La alegerile pentru CA al FRR, din data de 31 Martie 2012, in functia de Presedinte a fost ales dl. Neacsu Constantin. Imediat dupa investirea in functie si dupa poza de grup am avut o discutie cu Domnia Sa.
Nini: Dl. Neacsu, in primul rand, permiteti-mi sa va felicit pentru numirea D-voastra in functia de Presedinte al FRR. Cu ce ganduri plecati la acest inceput de drum?
Dl. Neacsu: Eu am mai multe obiective pe care mi-am propus sa le indeplinesc in mandatul meu. In primul rand trebuiesc continuate demersurilor pentru obtinerea unui sediu sau teren de la autoritatile statului sau ale administratiei locale pentru a elimina situatia existenta. De asemenea trebuiesc demarate formalitatile pentru ca FRR sa devina membru AMSAT.
Nini: Ce alte prioritati mai aveti?
Dl. Neacsu: M-am gandit la organizarea unei expeditii oficiale intr-o zona relativ apropiata si de impact mediatic, posibil Muntele Athos sau o insula din zona Marii Egee, Mediterana sau Adriatica, pentru a arata si o alta imagine a FRR fata de comunitatea internationala a radioamatorilor.
Un alt obiectiv este selectarea de membri capabili sa intocmeasca proiecte pentru atragerea de fonduri structurale. Pentru a face cunoscut FRR-ul m-am gandit la:
Nini: La concursuri v-ati gandit?
Dl. Neacsu: Desigur. De aceea m-am gandit la organizarea unui concurs anual de trafic, inscris la IARU, sub egida FRR, posibil intitulat: Porturile Fluviului Dunarea – Fluviul etalon al Uniunii Europene. Vor fi invitati in calitate de coparticipanti Federatiile/Asociatiile de radioamatori din toate statele riverane.
Nini: Tot legat de concursuri, FRR este deficitara la capitolul baze de concurs. Aveti ceva ca obiectiv?
Dl. Neacsu: M-am gandit la organizarea catorva baze permanente de concurs pentru echipa nationala, piloni, antene, utilizand stadioane, cabane ROMSILVA sau ferme agricole pentru utilitati.
Nini: Ar trebui ca FRR sa atraga cat mai multi tineri care sa devina radioamatori.
Dl. Neacsu: Un alt obiectiv este organizarea oficiala, in cooperare cu Ministerul Educatiei si Inspectoratele scolare teritoriale, de prezentari teoretice si practice in scoli si licee, pentru atragerea tinerilor catre radioamatorism. Viitorul activitatii FRR va putea fi asigurat numai prin dezvoltarea investitiei in copii si adolescenti, care trebuie sa gaseasca aici un climat de corectitudine si exemple pozitive. Disensiunile care se simt inca in randul unor radioamatori nu pot contribui la evolutie.
Nini: V-ati gandit la vreo colaborare?
Dl. Neacsu: Aici am mai multe obiective:
Si inca ceva, doresc sa incepem pregatirea editarii unei carti de onoare a radioamatorismului din Romania care sa fie distribuita fiecarei asociatii afiliate.
Nini: In incheiere, o ultima intrebare, cum va caracterizati?
Dl. Neacsu: Sunt un om de echipa, imi place sa dezvolt proiecte realizabile, accept dialogul cu oricine, nu fac parte din nici un grup de interese, nu am fost si nu voi fi inregimentat politic, am independenta financiara.
Nini: Va multumesc!
In incheiere as vrea sa mai adaug ceva. Din discutia purtata cu dl. Neacsu am constatat ca suntem de varste apropiate, am urmat cursurile aceleiasi scoli generale timp de mai multi ani (probabil ca am trecut de foarte multe ori unul pe langa celalalt) si am locuit la o distanta de aproximativ 250m intre noi, timp de 24 de ani. Ce mica este lumea!
Albumul cu fotografii de la aceasta sedinta poate fi vazut aici: http://nini.qsl.ro/yo3ccc/
Theme by Danetsoft and Danang Probo Sayekti inspired by Maksimer