You are here

Mâini iscusite – artă meșteșugărească din India

Muzeul Național al Satului „Dimitrie Gusti” și Ambasada Indiei în România organizează în perioada 3 februarie – 27 februarie 2022 expoziția de artizanat indian intitulată „Mâini iscusite – artă meșteșugărească din India”.

Expoziția este prilejuită de aniversarea a 75 de ani de la Independența Indiei (Azadi Ka Amrut Mahotsav) și cuprinde obiecte de artizanat din statele indiene Rajasthan, Karnataka, statele de nord-est, Jammu și Kashmir și, de asemenea, obiecte de artizanat tribale precum – pictură miniaturală, sculptură în lemn, țesături, costume populare specifice, podoabe și accesorii, obiecte de decorațiune interioară din lemn, piatră, metal și multe alte obiecte.

Expoziția a fost deschisă  în data de 3 februarie 2022, ora 15.00,  la Sala Victor Ion Popa a Muzeului Național al Satului ”Dimitrie Gusti” de către doamna Conf. univ. dr. Paula Popoiu, Manager – Muzeul Național al Satului „Dimitrie Gusti” și Excelența Sa Domnul Rahul Shrivastava, Ambasadorul Indiei în România.

Expoziția va putea fi vizitată în perioada 4 februarie – 27 februarie 2022, de miercuri până duminică, între orele 9.00 – 17.00 la Sala de Sticlă din Șos. Kiseleff, nr. 30, sector 1, București.

Sursa: Muzeul Național al Satului „Dimitrie Gusti”

Un album cu fotografii ocazionat de acest subiect poate fi văzut aici: http://nini.qsl.ro/yo3ccc/Maini%20iscusite%20-%20arta%20mestesugareasca%20din%20India/index.html

Category: 

Theme by Danetsoft and Danang Probo Sayekti inspired by Maksimer