You are here

Simpozion National YO Targoviste, 13-15 septembrie 1996

In perioada 13 - 15 septembrie 1996 s-au desfasurat la Targoviste “Simpozionul National al Radioamatorilor YO” si “Campionatul National de Creatie Tehnica”, editia a XVII-a. Pe 13 Septembrie dupa ora 14, prietenul meu Nicu YO3SL a venit cu masina, am luat “bagajele” si am plecat catre Targoviste. Pe drum ne-am oprit si am baut cate o cafea.

Cand am intrat in Targoviste pentru ca amandoi nu cunosteam orasul, i-am spus lui Nicu sa traga masina pe dreapta, am scos portabila (“caramida” IEMI), am coborat din masina si am facut un apel pe 145,225 MHz. Imediat mi-a raspuns Lucian YO9AIH pe care l-am intrebat cum ajung la Radioclub. M-a intrebat unde suntem, i-am spus ca nu stiu, am intrebat pe cineva care tocmai trecea pe strada unde ne aflam, i-am comunicat, mi-a dat cateva indicatii ca sa merg pe cateva strazi si apoi sa ma opresc ca vine dansul sa ne recupereze, ceea ce s-a si intamplat. Ne-am luat dupa masina galbena cu care venise si in 10 minute am intrat intr-o curte, am suit o scara la etaj si am ajuns la Radioclub. Aici, l-am intanit pentru prima data pe Mircea YO9ALY; vorbeam tot timpul cu el pe repetorul R0, dar nu ne vazusem niciodata in “video”. Am vizitat toate incaperile Radioclubului, am vazut statia de emisie, am facut cateva legaturi radio, am stat de vorba si cu ceilalti musafiri ca si mine, dupa care am fost insotiti pana la caminul unde ne-am cazat. Aici am intalnit foarte multi prieteni din traficul radio: YO7BBE, YO9CMF si multi, multi, altii. Am stat la povesti pana tarziu in noapte. A doua zi ne-am sculat si am mers la locul de desfasurare al simpozionului.

Organizatorii, respectiv Federatia Romana de Radioamatorism (presedinte - Vasile Oceanu, secretar general - Vasile Ciobanita) si Radioclubul Judetean Dambovita (presedintele comisiei judetene - Pavel Babeu si secretar radioclub - Bogdan Stanculescu) au asigurat un cadru placut de desfasurare a evenimentului.

O asistenta numeroasa, formata din peste 250 de radioamatori pasionati, a urmarit in sala de festivitati a Casei de Cultura a municipiului Targoviste (Clubul Petrolul) lucrarile prezentate. Dintre acestea s-au remarcat lucrarile binecunoscutului specialist in radiocomunicatii dr.ing. Serban Radu Ionescu YO3AVO, asistat de fiul sau (student la electronica) Catalin Ionescu YO3GDK, de larg interes in randul radioamatorilor interesati de comunicatiile radio-pachet. Este vorba despre doua carti electronice, realizate pe suport magnetic (dischete de 3,5”): “Protocolul AX.25 si aspecte ale nivelului fizic” si respectiv “Modem GMSK de 9600 bps”. Acest mod de prezentare a unor lucrari tehnice este, dupa stiinta noastra, o premiera nationala si, in mod cert, se va generaliza in viitorul apropiat. Si iata ca, dupa cateva secole, de la “comunicatiile” realizate cu ajutorul porumbeilor s-a ajuns, chiar in randul amatorilor, la comunicatii digitale, realizate cu sprijinul calculatorului personal. Dar, dupa cum afirma cu har autorul celor doua lucrari, primul mod de comunicare, cel cu porumbei, prezenta avantajul ca “purtatoarea” putea fi suprimata la receptie.

S-au acordat medaliile si tricourile de campioni nationali.

In ceea ce priveste lucrarile prezentate in cadrul Campionatului National de Creatie Tehnica, de data aceasta a fost o foarte slaba participare, ceea ce a determinat ca la una dintre cele doua clase sa se acorde doar un singur premiu.

Juriul condus de Carol Szabo YO3RU a acordat urmatoarele premii:

  1. CLASA ETAJE FINALE:

     Premiul I: Mihai Paul YO9CMF – “Amplificatoare de putere 400W pentru banda de 2 m si VHS”;

  1. CLASA APARATURA DE RADIOCOMUNICATII:

Premiul I: Vasile Durdeu YO5BLA - “Transverter 20/50MHz si transverter 144/2320 MHz”;

Premiul II: Barbieru Valeriu YO4RDN - “Transverter 20/50MHz”;

Premiul III: Nacu Neculai YO8BGE - “Transceiver FM cu sinteza de frecventa pentru banda de 144 - 146 MHz”.

Si iata ca de la prima editie a Simpozionului National YO (Slatina 1980) s-au adunat deja un numar imprsionant de editii, putandu-se vorbi chiar de o traditie. Urmatoarea reintalnire, editia din 1997 a Simpozionului National  YO de la Vaslui.  

Un album cu fotografii ocazionat de acest subiect poate fi vazut aici: 

http://nini.qsl.ro/yo3ccc/Simpozion%20National%20YO%20Targoviste%2013-15%20Septembrie%201996/index.html

Category: 

Theme by Danetsoft and Danang Probo Sayekti inspired by Maksimer