You are here

Microfonul

Microfoanele sunt aparate care transformă vibrațiile sonore în oscilații electrice și sunt folosite îndeosebi în radioteleviziune și în telecomunicații. Au apărut odată cu primele telefoane și transmițătoare radio. În 1827, Sir Charles Wheatstone le-a numit, pentru prima dată, ''microfoane''.

În 1876, Emile Berliner a inventat primul microfon, folosit ca transmițător telefonic. La Expoziția Centenară a Statelor Unite, Berliner a asistat la o demonstrație cu un telefon al Companiei Bell, care l-a inspirat în descoperirea unor mijloace de îmbunătățire a recentei invenții. Reprezentanții Companiei Bell au fost impresionați de propunerile lui Berliner și au cumpărat de la acesta brevetul pentru microfon contra sumei de 50.000 de dolari SUA.

În 1878, a fost inventat microfonul cu carbon de către David Edward Hughes, acesta fiind ulterior dezvoltat, în perioada anilor 1920. Odată cu inventarea radioului au fost create noi modele de microfoane. În 1964, cercetătorii de la laboratoarele Bell, James West și Gerhard Sessler, au primit brevetul pentru traductorul electroacustic. Acesta conferea o mai mare precizie, un cost mai mic și o dimensiune a microfonului mult mai mică. A revoluționat industria microfoniei, cu aproape un milion de astfel de aparate produse anual.

Sursa: AGERPRES

Un album cu fotografii ocazionat de acest subiect poate fi văzut aici: http://nini.qsl.ro/yo3ccc/Microfonul/index.html

Category: 

Theme by Danetsoft and Danang Probo Sayekti inspired by Maksimer