You are here

ARMONIILE ALPILOR

În cadrul evenimentelor dedicate istoriei şi culturilor lumii, Casa de Cultură „Friedrich Schiller” (Str. Batiştei nr. 15, Sector 2, Bucureşti) şi Primăria Municipiului Bucureşti, în colaborare cu Asociaţia SmartArt, Centrul de Artă „Euterpe” şi alţi parteneri, au organizat sâmbătă – 25 iunie, ora 16.00, spectacolul-eveniment intitulat „ARMONIILE ALPILOR”. Recital Haydn ~ Brahms. Spectacolul face parte din seria de evenimente care marchează Jubileul de 65 de ani al Casei de Cultură „Friedrich Schiller” din Bucureşti.

Au interpretat: MIHAELA MITROFAN (vioară), VALENTIN DIMITRIE SIMION (violoncel) şi DRAGOŞ DANIEL SALIU (pian).

A prezentat: Alin Horia Mânzat, preşedinte al Asociaţiei SmartArt. Prin spectacolul „ARMONIIILE ALPILOR”, v-am invitat să redescoperiţi magia muzicii clasice, prin intermediul unui concert de muzică de cameră la care să vă puteţi bucura de piese semnate de Joseph Haydn şi Johannes Brahms, în acorduri de pian, vioară şi violoncel. Muzica de cameră a ajuns să devină una dintre cele mai apreciate forme ale artelor spectacolului datorită caracterului său cordial şi intim, precum şi a creativităţii şi profunzimii emoţiilor transmise, constituind totodată o formă de terapie.

Protagoniştii spectacolului au fost trei dintre cei mai buni studenți ai Universității Naționale de Muzică din Bucureşti, laureați ai mai multor concursuri naţionale şi internaţionale. Au conturat acest ansamblu încă din anii de liceu petrecuţi la Colegiul Naţional de Muzică „George Enescu”, iar de atunci au cântat împreună în nenumărate festivaluri şi concerte. De curând, au realizat integrala „Trio-urilor elegiace” de Serghei Rahmaninov pe care le-au interpretat la Centrul Cultural Rus din Capitală şi la Sala Mică a Ateneului Român, în cadrul Seriei de concerte „Stagiunea de marţi seara”, realizate în colaborare cu Radio România Muzical.

MIHAELA MITROFAN deține Marele Premiul la Concursul Internațional “Rovere d’oro” (Italia, 2019). A participat la cursuri de măiestrie în România şi Elveția, cu profesori şi solişti recunoscuți la nivel
internațional, printre care Mihaela Martin, Sherban Lupu, Silvia Marcovici.
VALENTIN DIMITRIE SIMION este câştigător al premiului I la peste 50 de competiții naționale şi internaționale de violoncel şi muzică de cameră. Concursul Internațional de la Plovdiv (Bulgaria, 2017), Concursul Internațional “The Muse” (Grecia, 2018), “The North International Music Competition” (Stockholm, 2019), Concursul Internațional “Jan Vychytil” (Praga, 2020). A concertat ca solist al Filarmonicilor din Râmnicu Vâlcea, Sibiu şi Bacău şi a participat la cursuri de măiestrie susținute de reputaţi profesori români şi străini. DRAGOŞ DANIEL SALIU a câştigat, de-a lungul anilor de formare, mai multe competiții dedicate pianului şi muzicii de cameră: Concursul Internațional “Ville de Gagny” (Franța, 2013), Concursul Internațional “Craiova Piano” (2015 şi 2017), Concursul Internațional de la Plovdiv (Bulgaria, 2017) – unde a participat alături de violoncelistul Valentin Dimitrie Simion. Are o bogată activitate ca solist, a participat la cursuri de măiestrie cu profesori renumiţi, precum Constantin Sandu-Portugalia, Adrian Suciu-Austria, Vlad Dimulescu-România.

Evenimentul s-a desfăşurat în limba română. Participarea la eveniment exclusiv cu invitaţie.

Sursa: Casa de Cultură „Friedrich Schiller”

Un album cu fotografii ocazionat de acest subiect poate fi văzut aici: http://nini.qsl.ro/yo3ccc/ARMONIILE%20ALPILOR/index.html

Category: 

Theme by Danetsoft and Danang Probo Sayekti inspired by Maksimer