You are here

Ziua de naștere a lui FSU - 2018

Zilele de ”sărbătorit” ale lui Florin-Silviu Ursulescu sunt Floriile – pentru prenume și 1 octombrie – pentru naștere. Timp de 40 de ani le-a serbat în Club A, dar actualmente clubul nu a pășit în epoca modernă și nu are instalație audio – video - lumini, cum au multe cluburi din București, așa că s-a ”mutat” în Club 16 (str. Ion Cîmpineanu nr.16). Dotări grozave, gazde primitoare – Ilka Melinescu și familia, doritoare de evenimente aparte.

Din pricini obiective nu a sărbătorit pe 1 (dar vârsta rămâne mereu aceeași - 70 de ani), ci pe 12 octombrie, vineri desigur și a inclus sărbătoarea în seria Întâlnirilor Culturale. Le organizează de 9 ani și a ajuns la episodul cu numărul 66. A contactat vechii colaboratori, s-a pus și afișul pe facebook. Conform tradiției, a împărțit doritorilor revista Integrame și a pus fise într-un bol; cine vrea bere se duce cu fisa la barman și primește o bere gratuită. Tot la bar se găseau de vânzare cărțile din Colecția muzicală a editurii ”Casa de pariuri literare”.

După cuvântarea sa de deschidere, ”ostilitățile” le-a deschis Mihai Manea ”Croco”, care și-a prezentat colecția de 16 afișe precum și un viitor volum de scrieri conceput alături de fiica sa Ana Maria Arkan. Microfonul a fost preluat de Viorel Covaci, care a vorbit despre vechi evrei români celebri și apoi și-a interpretat cântecul cu care participă la concursul ”Crizantema de aur„ (Târgoviște). A urmat Dan Țăpligă, cu un moment ”In memoriam Ilie Micolov” (la care au intervenit cu amintiri Sandu Grosu și Paul Ionescu) și a intonat câteva refrene ale regretatului cantautor. A venit și ora recitalurilor: mai întâi Bebe Astur cu Andreea Lupașcu (care suplimentaseră dotarea clubului cu scule proprii) cu o colecție de hit-iuri de top, apoi, surpriza-surprizelor, Nicu Covaci, sosit cu prietena Yvonne. Ne-a oferit două cântece, apoi Dan Țăpligă i-a recitat o poezie pe care a scris-o în onoarea lui, iar Kethy a interpretat la chitară și voce alte două cântece Phoenix (cu Nicu la... vocea a doua). În  final, ca de obicei, Bebe și Andreea au dat tonul la un ”La Mulți Ani” forțos, reluat în cor de toți cei prezenți.

Eu am facut fotografii, a filmat Mihai Forsea, au fost prezenți Victor Predan (de la Pitești), Sandu ”Mick Jagger de Obor”, Irina Răutu (de la Paris), Florin Dragomir cu un prieten, cunoscutul manechin Andy Antemia, Doru Cetățeanu cu prietena, Noni, precum și mulți alții, mai puțin cunoscuți. Hai, că a început bine sezonul !

Un album cu fotografii ocazionat de acest subiect poate fi văzut aici: http://nini.qsl.ro/yo3ccc/Ziua%20de%20nastere%20a%20lui%20FSU%20-%202018/index.html

Category: 

Theme by Danetsoft and Danang Probo Sayekti inspired by Maksimer