You are here

Reintalnirea cu Marcel Faraudo YV6QD

Anul acesta a fost a IV-a oara cand dl. Marcel din Venezuela a venit in Romania, dupa 1989. La primele doua vizite, absolut din intamplare, m-am nimerit sa vin si eu in acele zile la Radioclub. Numai de la prima intalnire (vizita) nu am fotografii, deoarece in anii 90 nu am avut un aparat foto digital. 

De prin primavara l-am intrebat de mai multe ori pe dl. Marcel, cand vine anul acesta in Bucuresti. In ultimul e-mail mi-a trimis urmatorul mesaj:

“Draga Nini, am primit biletele si viza pentru Statele Unite si Canada iar plecarea e in ziua de 12 septembrie. Voi fi in Bucuresti pe 25 septembrie, plecarea e prevazuta la 16 octombrie iar acasa la Valencia ma intorc pe 25
octombrie. Cum am sosit in tara iti voi da un telefon, eu am numarul tau
0771.260.463 si sper sa fie inca valabil. La Radio Club vom organiza o
intalnire placuta. Numai bine si multumesc pentru mesaj.”

M-am bucurat de primirea acestei vesti, imediat i-am raspuns ca numarul de telefon este inca bun si ca abia astept sa primesc telefonul de la dansul. Vineri, 25 septembrie, a sunt telefonul si imediat i-am recunoscut “modulatia” (vocea) inconfundabila. Mi-a comunicat ca a ajuns cu bine in Bucuresti, iar marti 29 septembrie ne vedem la Radioclub. Imediat l-am sunat pe Lucica YO3AXJ (seful de radioclub) ca sa-i comunic ce oaspete de seama o sa avem marti la radioclub. Si de aceasta data a venit insotit de fata dansului, Carolina. Atmosfera a fost foarte frumoasa, s-au depanat amintiri. Cu aceasta ocazie am avut onoarea sa primesc de la dl. Marcel o carte autobiografica, cu dedicatie. Pacat ca unii dintre prietenii dansului nu mai vin pe la club din cauza varstei inaintate, iar unii nu mai sunt printre noi. La despartire, ne-a comunicat ca o sa vina si martea urmatoare.

Marti, 6 octombrie, ne-am strans iar la radioclub si la ora stabilita a venit iar dl. Marcel insotit de Carolina. De data aceasta am fost mai multi participanti la intalnire. Din partea Federatiei Romane de Radioamatorism i s-a inmanat o diploma, o sapca si un tricou. Iar discutii, iar amintiri... Cand atmosfera este frumoasa, timpul trece pe nesimtite. Cu parere de rau ne-am luat la revedere si de aceasta data. La plecare ne-a comunicat, ca este ultima vizita in Romania, este batran, a implinit 90 de ani si este foarte greu sa se deplaseze din Venezuela pana in Romania. Drumul cu avionul (schimba 4 avioane) si asteptatul prin aeroporturi insumeaza vreo 34 de ore. Eu totusi, trag sperante ca o sa ne vedem si la anul.

Un album cu fotografii ocazionat de acest subiect poate fi vazut aici:

http://nini.qsl.ro/yo3ccc/Reintalnirea%20cu%20Marcel%20Faraudo%20YV6QD/index.html

Category: 

Theme by Danetsoft and Danang Probo Sayekti inspired by Maksimer