You are here

Povești ale „Crivacului” și alte întâmplări. Lansare de carte

Primul lucru pe care îl faci atunci când vezi titlul cărții este să recurgi la un dicționar. Cuvântul „crivac” a fost cel care a declanșat întregul volum, plecând din Turda, a ajuns în București și a străbătut Mexicul până în Guatemala.

Pentru a afla povestea volumului de poezii Crivacul (Editura Tracus Arte, 2022), precum și alte întâmplări relatate de invitații autoarei Gabriela Toma, te așteptăm sâmbătă, 12 noiembrie 2022, ora 18.00, la Muzeul Național al Țăranului Român, la Sala Media (Strada Monetăriei nr. 3).

În deschiderea evenimentului moderat de Dan Mircea Cipariu, vor lua cuvântul distinși oaspeți. Ne va onora cu prezența dl Benito Jiménez Sauma, consul în cadrul Ambasadei Mexicului în România.

Momentele muzicale de început, cuprins și final vor fi semnate de Tic Petroșel.

Gabriela Toma (n. 1981) a debutat cu volumul „Cântecul geamănului” (Editura Humanitas, 2009). Din 2006 a călătorit în numeroase țări din Europa și din America Latină. Este pasionată de filosofia dualității, dialog intercultural, educație non-formală și storytelling. Lecturi publice: Cenaclul Euridice, Institutul Blecher, UNDERCLOUD – Festivalul Internațional de Teatru Independent, Maratonul de Poezie și Jazz, Noche Bohemia, Casa Museo Xalapa, Au Petit Café, Librăria La Ruenca de Gandhi (Xalapa, Veracruz), Primer Encuentro International de Mujeres Poetas en la Cuenca de Papaloapan (Tuxtepec, Mexic).

„Recursul la inconștient, de unde poeta extrage minerale pline de stranietate, ne trimite cu gândul la metodele suprarealismului, doar că ea nu scrie (așa cum face, de exemplu, Nora Iuga) dicteuri, ci construiește colaje imagistice neobișnuite sau operează rupturi semantice, care sunt aproape întotdeauna generatoare de tensiune lirică.” (Octavian Soviany, „Obsevator cultural”).

Creație grafică afiș: Petru Șoșa

Până la întâlnirea noastră, poți asculta câteva fragmente aici: https://soundcloud.com/edituratracusarte sau poți urmări materialul realizat de Daniel Paul Ciobanu: https://www.youtube.com/watch?v=toQ-j7Tjz1w (regie: Radu Băieșu; muzică: Răzvan Vasile)

Sursa: Muzeul Național al Țăranului Român

Un album cu fotografii ocazionat de acest subiect poate fi văzut aici: http://nini.qsl.ro/yo3ccc/Povesti%20ale%20Crivacului%20si%20alte%20intamplari.%20Lansare%20de%20carte/index.html

Category: 

Theme by Danetsoft and Danang Probo Sayekti inspired by Maksimer