You are here

Simpozion National YO Ploiesti, 8 - 10 septembrie 2006

Inca de la inceput tin sa precizez ca sunt un mare amator de intalniri radioamatoricesti, care sunt un bun prilej sa ma reintalnesc cu persoane cunoscute si nu numai. Am cautat pe cat posibil sa particip la cat mai multe simpozioane si alte intruniri ale radioamatorilor. Pentru mine orice simpozion este o sansa in plus ca sa cunosc si alte localitati unde nu am mai avut alte ocazii anterioare de a le cunoaste. In cazul meu sosirea la astfel de evenimente o fac de vineri de dimineata, ma cazez, dupa care fac inspectia camerei (grup sanitar, hol, balcon - bineinteles, daca are) unde voi locui aproape trei zile.

Apoi fac un tur de oras si evident luarea unui pranz dupa care urmeaza un somn de voie inainte de banchetul pus la cale de catre organizatori. Sambata dimineata urmeaza scularea cu noaptea in cap pentru a avea timp suficient sa pot sa ma inscriu cu lucrarea cu care am venit de acasa la "Campionatul national de creatie tehnica". Dupa incheierea lucrarilor simpozionului, urmeaza din nou masa de pranz, apoi se viziteaza obiectivele stabilite de organizatori iar daca mai este timp, un mic somn de dupa amiaza pentru a fi in forma la "Masa festiva". Duminica dimineata se sta un pic de vorba cu cei care nu au plecat inca si apoi urmeaza plecarea catre casa, in functie de ora de plecare a trenului catre "capitala". Hi! In opinia mea cam asa trebuie petrecut un simpozion pentru a simti din plin acest eveniment organizat o data intr-un an.

Pentru ca lucrarea cu care am participat in acest an la "Concursul de creatie tehnica" (Sursa de alimentare reglabila intre 18 - 30 V si un curent de 10 A) din cadrul Simpozionului National YO, era foarte grea si voluminoasa, atunci, ginerele meu Adi, m-a repezit cu masina pana la Ploiesti la locul de desfasurare al simpozionului, Campusul Universitar al Universitatii de Petrol si Gaze din Ploiesti. Ajuns aici, am luat legatura cu organizatorii simpozionului, m-am cazat intr-un camin studentesc renovat de curand, am scapat de bagaje si am vrut sa plecam in oras ca sa ne plimbam (eu si sotia), dar am primit o oferta din partea lui Mihai YO9BPX de a ne duce cu masina ca sa vizitam Radioclubul Petrolul. Si, cum nu se poate refuza o asemenea oferta, am ajuns la destinatie, am vazut ce contine Radioclubul, am baut o cafea, am stat un pic de vorba, am facut fotografii, dupa care am plecat mai departe - sa vizitam orasul Ploiesti. In drumul nostru, urmatorul obiectiv a fost piata "Halele Centrale" unde am ramas profund impresionat de frumusetea cladirii. Am facut un scurt popas la tarabele cu artizanat din fata intrarii principale in piata de unde sotia a cumparat cateva produse pentru acasa. Am continuat plimbarea in parcul de vis-a-vis de piata si apoi am luat-o catre locul de cazare fiind atent la constructiile de-o parte si de alta a strazii. Ajuns la destinatie, am mancat ceva si apoi ne-am odihnit un pic pentru a putea sta de vorba cu ceilalti participanti la simpozion care incepusera sa soseasca. Organizatorii ne-au servit cu diferite sortimente de prajituri si alune la discretie, dar si cu un cozonac de nota 10. S-au mai consumat si cateva sticle cu vin si de suc, dupa preferinte, fara de care discutiile nu ar fi avut nici un farmec, pana cand somnul ne-a trimis la culcare. A doua zi, m-am sculat devreme ca sa-mi rezerv masa la talcioc si sa ma inscriu cu "lucrarea" la "Concursul de creatie tehnica", ca doar d-aia am carat-o pana aici. Intre timp am facut si cat mai multe fotografii. Seara am participat la "Masa festiva", organizata in incinta cantinei studentesti. Aici am beneficiat de un program artistic, iar surpriza serii, a fost celebra cantareata Nico care a sustinut un program "live" numai pentru noi. La un moment dat, s-a luat o pauza si s-au inmanat premiile de la "Concursul de creatie tehnica". Am fost placut surprins cand am fost anuntat ca m-am clasat pe locul al III-lea, la categoria la care am participat. Catre ziua ne-am retras la culcare iar a doua zi am plecat catre casa cu parere de rau ca timpul a trecut prea repede.  

Ce bine am facut ca m-am cazat in acel camin studentesc recent renovat, care mi-a asigurat tot confortul, chiar daca am platit un pic mai mult la cazare! De ce? Pentru ca in felul acesta am fost foarte aproape de toate actiunile Simpozionului: Sesiunea de comunicari, Concurs de creatie tehnica, Talcioc, Masa festiva, Nu mai vorbesc de sala unde ne-am strans vineri seara sa stam de vorba care era la numai cativa metri de locul meu de cazare si nu trebuia sa cobor sau sa urc decat cateva trepte.  

Doua albume cu fotografii ocazionat de acest eveniment le puteti vedea aici: 

http://nini.qsl.ro/yo3ccc/Simpozion%20Ploiesti%202006/index.html

http://nini.qsl.ro/yo3ccc/Simpozion%20Ploiesti%202006,%20setul%202/index.html

Patru filmulete legate de acest eveniment, le puteti vedea aici:

https://www.youtube.com/watch?v=VmqrpP9Vw1M&list=UUr7WIMf-drTnOT3tfO1IJvQ

https://www.youtube.com/watch?v=CTZp3Dop2dk&index=95&list=UUr7WIMf-drTnOT3tfO1IJvQ

https://www.youtube.com/watch?v=Km--RQXeQiA&list=UUr7WIMf-drTnOT3tfO1IJvQ&index=96

https://www.youtube.com/watch?v=6TpS6bdIwnc&index=97&list=UUr7WIMf-drTnOT3tfO1IJvQ

Category: 

Theme by Danetsoft and Danang Probo Sayekti inspired by Maksimer