You are here

Promoţia 1956 a facultăţii de Electronică şi Telecomunicaţii

Am avut deosebita plăcere să particip la tradiţionala întâlnire bianuală, 19 octombrie 2012, a promoţiei 1956 a facultăţii de Electronică şi Telecomunicaţii, Institutul Politehnic Bucureşti.

Promoţia 1956  a fost prima care a făcut un "stagiu integral" de 5 ani, deci putem spune că este cea mai veche promoţie de electronişti cu studii complete. Ea a beneficiat de câţiva profesori cu renume, "corifei" ai învăţământului românesc de electronică şi radiocomunicaţii, printre care Nicolae Ciorănescu, Gheorghe Cartianu, Tudor Tănăsescu, Remus Răduleţ. A devenit o tradiţie pentru această promoţie să organizeze întâlniri periodice, la început din 10 în 10 ani, apoi din 5 în 5 şi, după 2006 – când a avut loc aniversarea a 50 de ani de la absolvire – anual sau bianual. 

În data de 19 octombrie 2012 promoţia s-a întâlnit din nou, la sediul Muzeului Universităţii Politehnica din Bucureşti, localul Polizu, o gazdă primitoare şi prielnică pentru organizarea unor asemenea evenimente. Au participat: Ştefan Bouleanu, Nicolae Bratcovschi, Mia Bucurescu, L. Cârstev, Andrei Ciontu, Nicolae Daia, Radu Dumitrescu, George Ionescu, Gheorghe Iordache, Aurel Millea, Ovidiu Olaru, Ioan M. Popescu, Grigore Rogobete, Mimi Sasu, Constantin Ştefănescu, Petre Varlam, Nona Vulpescu (Millea), Anibal Zaharescu. Evenimentul remarcabil a fost prezenţa lui Costică Ştefănescu, rezident în Marea Britanie, care deşi suferind de o afecţiune gravă la ochi, a venit şi s-a bucurat împreună cu ceilalţi de revedere.

Au luat parte de asemenea dl. Vasile Diaconescu, fostul director al Muzeului, şi dl. Nini Vasilescu YO3CCC, invitat special de către radioamatorii promoţiei, Andrei Ciontu YO3FGL şi Ovidiu Olaru YO3UD.

Au fost transmise mesaje din partea celor care nu au putut fi prezenţi la întâlnire, printre care Puiu Popovici din Elveţia, Virgil Teodorescu, Lavinia şi Lucian Nica, Solly Anghel, Mircea Ivanciovici, Costin Miron, Rodica Şerban.

Participanţii au ţinut un moment de reculegere în memoria fostului coleg Herold Herţanu, decedat recent la New York. Apoi au fost sărbătoriţi Dl. Aurel Millea şi Dl. Nicu Bratcovschi, proaspeţi octogenari…

Timp de aprox. 3 ore lumea şi-a dat frâu liber amintirilor, au fost rememorate evenimente şi personaje, s-au confruntat opinii şi preferinţe – dar orice referire de natură politică a fost strict interzisă. În schimb s-au povestit bancuri, anecdote şi întâmplări pline de haz, gustate nu numai de cei care le-au fost eroi sau martori ci şi de ceilalţi (chiar dacă le mai auziseră cu ocazia întâlnirilor anterioare). Micile gustări, dar mai ales porţiile de vin (adus de Andrei) şi de ţuică (adusă de Gheorghe) au contribuit la dezlegarea limbilor şi la amplificarea vervei generale…

Dl. Andrei şi D-na Nona au anunţat că în curând vor fi finalizate volumele de istorie a electronicii şi radiotehnicii româneşti, la care lucrează colective mai largi, sub coordonarea lor.

În încheiere, Dl. Aurel i-a atenţionat pe toţi participantii că peste câteva zile vor putea viziona pe internet fotografiile de la întâlnire.

Un album cu fotografii ocazionat de acest subiect poate fi văzut aici: http://nini.qsl.ro/yo3ccc/Promotia%201956%20a%20facultatii%20de%20Electronica%20si%20Telecomunicatii/index.html

Category: 

Theme by Danetsoft and Danang Probo Sayekti inspired by Maksimer