You are here

Simpozionul National YO - Drobeta Turnu-Severin, 21-24 Septembrie 2023

M-am bucurat tare mult cand am aflat ca anul aceesta Simpozionul National YO va avea loc, dupa 13 ani, tot la Drobeta Turnu-Severin. Aceeasta informatie am aflat-o cu mult timp inainte de a fi „batuta in cuie” si imediat am luat legatura cu prietenul meu de la Drobeta, Toto YO7FT pentru a afla cat mai multe amanunte, iar el mi-a spus ca o sa ma tina la curent.

Purtam foarte des discutii telefonice cu Toto YO7FT si intr-o discutie mi-a spus ca imi asigura el cazarea intr-un apartament de protocol. Am aflat apoi toate amanuntele evenimentului de pe Radioamator.ro, dupa care m-am interesat de legaturile CFR dus-intors intre Bucuresti si Drobeta. Cu 5 zile inaintea plecarii, m-am dus la agentia CFR de la mine din cartier si mi-am luat biletele pentru tren, ca de obicei, pentru mine si sotie. Noi am plecat catre Drobeta cu o zi mai devreme, adica de miercuri, 20 septembrie; asa fac intotdeauna, plec cu o zi sau mai multe, inainte de data stabilita a simpozionului pentru a putea vizita cate ceva din zona respectiva. Bineinteles ca l-am anuntat pe Toto YO7FT cand ajung la destinatie, iar el mi-a spus ca atunci cand ajung in apropiere sa-l anunt ca sa vina si sa ma ia cu masina de la gara. Am plecat miercuri la ora 11 din Gara de Nord si am ajuns la ora 17 la Drobeta, dupa 6 ore de mers cu trenul. Bineinteles ca l-am anuntat din timp pe Toto YO7FT, iar cand am iesit din gara ma astepta impreuna cu Iana YO3GZO. Ne-am pus bagajele in masina, am mers la locul de cazare, am primit cheile, am lasat bagajul in apartament si am plecat toti 4, cu masina, in centrul orasului ca sa mancam ceva, sa bem un suc sau o bere si bineinteles, o cafea. Toto YO7FT si Iana YO3GZO ne-au dus la un restaurant turcesc care se numeste Ada Kaleh unde ne-am simtit foarte bine. La plecarea de la restaurant pentru ca pornise Fantana Cinetica aflata la foarte mica distanta de restaurantul Ada Kaleh, ne-am dus ca sa o admiram. Apoi, Toto YO7FT ne-a dus cu masina pana la locul de cazare.

In ziua urmatoare, dupa ce am luat micul dejun in camera in care eram cazati, am plecat cu sotia sa facem o plimbare prin oras. Am plecat pe jos, dupa vreo 300 de metri, am trecut prin fata la „Hotel Flora”, unde urma sa fie simpozionul si am mers in continuare spre aleea pietonala ca sa continuam plimbarea. Mergand pe trotuar catre centru am gasit o terasa, am intrat in curte, m-am dus la bar, am stat o jumatate de ora la o masa dar nu a venit nimeni ca sa ne bage in seama si apoi am plecat. Am mers iar la restaurantul Ada Kaleh ca sa bem o bere si sa ne odihnim dupa mersul pe jos. Cand ne hotarasem ca sa plecam am fost sunat de Toto YO7FT care m-a intrebat unde suntem. I-am spus ca suntem la restaurantul Ada Kaleh si ne pregatim ca sa venim la „Hotel Flora”, iar el mi-a spus ca sa vin in capatul aleii, ca acolo este Cornel YO7NSP, care ne poate lua cu masina pana la hotel. Imediat ne-am dus acolo si pentru ca il intrebasem despre ce masina este vorba, am gasit-o imediat, ne-am suit in ea si ne-am dus la hotel. Ajuns la hotel, am avut surpriza ca sa ma intalnesc cu Gigi YO9DMN si cu sotia lui, Doina YO9FQN. Am luat impreuna masa de pranz la „Hotel Flora”, dupa care Gigi YO9DMN a venit cu o propunere ca sa mergem toti 4 (eu cu sotia si el cu sotia) la o plimbare prin oras. Gigi YO9DMN ne-a luat cu masina si eu ii spuneam traseu pe unde sa o ia si unde sa parcheze masina pentru ca batusem aceel drum de mai multe ori. Am mers sa vizitam aleea pietonala si asa am ajuns la „Castelul de Apa” care a fost construi la inceputul secolului XX.

