De cum am aflat ca in acest an intrunirea de Sf. Ilie, organizata de radioamatorii din Rm. Valcea, se va tine in localitatea Horezu, nu mai aveam rabdare sa treaca timpul si sa ajung acolo, pentru ca erau o noutate pentru mine, aceste meleaguri. Impreuna cu sotia si Marian YO3DIU cu sotia am alcatuit un echipaj care si de aceasta data a beneficiat de intelegerea ginerelui meu Adi, care ne-a imprumutat masina pentru a avea un mijloc de transport adecvat scopului propus. Hi!
Asa ca, de comun acord cu Marian, la ora 7:30 s-a dat startul catre Horezu. Am facut un scurt popas intr-o benzinarie de pe A1 pentru a bea o cafeluta, dupa care ne-am continuat drumul. Dupa circa 4 ore si jumatate am ajuns la destinatie, ne-am ocupat casuta care fusese din timp rezervata, dupa care ne-am suit din nou in masina si am mers in centrul localitatii Horezu unde am gasit un loc de parcare. De aici am cautat sa mergem cat mai mult pe jos pentru a putea vedea cat mai multe strazi, stradute si alte obiective de interes general in scurtul timp avut la dispozitie. Apoi, ne-am continuat drumul pana in zona magazinelor cu ceramica, care se intind de-a lungul soselei principale. Ne-am intors iar la masina si ne-am deplasat la camping, sleiti de puteri din cauza caldurii toride dar si datorita faptului ca pomii de pe marginea soselei nu prea fac umbra decat intr-o mica masura. Aici ne-am racorit cu cateva beri de la rece.
A urmat surpriza intalnirii cu dl. Marcel YO7ARY, care ne-a invitat la casa dansului de vacanta sa-i vedem aparatura radio. Ii multumim inca odata dansului si sotiei dansului pentru ospitalitatea cu care am fost primiti. A urmat apoi revenirea la camping unde venisera deja o multime de prieteni radioamatori, unii veniti si cu sotiile. Au urmat degustari de vinuri si discutii pana tarziu in noapte. Sambata de dimineata am participat la talciocul organizat in incinta campingului. Participare slabuta, dar tinand cont ca este la prima editie, speram ca data viitoare sa fie mai animat. Pe la pranz ne-am regrupat, am traversat soseaua si am mers la atelierul unui mester care realizeaza ceramica populara, pentru cateva demonstratii. Am revenit inapoi, la punctul de plecare, pentru a servi masa de pranz.
Intre timp a venit un autocar pentru noi ca sa ne duca sa vizitam cateva obiective turistice din zona. Primul obiectiv a fost Cheile Bistritei, dupa care a urmat Manastirea Bistrita. Apele reci, mici si repezi ale raului Bistrita au reusit sa racoreasca talpile incinse de caldura ale celor care s-au incumetat sa se descalte. Hi! Urmatorul popas l-am facut la Manastirea Hurezi. A urmat vizitarea expozitiei din cadrul Caminului Cultural Romanii de Jos. Iar sus in autocar si directia Complexul muzeal Maldaresti compus din: Casa memoriala I. G. Duca, Cula Greceanu si Cula Maldarescu (I. G. Duca). Apoi, iar in autocar si inapoi la camping. A urmat masa de seara, urmata de muzica si voie buna. Duminica de dimineata, program de voie si inapoi acasa. Cand am plecat de acolo a inceput sa ploua destul de tare, semn ca le parea rau ca plec. Si ca de obicei, nu a durat mult pana s-a oprit ploaia, a iesit soarele si am ajuns cu bine acasa.
Doua albume cu fotografii ocazionate de acest subiect pot fi vazut aici:
Theme by Danetsoft and Danang Probo Sayekti inspired by Maksimer