You are here

Sesiunea de vară de Comunicări Științifice a Diviziei de Istoria Tehnicii

Joi 6 iulie a.c., începând cu ora 10.00, va avea loc cea de a IV-a sesiune din acest an organizată de Divizia de Istoria Tehnicii.

Elementul central al sesiunii îl constituie înmânarea a două diplome unor personalități deosebite ce au activat în cadrul Diviziei noastre.

În deschiderea sesiunii, domnul Academician Dorel Banabic va înmâna o Diplomă aniversară domnului Prof. ing. Nicolae Șt. Noica, membru de onoare al Academiei Române în cadrul Secției de Științe Tehnice, director general al Bibliotecii Academiei Române, cu ocazia împlinirii frumoasei vârste de 80 de ani.

Doresc să remarc faptul că domnul Nicolae Noica a fost peste 25 de ani vicepreședintele Diviziei de Istoria Tehnicii, încă de la înființarea acestei structuri în anul 1992.

În continuare, Președintele Diviziei va acorda o diplomă post-mortem, cu ocazia împlinirii a 90 de ani de la nașterea dr.ing. Nona Millea (26 iunie), marcând astfel contribuția extraordinară pe care această doamnă a electronicii românești a adus-o domeniului, în toate aspectele sale - învățământ, cercetare, industrie, literatură tehnică. Cele 6 volume coordonate de Nona Millea cuprind probabil cea mai extinsă și valoroasă istorie tipărită a unui domeniu tehnic românesc - circa 3500 de pagini ce descriu zeci de instituții (institute și întreprinderi).

În partea a doua a sesiunii, cinci colegi vor prezenta lucrări proprii de cercetare sau promovare în domeniul istoriei tehnicii.

Vă așteptăm în Sala de Consiliu a Academiei Române.

Cu distinsă considerație,

col.(ret) ing. Dănuț ȘERBAN

Vicepreședinte DIT-CRIFST

Un album cu fotografii ocazionat de acest subiect poate fi văzut aici: http://nini.qsl.ro/yo3ccc/2023/Sesiunea%20de%20vara%20de%20Comunicari%20Stiintifice%20a%20Diviziei%20de%20Istoria%20Tehnicii/index.html

Category: 

Theme by Danetsoft and Danang Probo Sayekti inspired by Maksimer