Ambalaje (plastic, hârtie, sticlă, metal), DEEE-uri (deşeuri electrice, electronice, electromenajere - inclusiv surse de lumină arse şi baterii) şi materiale biodegradabile, inclusiv cele rezultate în urma demolărilor; toate sunt expuse în muzeu.
Muzeul este împărţit pe secţiuni speciale, în funcţie de categoriile de deşeuri municipale şi fluxurile de gestiune a acestora. Exista un spaţiu special de curs pentru elevii claselor I - VIII, dar şi o zonă de expoziţii, unde este prezentat "Traseul Deşeurilor". Primul Muzeu al Deşeurilor din Europa s-a deschis pe 7 Noiembrie în cadrul Bibliotecii Naţionale a României din Bucureşti, fiind realizat la iniţiativa Asociaţiei Centrul de Excelenţă pentru Dezvoltare Durabilă (CEDD). Accesul în muzeu se face gratuit, de luni până vineri, între orele 08:00 şi 18:00, timp de o lună.
Sursa: Muzeul Deşeurilor
De cum am auzit ca s-a deschis acest muzeu, am vrut neaparat sa ma duc sa-l vad dar si pentru ca era adapostit in aceasta cladire superba, pe care vroiam sa o vad; la “lovitura de stat din 1989” era aproape gata si a trebuit sa stea cam 20 de ani intr-o paragina de nedescris. De cate ori treceam pe langa ea imi venea sa plang de starea in care se gasea. Bine ca macar in ceasul al 12-lea s-a gasit cineva care sa o aduca la adevarata ei valoare.
Un album cu fotografii ocazionat de acest subiect poate fi vazut aici:
Theme by Danetsoft and Danang Probo Sayekti inspired by Maksimer