You are here

Simpozion National YO Targu Jiu, 31 iulie - 2 august 2009

Dupa ce anul trecut am pus in aplicare o idee care imi venise mai demult si anume, sa ma duc la simpozion cu o zi mai devreme decat ceilalti participanti, anul acesta m-am dus cu doua si nu am regretat pentru ca am avut ce vedea, mai ales ca in acest minunat oras numai fusesem niciodata. La anul s-ar putea sa ma duc cu trei zile mai devreme.

Zis si facut. Am luat legatura cu "organizatorii" simpozionului si i-am rugat sa-mi faca rezervare la Hotel Sport pentru 5 zile (de miercuri pana duminica); imi soptise o "pasarica" cum ca aici este cel mai bun raport calitate/pret. M-am dus din timp (3 saptamani) la o agentie CFR din cartier si mi-am rezervat biletele dus/intors pentru Targu Jiu. Si uite asa, miercuri de dimineata m-am dus cu metroul pana la Gara de Nord de unde am inceput calatoria catre simpozion. Am ajuns la destinatie cam pe la orele 17 CFR. Am luat repede un TAXI pana la hotel, unde la receptie m-am gasit pe "tabelul lui Mendeleev". Hi! Eram primul sosit. Bineinteles ca pe drum l-am descusut pe taximetrist despre ce se poate vizita in oras. Am lasat bagajele, ne-am schimbat de hainele de pe drum (folosesc pluralul pentru ca, ca de obicei am venit cu sotia) si am plecat in explorarea orasului. Astfel am descoperit "Piata Centrala" (aici era si un mini en-gros) de unde ne-am aprovizionat cu bere, apa minerala si plata, sucuri, o sticla de visinata, fructe, etc. Am venit la hotel incarcat ca un hamal dar nu inainte de a ne opri la o terasa pentru a ne potoli setea. Am lasat "bagajele" si am pornit iar la drum; in asemenea situatii orice clipa este pretioasa. Am vizitat Parcul Central" cu "Masa tacerii" si "Poarta sarutului" dupa care am mers cam un kilometru ca sa vedem si "Coloana infinitului" unde ne-a prins inserarea. A doua zi (joi) am luat-o de la capat, dar mergand in alta directie fata de ziua precedenta. Am fotografiat tot ce mi-a iesit in cale si mi-a placut. Asa m-am ales cu cele 589 de fotografii facute in aceste 5 zile.

Intre timp m-am interesat si de strazile unde trebuia sa ajung incepand de vineri la pranz pentru: "receptia simpozionului", "sala pentru lucrarile simpozionului" si locul de desfasurare pentru "dinners" dar si al "mesei festive". Vineri de dimineata am mai vizitat cateva strazi si magazine dupa care ne-am prezentat la receptia simpozionului organizata in incinta "Clubului Militarilor in Rezerva", vis-a-vis de intrarea in "Parcul Central". Dupa ce ne-am inregistrat si am achitat toate taxele, ne-am dus afara in curte unde au inceput sa apara participantii la Simpozion. Au urmat pupaturi, strangeri de maini, discutii, cafea, bere, etc. Primul cu care m-am intalnit a fost dl. Marian YO7AWQ cu sotia, cunostinte mai vechi ale noastre de la alte simpozioane. De la dansul ni se trage "chestia asta cu simpozioanele" (Hi!), fiind initiatorul primului simpozion din Romania organizat la Slatina, in urma cu 30 de ani, fapt pentru care ii multumesc si pe acesta cale. Lume multa, atmosfera placuta. Seara ne-am strans la restaurantul Bon Mariage unde am paticipat fiecare dupa dorinta la cele doua sectiuni: unde scurte sau unde ultra scurte. M-am plimbat de la o sala la alta pentru a face cat mai multe fotografii. La terminarea expunerilor toata lumea s-a adunat in sala mare a restaurantului unde discutiile au continuat pana tarziu in noapte la un pahar de "apa minerala". A doua zi de dimineata (sambata) ne-am deplasat la Casa de Cultura a Sindicatelor unde s-au organizat lucrarile simpozionului, dar si talciocul, "Concursul de creatie tehnica" dar si intrunirea YL-urilor si a XYL-urilor in frumoasa curte interioara unde doamnele au primit cate un cadou din partea organizatorilor. La ora 13 CFR s-a facut o poza de grup, poza ce ne-a fost inmanata cateva ore mai tarziu la masa festiva. La ora 14 CFR s-a plecat intr-o coloana formata dintr-un mini-autocar si patru microbuze sa vizitam Manastirea Tismana. 

Surpriza a fost sa ni se ofere gratuit masa de pranz, in aer liber la Hotelul Tineretului "Gura Plaiului", vis-a-vis de manastire. A inceput sa bureze, dar a tinut foarte putin dupa care s-a oprit si a iesit iar soarele. Manastirea se afla plasata intr-un peisaj de basm inconjurata de paduri si munti. Daca aveti ocazia sa treceti prin zona va recomand cu caldura sa o vizitati caci "nici nu stiti ce pierdeti" si cu siguranta nu ve-ti regreta. De aici s-a mers in localitatea Hobita sa vizitam casa memoriala a marelui Constantin Brancusi. La aceasta excursie au fost 189 de participanti. Si uite asa, pe nesimtite, ne-am intors in Tg. Jiu la hotel, ne-am schimbat si am mers la "Masa festiva" organizata in deja cunoscutul restaurant Bon Mariage, unde a fost mai ceva ca la o nunta. S-a strans multa lume, s-au inmanat premii, ambianta placuta, planuri de viitor. Tarziu in noapte ne-am retras fiecare catre locul lui de cazare. Duminica dimineata ne-am sculat mai tirziu, am luat gustarea de dimineata si apoi m-a sunat dl. Nelu  YO3BAA care m-a invitat la o cafea "La buturuga", o terasa foarte aproape de hotelul unde eram cazat. Absolut din intamplare, aici am avut cinstea si onoarea sa port o discutie cu Primarul, Vice-primarul si tot staff-ul tehnic al Primariei orasului. Apoi, impreuna cu YO3BAA m-am retras la restaurantul hotelului Sport sa mancam ceva de prinz. Surpriza a fost sa ne intilnim cu "Tudor Gheorghe" (alias Costel YO3CCB) cu sotia. Dupa o bere servita la umbra ne-am luat bagajele si am pornit catre gara dupa ce in prealabil am facut comanda la un TAXI. Pe acesta cale tin sa le transmit organizatorilor cunoscuti si necunoscuti (Teo, Aurel, Sorin si la toti cei care au contribuit alaturi de ei) toate multumirile noastre pentru toate clipele placute petrecute in frumosul orasTargu Jiu. Sper sa ne intilnim si la anul la simpozionul cu numarul 31 pe malul Dunarii in orasul Drobeta - Turnu Severin.

Patru albume ocazionate de acest eveniment pot fi vazute aici:

sosirea oaspetilor

http://nini.qsl.ro/yo3ccc/Simpozion%20Targu%20Jiu%202009%20-%20sosirea%20oaspetilor/index.html

cina de vineri seara

http://nini.qsl.ro/yo3ccc/Simpozion%20Targu%20Jiu%202009%20-%20cina%20de%20vineri/index.html

centrul de agrement Gura Plaiului - Tismana

lucrarile simpozionului si masa festiva

http://nini.qsl.ro/yo3ccc/Simpozion%20Targu%20Jiu%202009%20-%20lucrarile%20simpozionului%20si%20masa%20festiva/index.html

Category: 

Theme by Danetsoft and Danang Probo Sayekti inspired by Maksimer