You are here

Simpozion national YO Iasi, 24 - 26 august 2001

Capitala moldava – dulcele targ al Iesilor, a adunat in acest sfarsit torid de august de dealul Copoului, cateva sute de radioamatori din Romania si Republica Moldova dornici sa participe la Simpozionul Radioamatorilor, precum si la Campionatul de Creatie Tehnica. Sala de festivitati, holurile, precum si caminul Institutului Agronomic de aici au asigurat conditii optime de desfasurare.

Bucuria unor discutii prietenesti, revederea unor colegi, realizarea de cunostinte noi, schimburi de aparatura, componente, soft, QSL-uri, documentatii dar si idei si opinii despre pasiunea comuna, iata ce-i aduna pe acesti oameni la un loc.

Targul radioamatoricesc, expozitia cu aparatura noua, calculatoarele amenajate pentru demonstratii precum si pentru promovarea programelor de antrenament la telegrafie viteza (PED si RUFZ) sunt tot atatea puncte de interes pentru participanti.

In sala mare, dupa cuvantul de deschidere si urarile de bun venit, adresate de Virgil Cucos YO8OY – Presedintele Comisiei Judetene de Radioamatorism, urmeaza o serie de alocutiuni, premierea unor competitii si prezentarea unor referate tehnice.

Vasile Ciobanita YO3APG – prezinta cateva documente (QSL-uri, carti, articole) privind radioamatorismul antebelic in Iasi, precum si unele consideratii referitoare la situatia actuala.

Szabo Carol YO3RU – expune detaliat, facand si demonstratii practice, referatul: “APRS – Automatic Position Reporting System” – o combinatie intre statii radio, comunicatii radio si GPS.

Alte lucrari au fost:

Mihai Strocec YO3AYX – Programe privind studiul propagarii undelor si a zonelor de acoperire;

Ionescu Radu Serban YO3AVO – Operarea unui radioreceptor prin Internet;

Adrian Lupascu YO8SAL – Comunicatii Packet Radio. Aspecte practice;

Adrian Arghiropol YO4FRJ – Sisteme de antene si statie moderna pentru traficul in UUS.

In pauze se face premierea la diferite competitii:

Campionatul National de Unde Ultra Scurte, Cupa Brailei, Trofeul Carpati, Ziua Telecomunicatiilor – competitie organizata de Radioclubul Judetean Hunedoara, pentru care Adrian Voica YO2BPZ a adus la Iasi numeroase premii.

Federatia Romana de Radioamatorism impreuna cu ravista Conex Club ofera o serie de diplome de excelenta radioamatorilor si radiocluburilor care s-au remarcat in acest an prin activitati deosebite, precum si celor care au realizat cele mai interesante si utile pagini WEB.

Este prezentata echipa de telegrafisti a radioclubului din Iasi, echipa condusa de Cristi Popovici YO8RCP si se ofera trofeul “YO8BAM”.

Mentionam prezenta pe parcursul manifestarilor a ziaristilor si televiziunilor locale.

In cadrul Campionatului de Creatie Tehnica am putut vedea o serie de realizari recente, cuprinzand aparatura specifica activitatii radioamatorilor. O comisie de arbitri coordonata de Vasile Durdeu YO5BLA - si formata din: Ionescu Radu Serban YO3AVO, Preoteasa Augustin YO7AQF, Tudoran Traian YO8RTT si Nae Constantin YO9DCT - a stabilit urmatoarele clasamente:

Sectiunea A – Aparatura si anexe destinate traficului in Unde Scurte 

Primii clasati au primit tricoul de campion, diplome si medalii, iar din partea firmei Conex Electronic din Bucuresti, o serie de premii constand in aparate de masura, prescalere de 1,2 GHz, receptoare de UUS, diferite kit-uri, precum si reviste Conex Club. Premierea s-a facut de catre Redactorul sef al revistei Conex Club – ing. Ilie Mihaescu YO3CO.

Printre participanti a fost si Alexei Boret ER1FF, Presedintele Asociatiei radioamatorilor din Republica Moldova. Impreuna cu el au fost: Valeriu ER1BF, Nicu ER1ZZ, Pasa ER2BF, Olga ER2BAA, etc. Printre “picaturi” unii au vizitat: Gradina Botanica, Teiul lui Eminescu, Biserica Trei Ierarhi, Catedrala, Biserica Sf. Nicolae Domnesc, precum si manastirile: Cetatuia, Galata, Frumoasa si Golia. Din pacate, Muzeul Tehnic din Palatul Culturii era in reorganizare. 

Seara, la terasa Vanatorul, traditionala masa festiva, s-a prelungit pana aproape in zori. Ambianta frumoasa, placuta, muzica diversa de calitate. Dupa dispute indelungate s-a stabilit principial ca urmatorul simpozion national sa aiba loc la Campulung Muscel – organizator principal fiind Marius YO7BBE.

Un album cu fotografii ocazionat de acest subiect poate fi vazut aici: http://nini.qsl.ro/yo3ccc/Simpozion%20National%20YO%20Iasi%2024-26%20August%202001/index.html

Category: 

Theme by Danetsoft and Danang Probo Sayekti inspired by Maksimer