You are here

Salina Praid, judetul Harghita

De ziua femeii, Clubul “Floarea de colt” a organizat o excursie la Salina Praid din judetul Harghita, dar si cu vizitarea mai multor orase, biserici si obiective turistice de pe acest traseu: Bucuresti, Brasov, Sf. Gheorghe, Miercurea Ciuc, pasul Bucin, Praid, Sovata, Targu Mures, Sighisoara, Brasov, Bucuresti. Plecarea s-a facut sambata 6 martie ora 7, iar intoarcerea a fost duminica 7 martie ora 21.

In prima zi s-a vizitat:
- localitatea Harman: Biserica evanghelica (anul 1241) si cetatea taraneasca (secolul 15);
- Mircurea-Ciuc: Patinoarul, Catedrala baroca, Manastirea franciscana din Sumuleu-Ciuc cu statuia facatoare de minuni a Maicii Domnului;
- Izvorul Mures: Manastirea Izvorul Mures, avand hramul adormirea Maicii Domnului;
- Praid: cazare la o pensiune de 4 margarete, cina si dans.
Ziua a doua:
- Praid: vizitare salina (biserica, sanatoriul, sala de spectacole);
- Targu Mures: bisericile din centru.
Ce m-a impresionat cel mai mult a fost vizitarea salinei de la Praid. Deoarece am fost imbarcati intr-un autobuz am crezut ca pana la salina este ceva distanta de parcurs. A pornit autobuzul, a traversat strada, a intrat in galeria minei de sare (pe care abia atunci am descoperit-o) si dupa niste minute bune in care drumul a tot coborat am fost debarcati la intrarea in asa zisa salina. Dupa ce am introdus tichetele (cumparate in prealabil) intr-un aparat si dupa deblocarea turnichetilor (ca la intrarea in metrou) am inceput sa coboram niste scari pana am ajuns in subteran; cred ca au fost peste 200 de trepte. Aici surpriza a fost foarte mare deoarece numai vazusem asa ceva, niste incaperi imense sapate in muntele de sare. Din cate am inteles, ne aflam cam la 120 m sub pamant. Dar mai bine sa va las sa vedeti fotografiile iar concluzia o trageti singuri.

Si inca ceva ca era sa uit, toate mi s-au tras numai de la Vasile YO3APG caci fara el nu as fi stiut de aceasta excursie, lucru pentru care ii multumesc.

Un album cu fotografii ocazionat de acest subiect poate fi vazut aici: http://nini.qsl.ro/yo3ccc/Salina%20Praid,%20judetul%20Harghita/index.html

Category: 

Theme by Danetsoft and Danang Probo Sayekti inspired by Maksimer