You are here

Cultura

Vechi cărți românești cu steme domnești și stihuri poeticești

Muzeul Municipiului București a organizat vernisajul expoziției „Vechi cărți românești cu steme domnești și stihuri poeticești”, eveniment care a avut loc vineri, 19 aprilie 2024, ora 18.00, la Palatul Suțu (Bd. Ion C. Brătianu, nr 2).

Case tradiționale damaschine

O seară magnifică în cadrul vernisajului expozițional “Case tradiționale damaschine” pictura și artă fotografică”, un eveniment organizat în premieră în preajma Zilei Naționale a Siriei.

Tehnica în antichitate și tehnica tradițională

Divizia de Istoria Tehnicii din cadrul CRIFST-Academia Română a inițiat o serie de prelegeri având ca tematică ”Tehnica în antichitate și tehnica tradițională”.

Între Bariera Vergului şi Bariera Mogoşoaiei. Povestea din spatele unui film contemporan

Muzeul Municipiului București a organizat Conferința de Joi, 4 aprilie, ora 18.30, la Palatul Suțu (Bd. I.C. Brătianu, nr. 2), cu titlul „Între Bariera Vergului şi Bariera Mogoşoaiei. Povestea din spatele unui film contemporan”, care a fost susținută de Adrian Majuru, istoric, antropolog, manager MMB.

Coordonator conferință: conf. univ. dr. Cătălin D. Constantin.
 

Intalnirile culturale – Sezonul 12, Episodul 90

Vineri, 29 martie 2024, ora 19, la Casa de Cultura a Studentilor din Bucuresti, a avut loc

INTALNIRILE CULTURALE

Florin-Silviu Ursulescu

Sezonul 12 – Episodul 90

Amfitrion Bebe Astur

REPUBLICA MOLDOVA LA RĂSCRUCE

Fundația Europeană Titulescu – Centrul de cercetare, a organizat miercuri, 27 martie 2024, începând cu ora 16.30, dezbaterea REPUBLICA MOLDOVA LA RĂSCRUCE.

Unirea Basarabiei cu România (27 martie 1918). Adevăruri istorice, realități geopolitice și iluzii

În cadrul evenimentelor dedicate istoriei și culturii românești, Casa de Cultură „Friedrich Schiller” prin Direcția Cultură, Învățământ, Turism a Primăriei Municipiului București a organizat marți, 26 martie 2024, ora 18.00, conferința „Unirea Basarabiei cu România (27 martie 1918). Adevăruri istorice, realități geopolitice și iluzii”.

HISTORIA DE MANTON

În cadrul evenimentelor dedicate istoriei şi culturilor lumii, Casa de Cultură „Friedrich Schiller” şi Primăria Municipiului Bucureşti, în colaborare cu Asociaţia SmartArt, Centrul de Artă „Euterpe” şi partenerii lor, a organizat sâmbătă, 23 martie 2024, ora 16.00, evenimentul intitulat „HISTORIA DE MANTON” – Prezentare și Spectacol de Dans Flamenco.

19 martie - Ziua pașaportului românesc. De la cărticica portativă din 1912, la pașaportul electronic, mesager al digitalizării

Muzeul Național de Istorie a României a deschis expoziția temporara „19 martie – Ziua pașaportului românesc. De la cărticica portativă din 1912, la pașaportul electronic, mesager al digitalizării”.

Feminitate şi maternitate în preistorie. Reprezentări plastice antropomorfe neo-eneolitice din colecţia Muzeului Naţional de Istorie a României

„Se întâmplă deseori să remarci o siluetă feminină după care, instinctiv, să întorci privirea, ca și cum frumusețea ori poate un aer indefinit te rețin și te opresc să mergi mai departe”, scria jurnalistul Lucian Muntean într-un articol din PressOne, în anul 2018.

Pages

Theme by Danetsoft and Danang Probo Sayekti inspired by Maksimer