You are here

Salonul Naţional Mihai Eminescu - Editia a XLIII-a

În data de 11 ianuarie 2016, ora 15:00, la Palatul Parlamentului, Sala de expoziţii Constantin Brâncuşi, a avut loc vernisajul Salonului Naţional Mihai Eminescu în cadrul căruia s-a desfăşurat Expoziţia Naţională de medalii, insigne, plachete, filatelie, cartofilie, carte veche, grafică, pictură şi alte materiale dedicate, de-a lungul timpului, lui Mihai Eminescu, poetul nostru naţional.

Manifestarea este organizată de Camera Deputaţilor – Centrul Internaţional de Conferinţe, Direcţia de Marketing, în colaborare cu Gruparea Colecţionarilor de Medalii şi Insigne Mihai Eminescu, din cadrul Societăţii Numismatice Române, cu ocazia aniversării a 166 de ani de la naşterea Luceafărului poeziei româneşti, a celui mai mare patriot român, Mihai Eminescu.

La această manifestare au fost invitaţi să participe un număr însemnat de colecţionari, pasionaţi de Eminescu, din Bucureşti şi din întreaga ţară.

Un frumos program artistic s-a desfăşurat în cadrul vernisajului, în care artiştii: Claudia Motea, Daniela Gherasă, Doina Ghiţescu, Irinuka Gîju, Ovidiu Cristescu, Dana Florian, Gabriela Enescu, Formaţia Celest, au interpretat melodii din opera lui Mihai Eminescu. prof. Felicia Popescu, prof. Nicu Sandru

Cu ocazia aniversării a 150 de ani de la debutul literar în revista Familia a lui Mihai Eminescu – 25 februarie/9 martie 1866 – 2016, s-a realizat o plachetă deosebită şi un frumos medalion, dedicate poetului naţional. Dimensiunea plachetei: 95 x 120 mm. Editor: Gruparea Colecţionarilor de Medalii şi Insigne Mihai Eminescu din cadrul  Societăţii Numismatice Române.

Placheta şi medalionul au fost realizate de către S.C. ROMBERFIL, Ploieşti, Prahova.

Mihai Costin - Preşedintele Grupării Colecţionarilor de Medalii şi Insigne Mihai Eminescu a S.N.R.

Sursa: Gruparea Colecţionarilor de Medalii şi Insigne Mihai Eminescu a S.N.R.

Un album cu fotografii ocazionat de acest subiect poate fi văzut aici: http://nini.qsl.ro/yo3ccc/SALONUL%20NATIONAL%20MIHAI%20EMINESCU%20-%20Editia%20a%20XLIII-a/index.html

Category: 

Theme by Danetsoft and Danang Probo Sayekti inspired by Maksimer