You are here

Fals tratat de muzeologie

Muzeul Național de Istorie a României în colaborare cu Muzeul Județean „Teohari Antonescu” Giurgiu, a lansat volumul „Fals tratat de muzeologie”, autor Emil Păunescu. Evenimentul a avut loc joi, 29 septembrie 2022, începând cu ora 13:00, în Sala Lapidarium a Muzeului Național de Istorie a României (Calea Victoriei nr. 12), în prezența autorului și a invitaților săi.

Lucrarea „Fals tratat de muzeologie” este alcătuită din două volume ce însumează peste 1000 de pagini și a fost publicată în 2021 (vol. I), respectiv 2022 (vol. al II-lea) la Editura „Sud” din Bolintin Vale.

„Cu puțin timp înainte de declanșarea pandemiei, am recuperat o arhivă personală (care fusese sechestrată în primăvara lui 2015 în depozitul Muzeului din Giurgiu), ceea ce a făcut posibilă scrierea acestei lucrări. Pe parcursul a doi ani, am reunit în cuprisul ei trei posibile cărți […]: o istorie a carierei mele muzeologice (de factură memorialistică), un raport plictisitor al activităților profesionale (de factură bibliografică) și o culegere de învățăminte teoretice, sedimentate în urma experiențelor trăite.” - Emil Păunescu.

Emil Păunescu este istoric, cercetător pasionat și dedicat al trecutului orașului natal, Giurgiu, și membru de onoare în cadrul echipei Muzeului Județean „Teohari Antonescu”, la conducerea științifică a căruia s-a aflat timp de 15 ani.

Accesul s-a făcut gratuit, în limita locurilor disponibile.

Sursa: Muzeul Național de Istorie a României

Un album cu fotografii ocazionat de acest subiect poate fi văzut aici: http://nini.qsl.ro/yo3ccc/Fals%20tratat%20de%20muzeologie/index.html

Category: 

Theme by Danetsoft and Danang Probo Sayekti inspired by Maksimer