You are here

Simpozion National YO Poiana Brasov, 1982

In cadrul Festivalului national “Cantarea Romaniei” minunata statiune alpina Poiana Brasov a gazduit cel de-al III-lea Simpozion national de comunicari stiintifice al radioamatorilor YO avand ca tema „Tehnici si procedee moderne in traficul de radioamatori”. Cazarea a fost asigurata la Hotelul Sporturilor. Organizatorii, Comisia judeteana de radioamatorism Brasov si redactia revistei “Tehnium” au fost selectate spre a fi prezentate un numar de 9 comunicari in cele doua zile cat a durat simpozionul.

 

In deschidere, participantii la simpozion, in numar de peste 170 au fost salutati de reprezentanti ai organizatorilor, organele locale din cadrul C.J.E.F.S. si secretarul Federatiei romane de radioamatorism. In deschiderea simpozionului  dl. Zalaru YO6EZ a prezentat un interesant si documentat referat despre istoria si dezvoltarea, in general a zonei Brasovului si a radioamatorismului, in special, au inceput referatele propriu-zise. Apoi, Trifu Dumitrescu YO3BAL a facut cunoscute scurte biografii ale unor eminenti oameni de stiinta romani, pionieri ai radioamatorismului.

Au fost apoi urmarite referatele “Tehnici in transmisiuni BLU”, prezentate de ing. Nicolae Andrian; “Consideratii privind adaptarea aparaturii si antenelor la feederi”, prezentat de ing. Dumitru Blujdescu YO3AL; “Eroarea in masuratori” prezentat de fizician A. Marculescu. Duminica, 1 august, lucrarile simpozionului au inceput prin prezentarea referatului “Constructii de piloni si antene” sustinut de ing. M. Florescu, urmand apoi “Microprocesoarele – componente utile radioamatorismului” de Nicoara Paulian YO3BEJ; “Transceiver US” de Petre Endrejevski YO3CTW; “Filtri TVI”, de Sandu Visarion YO6MD.   

In incheierea lucrarilor simpozionului a luat cuvintul George Craiu YO3RF, vicepresedinte al Federatiei romane de radioamatorism si cunoscuta personalitate a miscarii radioamatoricesti internationale, care a subliniat importanta acestor intalniri in cunoasterea si strangerea relatiilor dintre oameni, in promovarea unui climat favorabil practicarii si dezvoltarii radioamatorismului pe langa imbogatirea cunostintelor tehnice. Aici a avut loc prima editie a Campionatului National de Creatie Tehnica. Participantii la simpozion, radioamatori din toate judetele tarii, au stabilit ca urmatoarea intalnire, in 1983, la a IV-a editie, sa fie in orasul Buzau.

 

Category: 

Theme by Danetsoft and Danang Probo Sayekti inspired by Maksimer