You are here

Doua articole interesante

In urma cu ceva timp am citit comentariile de pe Forumul de pe Radioamator.ro legat de filmul “Daca toti tinerii din lume”. Acest film l-am vazut in urma cu foarte multi ani la cinematograf, in tinerete, dar l-am revazut si in urma cu 12-13 ani la Cinemateca de langa Sala Palatului, datorita regretatului Vasile Ciobanita YO3APG, care a aranjat lucrurile de asa maniera, incat intr-o zi anume, acest film sa poata fi vizionat numai de radioamatori.

Evident ca nu puteam sa pierd o asemenea ocazie unica in felul ei si, in ziua si la ora stabilita m-am prezentat la sala de cinema pentru vizionarea filmului. Sala era arhiplina. In deschidere, imi aduc aminte ca Vasile a tinut un mic “speach” la un microfon in fata celor care stateam pe scaune, dupa care am vizionat filmul, titrat in limba romana. Am ramas placut impresionat de acest film al carui subiect il stiam din tinerete dar pe care abia acum l-am vazut.

La sfarsit, ne-am retras intr-o incapere de protocol, cu mese si scaune (parca era si un bar), unde am mai stat un timp de vorba, ca intre prieteni si s-au servit ceva sucuri si cafea; nu mai tin minte cine a sponsorizat intalnirea cu cateva sticle de Whiskey.

Acum, cautand ceva prin arhiva proprie, am regasit doua articole pe care le-am scanat in urma cu mai multi ani din revistele Sport si Tehnica si m-am gandit sa le scot la lumina. Tin sa va spun ca am ramas profund emotionat dupa ce le-am recitit. Ce contin? Va las pe d-voastra sa descoperiti. Am scanat paginile asa cum erau in revista, dar pentru ca nu s-ar fi putut citi pe monitor asa cum erau in original, am impartit textul in mai multe parti pentru a se putea citi fara probleme.

Un album cu fotografii ocazionat de acest subiect poate fi vazut aici: http://nini.qsl.ro/yo3ccc/Doua%20articole%20interesante/index.html

Category: 

Theme by Danetsoft and Danang Probo Sayekti inspired by Maksimer