You are here

In vizita la Vlad Niculae-Dan YO3FAI

Nu imi mai aduc aminte cand l-am cunoscut pe Dan YO3FAI, dar asta s-a intamplat cu mai bine de un sfert de secol in urma. Conform datelor de pe primul QSL primit de la el, prima legatura radio am avut-o pe 24 iunie 1992. De fiecare cand ne intalneam vorbeam despre pasiunea noastra radioamatorismul, dar si despre prietenii nostrii comuni radioamatori.

Atunci, in familie la el mai era inca un radioamator, fratele sotiei lui, Iustin YO3DAJ, care din pacate ne-a parasit prea devreme. Aceste era un electronist foarte priceput, care repara statiile de emisie-receptie, de atunci, ale CFR-ului si avea serviciul in cladirea Garii de Nord din Bucuresti. Pentru ca serviciul lui era foarte aproape de al meu, la doar doua statii de autobuz, i-am facut nenumarate vizite la locul de munca si mi-a arata cum se repara statiile: UFT 422, RTP, RTM etc.   

In decembrie 1995 i-am facut o propunere lui Florin YO3VK de a merge cu mine in Parang, dar din cauza serviciului pe care il avea atunci am fost refuzat. Atunci, mi-a venit ideea ca sa-i fac aceasta propunere lui Dan YO3FAI, care a raspuns afirmativ, imediat. Le-am facut aceasta invitatie acestor prieteni pentru ca ei erau mari amatori de mers pe munte si de dat cu schiurile.

La inceputul lui 2015 am primit o invitatie de la Dan YO3FAI ca sa-i fac o vizita deoarece urma ca sa demoleze casa, mostenita de la socru si sa faca alta noua in locul ei. Stiind ca am fost prieten foarte bun cu cumnatul lui, Iustin YO3DAJ, vroia neaparat ca sa-i vad fostul lui laborator radio de acasa. Evident ca nu puteam refuza o asemenea ocazie, asa ca am stabilit de comun acord asupra datei cand sa-i fac vizita si in consecinta, pe 10 aprilie 2015, m-am prezentat acasa la Dan YO3FAI. Am cautat sa fac cat mai multe fotografii, din cat mai multe unghiuri, ca sa ramana cat mai multe amintiri. Cand stateam de vorba cu Dan YO3FAI la o cafea a venit in vizita si Petre YO3CTW. Ulterior, in discutiile pe care le-am avut la telefon, de fiecare data l-am intrebat cum mai merg lucrarile la noua casa. Asteptam cu mare interes sa vad ce pune in loc. Hi!

In urma cu ceva timp, cand am fost la radioclub, am vazut ca Dan YO3FAI avea ceva QSL-uri in casuta, le-am luat imediat si am plecat cu ele acasa. L-am sunat ca sa-i spun ca sunt la mine si ca o sa i le duc cand o sa vin sa vad noua lucrare. Tot de comun acord am stabilit data cand sa ma duc sa vad cum arata noua lui locuinta. Si uite asa, pe 10 decembrie 2016, i-am facut o noua vizita si bineinteles ca si de data aceasta am facut cat mai multe fotografii. Mi-a placut ceea ce am vazut si il felicit pentru realizare.

La cateva zile dupa ce am fost la Dan YO3FAI, mi-a venit o idee si imediat l-am sunat. Ideea era ca sa imi dea voie sa scriu aceste randuri si sa pun pozele pe site. Imediat a fost de acord, fapt pentru care ii multumesc. Si inca ceva, la el in zona merg cu foarte mare placere si pentru faptul ca foarte aproape de el este poligonul auto al ACR-ului (Automobil Clubul Roman), unde in vara lui 1981 am invatat ca sa fac poligonul. Si tot aici, am dat examenul cu celebrul col. Albu.     

Un album cu fotografii ocazionat de vizita pe care i-am facut-o lui Dan YO3FAI, pe 10 aprilie 2015, poate fi vazut aici:

http://nini.qsl.ro/yo3ccc/In%20vizita%20la%20Dan%20YO3FAI%20pe%2010%20aprilie%202015/index.html

Un album cu fotografii ocazionat de vizita pe care i-am facut-o lui Dan YO3FAI, pe 10 decembrie 2016, poate fi vazut aici:

http://nini.qsl.ro/yo3ccc/In%20vizita%20la%20Dan%20YO3FAI%20pe%2010%20decembrie%202016/index.html

Un filmulet pe care i l-am facut lui Dan YO3FAI cand a fost intr-o vizita la mine, in decembrie 1995, poate fi vazut aici:

https://www.youtube.com/watch?v=1TPvZyJKrTg

Un filmulet pe care i l-am facut lui Dan YO3FAI cand l-am luat cu mine in Parang, in ianuarie 1996, poate fi vazut aici:

https://www.youtube.com/watch?v=rueqh9RVZvc

Category: 

Theme by Danetsoft and Danang Probo Sayekti inspired by Maksimer