You are here

Descifrand mostenirea dacica

Muzeul National de Istorie a Romaniei, Kogainon Films Boston, Massachusetts, SUA si National Geographic Romania au prezentat evenimentul intitulat "Descifrand mostenirea dacica", ce a avut loc miercuri, 24 octombrie 2012 a.c, la sediul muzeului din Calea Victoriei nr. 12, incepand cu ora 16.50, in Holul Central.

 

Actiunea structurata in jurul proiectiei filmului documentar "Decoding Dacia" a cuprins si conferinta de presa si conferinta publica "Recuperarea mostenirii dacice - bratarile regale de aur de la Sarmizegetusa Regia", sustinuta de Directorul General al Muzeului National de Istorie a Romaniei, dr. Ernest Oberländer-Tarnoveanu.

De asemenea, a fost vernisata o micro-expozitie cu piese exceptionale din patrimoniul MNIR, ce a cuprins, printre altele, tezaure dacice din aur si argint, monede si bijuterii. Printre exponate s-au numarat bratari dacice de aur, stateri de aur de tip Koson, dar si drahme de argint de tip Koson, un tip monetar dacic descoperit recent. Obiectele ce au fost prezentate in cadrul micro-expozitiei au fost recent recuperate, alaturandu-se, in ultimull 2-3 ani, celorlalte piese din patrimoniul muzeului.

Un album cu fotografii ocazionat de acest subiect poate fi vazut aici:

http://nini.qsl.ro/yo3ccc/Descifrand%20mostenirea%20dacica/index.html

Category: 

Theme by Danetsoft and Danang Probo Sayekti inspired by Maksimer