You are here

Club A – premieră film „FSU”

Ne aflăm din nou la Club A (care a obţinut, din fericire, avizul ISU), locul unde-şi plasează Florin-Silviu Ursulescu iniţiativele sale culturale. Aici s-a lansat anul trecut cartea sa de amintiri intitulată „FSU (în dialog cu Doru Ionescu)”, apărută la editura Casa de pariuri literare (Cdpl). Directorul editurii, Cristian Un Cosma, a avut ideea să realizeze, pe baza acestui volum, un film documentar, intitulat simplu „FSU”.

Pe lângă interviul cu FSU, realizat în casa sa, au fost inserate imagini cu reviste, discuri, casetofoane – din colecţiile personale, fotografii de familie, imagini din Piaţa Romană (locul schimburilor de discuri în anii 70). S-a proiectat filmul pe ecranul instalat deasupra scenei. Durata filmului, cam 65 de minute, a depăşit planul iniţial, dar s-a convenit că este doar o copie de lucru, urmând să fie făcute editări şi schimbări.

Protagonistul a invitat o mulţime de prieteni, dintre care i-am zărit pe muzicienii Mike Godoroja, Sandu Albiter, Teo Boar, ziariştii Liviu Zamora, Teodora Ionescu, Mirela Stoenescu, Ovidiu Stângă, Nicoleta Dandu (toţi de la Radio România), arhitectul Virgil Ruta (fost director al clubului), precum şi câţiva membri al asociaţiei „In memoriam Cornel Chiriac”, din care fac parte şi eu, cum ar fi Paul Ionescu, Ionel Preduţ, Laurian Buta, Mihăiţă, Florin Dragomir, profesorul Viorel Covaci, Ion Vrabie, fotografa Mihaela Petre. Intreaga reuniune a fost filmata, ca de obicei, de Mihai Forsea.

Au rostit scurte alocuţiuni Cristian Un Cosma (care a subliniat că în incintă se află şi un stand cu apariţiile editoriale ale editurii Cdpl), regizorul filmului şi protagonistul filmului.

Ca de  obicei, întâlnirea a avut un final muzical, un recital susţinut acum de foarte tânăra Kethy (încă elevă) la chitară şi voce – cu repertoriu folk+rock - susţinută de profesorul său, cunoscutul muzician Bebe Astur, cel care a asigurat şi partea tehnică audio.    

A fost o seara culturală lunară, pentru luna martie, a lui FSU, care a promis că ne vom vedea în aprilie, cu sprijinul directorului de programe al clubului, Paul Radu.

Un album cu fotografii ocazionat de acest subiect poate fi văzut aici: http://nini.qsl.ro/yo3ccc/Prezentarea%20filmului%20documentar%20despre%20viata%20lui%20FSU/index.html

Category: 

Theme by Danetsoft and Danang Probo Sayekti inspired by Maksimer