You are here

Ziua de naștere a lui Cornel Chiriac - 9 mai 2019

Pentru unii 9 mai o fi “Ziua Europei”, pentru  alții o fi “Victoria contra Germaniei”, dar pentru noi e data nașterii lui Cornel Chiriac.

În 2019 ar fi împlinit 77 de ani, așa că FSU (Florin Silviu Ursulescu) a convocat suflarea ”chiriacistă”, ca în fiecare an, prin SMS și e-mail, joi 9 mai, la cimitirul Reînvierea. La ora 12 am început să ne adunăm lângă mormânt și în scurt timp în ”minutul de aur” am atins audiența maximă de 14 persoane, mai puține ca anul trecut, dar vremea amenințătoare a descurajat mulți prieteni. Au apărut însă și doi ”debutanți”, aflați pentru prima oară aici: Vintilă Dăscăliță și Gabriel Bonea (venit special de la Brăila !). N-au lipsit: Laurean Buta (decanul de vârstă, deplasat cu trotineta), Sandu (Mick Jagger de Obor), FSU (Florin Silviu Ursulescu), Ștefan Mardale (de la formația Cri Gri), Florin Dragomir cu prietenul... tot Florin, Viorel Nistor, Costică Zdrobiș. A adus cozonac, vin și un drapel vechi românesc Cristian Neagoe Mateescu, iar Paul Ionescu a întins pe placa unui cavou tăvi cu  bucate (pârjoale, murături, chec, vin, pâine, ba chiar și pahare și șervețele). A lipsit Mihai Forsea, dar sectorul video a fost reprezentat cu aplomb de Liviu Zamora și Nini Vasilescu.

Am aprins candele, am pus flori, am făcut fotografii individuale și de grup, am ascultat muzică la radio alarockfreeeurope, postul de radio pe internet înființat de Paul Ionescu. El chiar a ținut un discurs supărat că demersurile sale nu sunt sprijinite mai consistent de grupul nostru, dar câteva glasuri l-au asigurat că vom fi mai aproape de el pe viitor. În final, Florin Silviu Ursulescu a rostit o scurtă alocuțiune optimistă și încurajatoare, spre mai bine.

Un album cu fotografii ocazionat de acest subiect poate fi văzut aici: http://nini.qsl.ro/yo3ccc/Ziua%20de%20nastere%20a%20lui%20Cornel%20Chiriac%20-%209%20mai%202019/index.html

Category: 

Theme by Danetsoft and Danang Probo Sayekti inspired by Maksimer