You are here

Cornel Chiriac - 33, 44, 77

S-a născut în 1942, a fost ucis în 1975 pe când avea 33 ani, iar anul acesta se împlinesc 44 de ani de la moartea sa. Ar fi avut 77 de ani.

Noi, cei care încercăm să păstrăm vie amintirea acestui inegalabil educator muzical, ne-am propus să-i cinstim memoria în fiecare an în preajma datei la care a fost asasinat, noaptea de 4 spre 5 martie.

Anul acesta am ales ziua de 3 martie, fiind duminică și deci am putut convoca cât mai multi “adepți”. Ora stabilită a fost 11, iar locul era știut: cimitirul Reînvierea, la mormântul său. La ora stabilită, dintr-un taxi a coborât Paul Ionescu (cu ajutorul său, Mitică) și cu două sacoșe mari. Pe o placă alăturată mormântului au pus de-ale gurii, de la piftie și carni până la murături. N-a lipsit vinul preparat chiar de el, dar a fost concurat de Cristi Neagoe cu producția sa și de Victor Predan sosit de la Pitești cu țuica proprie. Nu au lipsit “martorii” de bază, Florin Dragomir, Nini Vasilescu, Viorel Nistor, Mihai Forsea, mai proaspeții membri Doru Cetățeanu și Mirel Vladu. Am marcat, cu bucurie, prezența a 5 membri noi: Cristi Antoniu (vechi colecționar de discuri) și prietenul său cantemirist, apoi o posibilă rubedenie a lui Geo Limbășanu, dl. Florin (vechi disc-jockey) și marea surpriză plăcută - poetul-muzician Ștefan Mardare. În final, veni și Liviu Zamora.

S-au aprins lumânări, s-au pus flori, s-au făcut fotografii, s-au închinat pahare. Discuții despre discuri, magnetofoane și emisiuni, amintiri din alte vremuri. Doru Cetățeanu ne-a invitat la inaugurarea discotecii sale din str. M. Eminescu nr. 154. În final fotografii de grup, cum facem de fiecare dată.

Ne apropiem de data de naștere a lui Cornel, în luna mai și ne gândim să organizăm o întâlnire tot de acest fel. Vă vom anunța din timp.

Un album cu fotografii ocazionat de acest subiect poate fi vazut aici: http://nini.qsl.ro/yo3ccc/Cornel%20Chiriac%20-%2033,%2044,%2077/index.html

Category: 

Theme by Danetsoft and Danang Probo Sayekti inspired by Maksimer