You are here

De la palat regal la Palat al Pionierilor (1949-1977)

In data de 28 septembrie 2011, la Muzeul National Cotroceni, a avut loc vernisajul expozitiei: De la palat regal, la Palat al Pionierilor (1949-1977). O fila din istoria Palatului Cotroceni.

La acest vernisaj m-am dus impreuna cu dl. Nicolae Batraneanu, cel care mi-a fost profesor instructor la Cercul de Radio care a functionat aici, in cadrul Palatului Pionierilor si pe care l-am frecventat intre anii 1965-1968. Emotiile erau foarte mari la amandoi. O data ajunsi acolo, am parcurs parca vrajiti acele alei pe care nu le-am mai parcurs de atatia ani. Am intrat in incaperile destinate expozitiei si am ramas profund impresionat de exponatele care imi aduceau aminte de copilaria mea, de vremea cand am fost si eu pionier. Am cautat sa fac cat mai multe fotografii. Au urmat cateva discursuri. Pentru inceput a luat cuvantulul Organizatorul acestei expozitii, d-na dr. Stefania Ciubotaru, care ne-a povestit greutatile pe care le-a intampinat pentru procurarea de exponate, gasirea persoanelor care au activat ca profesori la cercurile tehnico-aplicative si culturale. Un discurs interesant despre Palatul Cotroceni ne-a oferit Coordonatorul proiectului, d-na Adina Rentea, Director Muzeul National Cotroceni. Au urmat cativa profesori instructori care au activat in cadrul Palatului Pionierilor din incinta Palatului Cotroceni. In acest timp, o multime de cameramani de la diverse televiziunii imortalizau momentul. Au urmat interviuri si la sfarsit cu mic cocteil. Am plecat cu amintiri placute si cu promisiunea ca o sa revin cat de curand.

Un album cu fotografii ocazionat de acest subiect poate fi vazut aici:  http://nini.qsl.ro/yo3ccc/De%20la%20palat%20regal%20la%20Palat%20al%20Pionierilor%20%281949-1977%29/index.html

Category: 

Theme by Danetsoft and Danang Probo Sayekti inspired by Maksimer