You are here

Lansare carte FSU

La ziua lui Florin-Silviu Ursulescu, sărbătorită la Club A la 2 octombrie 2015, s-a anunţat lansarea unei cărţi autobiografice pe data de 8 octombrie, dar din cauza tipografiei lansarea s-a petrecut abia joi 13 octombrie 2015, tot la Club A. Cartea se intitulează “FSU (Florin-Silviu Ursulescu în dialog cu Doru Ionescu)”, a apărut la Casa de pariuri literare şi s-a vândut în club la preţul promoţional de 15 lei.

O mulţime de prieteni ai autorului şi-au făcut apariţia, a fost de fapt reuniunea cu cea mai numeroasă asistenţă din ultimul timp, peste 80 de persoane. Cum era şi firesc, au prezentat cartea Doru Ionescu (care a realizat amplul interviu) şi Cristian Cozma Un, din partea editurii. Apoi autorul FSU a citit trei pagini cu precizări necuprinse în carte. Dar de data aceasta nu au fost alte cuvântări, ca pe 2 octombrie, ci s-a trecut la momentul muzical live: o nouă formaţie de valoare, The Cover (condusă de vechiul muzician craiovean Sorin Şontea) ne-a delectat cu reluări ale unor mari hituri româneşti şi străine.

În sală a circulat o foaie care a fost semnată de toţi cei prezenţi, aşa că se poate şti sigur cine a fost în aceea seară la club, dar nu are rost să-i cităm pe toţi. Mulţi au fost prezenţi şi la ziua sa – Radu Nicolescu, Bebe Astur, Sandu Obor, Bodo, Radu Lupaşcu, Costin Grigoraş, Mihai Forsea, Loreta Popa, Teodora Ionescu şi desigur Nicu Covaci (care a luat o chitară şi a cântat “În umbra marelui URS”). Dar mulţi alţii au venit abia acum – Doru Stănculescu (a cântat o piesă cu formaţia) şi alţi  muzicieni - Mircea Florian, Adrian Pleşca (Timpuri noi, Partizan), Cristi Gram (Phoenix), Octave Teodorescu, soţii Grossu, Pato, Niki Oagăn, Mircea Presel, Kethy, ziarişti – Ioan Big, Denis Dinulescu, Alex Revenco, Ernesto Bianchi, Mireille Popa, Florin Popa, Nelu Stratone,  Dana Ilie (TVR), vecini de cartier - Miki Gheorghe, Şerban Demetrescu, Mircea Peşte, Doru Lepădatu (ex- TVR), colegi de liceu - Valentin Mănoiu, Radio România - Olivia Sima, Lenţi Chiriac, Jerry Schwartz, dar şi Liviu Zamora şi Andree Billig de la Radio Rock Zone. Aşa cum am subliniat, aceştia nu sunt decât câţiva dintre cei care au fost prezenţi.

 Ca de obicei trebuie să amintim că de amănuntele organizatorice s-a ocupat directorul de programe artistice al clubului - Paul Radu.                            

A fost o seară mai lungă ca deobicei, s-a întins până spre ora 22, când autorul mai dădea încă autografe. Chiar şi atunci, grupuri grupuleţe mai discutau, vrând parcă să prelungească întâlnirea.   

Un album cu fotografii ocazionat de acest subiect poate fi văzut aici: http://nini.qsl.ro/yo3ccc/Lansare%20carte%20FSU/index.html

Category: 

Theme by Danetsoft and Danang Probo Sayekti inspired by Maksimer