You are here

Expoziția de fotografie și lansarea albumului „SĂLBATIC ȘI LIBER”

Casa de Cultură „Friedrich Schiller”, Primăria Municipiului București în colaborare cu F.D.G.R. – Forumul Regiunea Extracarpatică și F.D.G.R. București, a organizat marți, 07.12.2021, la ora 14.00, la sediul Casei Schiller din Str. Batiștei nr. 15 lansarea albumului fotografic SĂLBATIC ȘI LIBER”, semnat de Dr. Klaus FABRITIUS și artistul plastic Eduard DULDNER. Albumul a apărut la Editura Honterus, Sibiu, în anul 2021, fiind tipărit cu sprijinul financiar al Departamentului pentru Relații Interetnice, Guvernul României și al Forumului Democrat al Germanilor din România - Forumul Regiunea Extracarpatică.

A prezentat: Dr. Klaus FABRITIUS, Președintele F.D.G.R.- Regiunea Extracarpatică.

A participat: Christiane Gertrud COSMATU, Președintele F.D.G.R. București. 

Evenimentul s-a desfășurat în limba română și germană. Intrarea exclusiv cu invitație.

Totodată, în perioada 08 - 23 decembrie 2021, între orele 10.00-16.00, sunteti invitați să vizitați la sediul din Str. Batiștei nr. 15 expoziția de fotografie SĂLBATIC ȘI LIBER”, realizată de dr. Klaus FABRITIUS.

Expoziția va putea fi vizionată și online pe site-ul și pagina de facebook a instituției.

Sălbăticia, animalele sălbatice sunt termeni creați de om și care ascund o notă de necunoscut, de taine, de teamă, un imperiu al enigmelor, în fapt nu omul este cel care este amenințat de animalele sălbatice și de sălbăticie, ci exact invers, sălbăticia este amenințată de om. Omul a ocupat o bună parte din teritoriul lor, a invadat modificând sălbăticia sau mai bine spus a transformat-o în teren agricol sau localități rurale și urbane. Industria, generată de el, și produsele ei amenință existența sălbăticiei.

Aceste modificări au condus la dispariția unui mare număr de viețuitoare, chiar la dispariția unor specii. În confruntarea animalelor cu omul, cele mai multe dintre ele au fugit, numai o mică parte dintre ele l-au însoțit sau s-au integrat. Mai vizibil a fost acest fenomen la animalele mari, precum ursul sau lupul, mai puțin vizibil la cele mici, precum insectele, unde se consideră că au dispărut jumătate din numărul lor.

Diversitatea ființelor în natura încă sălbatică, biodiversitatea reprezintă un indicator prețios pentru sănătatea Planetei.

Albumul de fotografii Sălbatic și liber” este dedicat „sălbăticiei” mamiferelor, păsărilor, dar și viețuitoarelor mai puțin cunoscute, precum salamandra, gușterul, scorpionul, călugărița sau altor specii de insecte. Unele ne încântă când le vedem, precum fluturii, altele ne îngrozesc sau ne provoacă frică, precum șerpii sau vădua neagră.

Albumul de fotografii „Sălbatic și liber“ își propune să ne readucă mai aproape Natura de care ne- am depărtat. Constatăm cu îngrijorare, copiii deosebesc la o vârstă fragedă cel puțin 10 mărci de mașini dar nu mai cunosc 10 plante sau păsărele diferite. Chiar și mulți dintre adulți s-au depărtat de Natură, ursul este cunoscut de toată lumea, dar câți dintre ei știu că în stolurile de vrăbii adeseori sunt două specii deosebite, vrabia de casă și vrabia de câmp? Vrabia de casă este mai frecventă în aglomerările urbane, cu cât ne îndepărtăm de aceste zone apare în stol și vrabia de câmp.” (Dr. Klaus Fabritius)

Dr. Klaus Fabritius, membru titular al Academiei de Științe Agricole și Silvice din România, cercetător științific cu peste 250 de lucrări de specialitate (entomofaunistică, combatere biologică) publicate în reviste de prestigiu din țară și străinătate este semnatarul a peste 10 volume științifice, primind Diploma de excelență din partea Universității „Ioan Cuza” din Iași. Klaus Fabritius este președintele Asociației Române pentru Combaterea Vectorilor în Igiena Publică (ARCVIP), președintele Forumului Democrat al Germanilor din România – Regiunea Extracarpatică, membru fondator al Clubului Humboldt România.

Sursa: Casa de Cultură „Friedrich Schiller”

Un album cu fotografii ocazionat de lansarea albumului SĂLBATIC ȘI LIBERpoate fi văzut aici: http://nini.qsl.ro/yo3ccc/Lansarea%20albumului%20SALBATIC%20SI%20LIBER/index.html

Un album cu fotografii ocazionat de expoziția de fotografie SĂLBATIC ȘI LIBERpoate fi văzut aici: http://nini.qsl.ro/yo3ccc/Expozitie%20de%20fotografie%20SALBATIC%20SI%20LIBER/index.html

Category: 

Theme by Danetsoft and Danang Probo Sayekti inspired by Maksimer