You are here

Manastirea „Curtea de Arges”

Pentru ca drumul de intoarcere catre casa, dupa un mic sejur in zona trecea cam pe la 40 Km distanta fata de localitatea Curtea de Arges, m-am hotarat sa trec si pe la Manastirea Curtea de Arges unde fusesem pentru prima si ultima data in urma cu aproape 20 de ani. De data asta m-am dus pe soseaua care trece prin localitatea Domnesti la indicatiile pretioase ale lui Marius YO7BBE.

Un peisaj foarte frumos dar si cu foarte multe serpentine. Dupa atatia ani nu imi mai aduceam aminte decat vag despre manastire. Din aceasta cauza am fost placut impresionat de frumusetea si grandoarea ei. Am cautat sa fac cat mai multe fotografii atat din interior cat si din exterior. Din exterior am incercat sa imortalizez cat mai multe elemente decorative si arhitectonice. Este ceva frumos care nu se poate descrie in cuvinte. Pe trotuarele de la intrare sunt foarte multe tarabe cu suveniruri. Si cum dupa mult mers pe jos, se mai face si foame, am intrat la o terasa peste drum de intrarea la manastire pentru o cafea si ceva de mancare, inainte de a pleca spre casa.

Un singur lucru m-a deranjat enorm atat in curtea manastirii cat si in incinta bisericii din spatele manastiri, aceea cersetorie agasanta prcticata atat de copii cat si de oameni maturi. Sunt aceeasi care ne-au facut de bacanie peste tot in lume pe unde s-au dus. Nu da frumos in ochii turistilor veniti in numar foarte mare si ma mir ca nimeni nu ia nicio masura, mai ales ca in dreapta portii de la intrare este un serviciu de paza.

Fotografiile au fost facute pe data de 20 august 2009.

Un album cu fotografii ocazionat de acest subiect poate fi vazut aici: http://nini.qsl.ro/yo3ccc/Manastirea%20Curtea%20de%20Arges/index.html

Category: 

Theme by Danetsoft and Danang Probo Sayekti inspired by Maksimer