You are here

Salonul Internațional de Carte Bookfest 2022

Muzeul Naţional de Istorie a României (MNIR) a participat la Salonul Internațional de Carte Bookfest, în calitate de expozant. Cea de-a XV- a ediție a Salonului Internațional de Carte Bookfest a avut loc în perioada 1 – 5 iunie 2022, la Complexul Expozițional Romexpo din București, în pavilionul B2, iar Invitatul de Onoare al acestei ediții a fost Japonia.

Bookfest a fost organizat de Asociaţia Editorilor din România, sub egida Federației Editorilor din România, cu sprijinul Ministerului Culturii și al Ambasadei Japoniei din București.

La standul muzeului – C 11, aflat în Pavilionul B2, s-au găsit numeroase publicaţii ale muzeului precum anuare, cărţi de specialitate, albume, cataloage de colecție sau de expoziție.

Noutățile editoriale, cu care s-a prezentat muzeul la Bookfest în acest an, au fost: O clădire simbol a capitalei. Palatul Poștelor. Muzeul Național de Istorie a României, album; Haina îl face pe om. Șase secole de istorie vestimentară – veșminte, costume, uniforme, accesorii, Ediția a III-a, revizuită și adăugită, catalog de expoziție; Nicolae Iorga – 150 de ani de la naştere, catalog de expoziție; Ceramica romano-bizantină din secolele IV-VII la Dunărea de Jos; România în al Doilea Război Mondial. 1941-1945, catalog de expoziție; Ceramica din necropolele nord-dunărene din secolul al IV-lea d. Chr. din colecția Muzeului Național de istorie a României; Revista de Restaurare, Conservare și Investigații; Cercetări Numismatice, vol. XXVII/ 2021; Artişti români de altădată. Sfârşitul secolului XIX – începutul secolului XX; Cercetări Arheologice vol. XXVIII/ 2021; Revista Muzeul Naţional nr. 33/ 2021 și Capodopere din patrimoniul Muzeului Național de Istorie a României, 2021.

Publicațiile sunt, de asemenea, accesibile atât la magazinul muzeului din Calea Victoriei nr. 12, cât și online: http://shop.mnir.ro/

Sursa: Muzeul Naţional de Istorie a României

Un album cu fotografii ocazionat de acest subiect poate fi văzut aici: http://nini.qsl.ro/yo3ccc/Salonul%20International%20de%20Carte%20Bookfest%202022/index.html

Category: 

Theme by Danetsoft and Danang Probo Sayekti inspired by Maksimer