You are here

Explorator în muzeu

Muzeul Municipiului București a organizat lansarea volumului "Explorator în muzeu", publicat de Editura Muzeului Municipiului București. Evenimentul de lansare a avut loc în ziua de vineri, 24 februarie 2023, ora 17.00, la Grand Hotel Continental (Calea Victoriei 56) – Sala Tonitza.

La evenimentul de lansare au luat cuvântul dr. Alexandra Zbuchea, specialist în domeniul marketingului cultural și coordonatorul volumului „Explorator în muzeu”, Raluca Iacob, manager și specialist în politici culturale, și dr. Adrian Majuru, Managerul Muzeului Municipiului București.

Volumul cuprinde studii realizate de specialiști din domeniul marketingului muzeal și cultural, dar și din domeniul sociologiei și al antropologiei.

Lucrarea include o colecție de studii privind vizitatorii de muzeu, fiind o pledoarie pentru mai buna cunoaștere a publicului muzeelor, care să stea la baza dezvoltării ofertei acestora. Sunt incluse informații și instrumente utile pentru ca un muzeu să poată proiecta și derula studii privind proprii vizitatorii și participanții la programele publice.

Sursa: Muzeul Municipiului București

Un album cu fotografii ocazionat de acest subiect poate fi văzut aici: http://nini.qsl.ro/yo3ccc/2023/Explorator%20in%20muzeu/index.html

Category: 

Theme by Danetsoft and Danang Probo Sayekti inspired by Maksimer