Aceest „castel” facea alimentarea cu apa a intregului oras pana in anii *80; apa era luata direct din Dunare. Apoi am continuat calatoria pe aleea pietonala ca sa revad „Casa Tineretului” unde am fost cazat in 2010, cand am fost la simpozionul anterior, organizat tot la Drobeta. De acolo, ne-am intors pe aleea pietonala si la sugestia lui Gigi YO9DMN am mers ca sa vizitam „Ruinele Cetatii medievale a Severinului”. Seara, Gigi YO9DMN ne-a dus pe mine si sotia la cazare, iar el si sotia sau dus la hotel. Inainte ca sa ne despartim, Gigi YO9DMN ne-a facut o propunere ca maine dimineata sa mergem sa vizitam „Muzeul Regiunii Portilor de Fier”. Bineinteles, ca nu puteam sa refuzam o asemenea oferta si de aceea, in ziua urmatoare ne-am prezentat la „Hotel Flora” la ora stabilita. Ne-am suit toti 4 in masina si am plecat la drum, sper sa nu gresesc, la vreo 15 Km in afara orasului. Dupa ce am admirat peisajul pe drum, am ajuns la destinatie si am vizitat muzeul. Din incinta muzeului, am iesit intr-un coridor, de unde am fost luati (noi si alti vizitatori) de un insotitor, am fost suiti intr-un lift si am coborat mai multe etaje pentru a vizita ceva din hidrocentrala; aici este interzis facutul fotografiilor. Cand s-a terminat vizita, ne-am intors la „Hotel Flora”, mai putin sotia care a ramas la cazare; eu am mers cu Gigi YO9DMN cu ei la hotel ca sa vad ce prieteni au mai venit. Cand eram in fata hotelului, imi suna telefonul, ma uit cine este si surpriza a fost sa vad ca sunt sunat de Dan YO3FAI. Am raspuns, l-am intrebat unde este, el mi-a spus ca este in hotel, eu i-am spus ca sunt in fata hotelului si sa iasa la geam ca sa il vad; era la etajul doi, chiar deasupra intrarii, ne-am facut cu mana si mi-a spus ca coboara imediat. A venit si mi-a spus ca vrea sa mergem undeva in oras la un restaurant turcesc pe care nu l-a mai vazut de peste 30 de ani, unul numit Ada Kaleh; i-am spus ca ii duc eu acolo, iar el m-a intrebat de unde stiu unde este. I-am spus ca am fost acolo de 3 ori. Ne-am suit la ei in masina si i-am spus sotiei lui care conducea, tot traseul pe unde sa mearga. I-am spus din timp unde sa parcheze. Ne-am dus acolo si nu stiau ce sa comande, iar eu le-am spus ce le recomand. A venit chelnerul a preluat comanda, ne-a adus ce am comandat si le-a placut foarte mult; Dan YO3FAI a comandat varianta cu carne, iar sotia lui a comandat varianta cu branza; eu am comandat tot cu carne. M-au intrebat de unde stiu aceeasta mancare ca este buna, iar eu le-am spus ca mi-a recomandat-o Iana YO3GZO, atunci cand am fost acolo prima data. La plecarea de la restaurant i-am rugat sa ma duca si pe mine cu masina pana la cazare si bineinteles ca nu m-au refuzat; asa a trecut si ziua de vineri.  

Sambata dimineata m-am dus cu sotia la hotel ca sa vedem ce persoane (prieteni) au mai venit. Surpriza a fost ca sa-l revad pe Pino I8YGZ pe care nu l-am mai vazut de foarte multi ani. Au urmat foarte multi prieteni cu care m-am intalnit, cu unii mai recent, cu altii de mai mult timp. Prima vizita am facut-o la talcioc, iar apoi la „Concursul de Creatie Tehnica” ca sa vad cine a participat si ce lucrari au prezentat. A urmat masa de pranz, apoi un moment de respiro pentru odihna de dinainte de „Masa festiva”. Am stat in curte cu mai multi prieteni la umbra, la o bere. Seara a fost „Masa festiva”, iar la putin timp dupa deschidere a urmat decernarea de premii, iar la sfarsit i s-a dat microfonul si lui Pino I8YGZ ca sa spuna cateva cuvinte. Inainte de inceperea „Masei festive” a venit un domn cu masina si a adus o boxa si ce a mai avut nevoie ca sa fie sonorizare in sala si muzica pentru atmosfera si pentru dansurile care au urmat. Cand atmosfera este placuta nici nu stiii cand trece timpul. Si uiteasa a trecut si aceest simpozion. Sunt curios unde o sa fie la anul.

O cafea si o mica plimbare prin Drobeta Turnu-Severin - 20.09.2023
 
 
O mica plimbare de dimineata prin Drobeta Turnu-Severin - 21.09.2023
 
 
Masa de pranz si plimbarea prin Drobeta Turnu-Severin - 21.09.2023
 
 
Intalnirea cu prietenii la Hotel Flora - 21.09.2023
 
 
In vizita la Muzeul Regiunii Portilor de Fier - 22.09.2023
 
 
Talcioc - 23.09.2023
 
 
Concursul de Creatie Tehnica - 23.09.2023
 
 
Masa de pranz - 23.09.2023
 
 
Premierea - 23.09.2023
 
 
Masa Festiva - 23.09.2023
 
Category: 

Theme by Danetsoft and Danang Probo Sayekti inspired by Maksimer