You are here

Simpatizantii lui Cornel Chiriac

La cateva zile dupa ce postul de radio "Europa Libera" a anuntat "bomba" cum ca, Cornel Chiriac (prezentatorul emisiunii Metronom din cadrul acestui post de radio) a fost asasinat, din intamplare, mi-a picat in mana un numar al ziarului "Romania libera" unde la rubrica decese publica urmatorul anunt aproximativ (citez din memorie): Familia Chiriac anunta cu durere aducerea in tara a trupului neinsufletit al lui Cornel Chiriac care va fi inmormantat in data de... la cimitirul Reanvierea, careul E19. Am ramas mut de uimire citind acest anunt intr-un ziar din aceea perioada.

Anii au trecut si prin 1980, intr-o frumosa dupa amiaza dintr-o duminica de vara am ajuns si eu, in sfarsit, la momantul lui Cornel si i-am pus un buchet de flori cu promisiunea ca o sa revin. Atunci am aflat ca de fapt in ziar era trecut gresit careul in care era inmormantat; nu era E19 care nici nu exista, era E17. Iar au trecut anii (peste 26 la numar) si m-am hotarat sa trec iar pe la mormantul lui Cornel sa-i mai pun o floare la capatai. De data asta, dupa doua ore si ceva de cautari nu am reusit sa-l gasesc cu toate ca tineam minte cam pe unde era. M-am dus la Administratorul cimitirului, o doamna foarte amabila care mi-a pus toate registrele din perioada aceea la dispozitie dar totul a fost in zadar. Misterul? Dupa asasinarea lui, mama sa s-a dus in Germania unde l-a incinerat, iar aici in mormant i-a pus urna cu cenusa. Asemenea lucruri nu au inceput sa se inregistreze in evidentele cimitirului decat dupa 1990. Puteam eu sa caut mult si bine in registrele cimitrului. Am plecat acasa foarte necajit pentru ca nu reusisem sa pun florile cumparate acolo unde ar fi trebuit sa le fie locul. Incapatanat cum sunt, peste o saptamana m-am reintors la cimitir si am rugat-o pe doamna Administrator sa-mi dea pe cineva care sa-mi arate limitele careului E17, ceea ce s-a si intamplat. De data asta l-am gasit imediat. Cu mainile tremurind de emotie am facut cateva poze dupa care am dat fuga la poarta cimitirului si am cumparat cateva flori. Sunt pozele in care se mai vad cateva urme de zapada. Apoi am descoperit un site al fanilor lui Cornel Chiriac, unde m-am inscris si eu si asa am aflat ca se pune la cale o intalnire intre simpatizantii lui. Marti 4 Martie 2008, cu ocazia implinirii a 33 de ani de la moartea (asasinarea) lui Cornel Chiriac un grup de simpatizanti ai acestuia am hotarat sa ne intalnim la ora 11 la cimitirul Reinvierea din Bucuresti pentru a-i pune o floare la mormant si sa tinem un moment de reculegere. Am luat cu mine si doua caiete document in care notam anumite informatii muzicale pe care le prezenta Cornel in emisiunile sale, cum ar fi "The Beatles Kingdom". Am prezentat si cateva fotografii cu autografe ale unor formatii de muzica usoara din aceea vreme, obtinute de la adrese pe care le-a dat Cornel in cadrul emisunilor Metronom. Apoi ne-am retras undeva la o cafea sa depanam amintiri cu si despre Cornel. Locul ales a fost "Clubul Taranului" din cadrul Muzeului Taranului Roman. Am considerat ca trebuie sa merg sa-i pun o floare la mormant, chiar daca nu l-am cunoscut personal, acest gest fiind ceva crestineste. O sa ma duc sa fac acest lucru ori de cate ori o sa am ocazia.

Un album cu fotografii ocazionat de acest subiect poate fi vazut aici:  http://nini.qsl.ro/yo3ccc/Simpatizantii%20lui%20Cornel%20Chiriac/index.html

Category: 

Theme by Danetsoft and Danang Probo Sayekti inspired by Maksimer