inovaţiile şi soluţiile care îţi duc afacerea la nivelul următor. 

Istorii din trecut. Călătorie virtuală în peisaje dispărute

Vernisajul expoziției „Istorii din trecut. Călătorie virtuală în peisaje dispărute” – primul demers expozițional cu componente dedicate de realitate virtuală (VR) și realitate augmentată (AR) al Muzeului Național de Istorie a României.

Bucureștiul văzut de Iosif Berman

Începând cu data de 6 aprilie 2022 s-a deschis spre vizitare expoziția tematică “Bucureștiul văzut de Iosif Berman”.

„CONFLUENȚE ARTISTICE” FRIDA KAHLO și AMRITA SHER-GIL

În cadrul evenimentelor dedicate istoriei şi culturii indiene, Casa de Cultură „Friedrich Schiller” şi Primăria Municipiului Bucureşti, în parteneriat cu Centrul de Artă „Euterpe”, a organizat sâmbătă, 26 martie 2022, ora 16.00, SPECTACOL EVENIMENT „CONFLUENȚE ARTISTICE”  FRIDA KAHLO și AMRITA SHER-GIL.

Genova, Dunărea de Jos și Moldova în secolele XIII-XV

Muzeul Național de Istorie a României a găzduit miercuri, 23 martie 2022,  începând cu ora 12:00, la sediul său din Calea Victoriei nr. 12, sector 3, București, lansarea volumului „Genova, Dunărea de Jos și Moldova în secolele XIII-XV”, autor dr. Alessandro Flavio Dumitrașcu, un proiect editorial al Institutului de Studii Sud-Est Europene și al Editurii Istros.

Anotimpurile copilăriei

Muzeul Național al Satului ,,Dimitrie Gusti” găzduiește în această perioadă expoziția de desen și pictură ,,Anotimpurile copilăriei” realizată de un grup de copii sub îndrumarea Asociației Sfânta Ana Vârteju, cu sprijinul părintelui Marius Dumitru Marinescu, preot paroh al Bisericii ,,Sfinții Ioachim și Ana” din Vârteju și al primăriei orașului Măgurele.

Pages

Theme by Danetsoft and Danang Probo Sayekti inspired by Maksimer