You are here

Târg de Mucenici 6 - 8 Martie 2020

Piața Țărănească și Meșter(Ești)! a organizat în curtea interioară a Muzeului Naţional al Țăranului Român, “Târgul de mucenici”, de vineri, 6 până duminică, 8 martie 2020, între orele 10.00 și 18.00.

Așa cum cere tradiția la „Piața Țărănească”, toate se iau pe degustate, iar cei mai pricepuți meșteri și artizani din toate zonele tării au fost prezenți cu obiecte felurite. Nu au lipsit colecționarii de antichități care ne-au purtat cu poveștile și obiectele lor în timpuri de demult. Au adus cu ei obiecte din casele țărănești și de oraș: mobilier vechi, obiecte din gospodăria țărănească, țesături, costume vechi, carte veche, porțelan și multe alte obiecte.

Producători din toate zonele țării ne-au așteaptat cu: siropuri, suc de mere, dulcețuri, salate, murături și zacuște de toate felurile, preparate după rețete cu tradiție din Argeș, brânzeturi, preparate tradiționale din carne din Maramureș și Alba, fructe și verdețuri de sezon din Ilfov, specialități fără zahăr adăugat de la Topoloveni, plăcinte maramureșene, sarmale și preparate la ceaun, vinuri din podgoriile vrâncene.

Meșteșugari și tineri artiști din toată țara au fost prezenți cu: icoane, ceramică, păpuși, vitralii, lemn, cojoace și papuci, bijuterie tradițională și hand made, săpunuri de casă, ii și straie țărănești, fețe de masă, ștergare și fel de fel de țesături, sticlă, artă sacră, lână împâslită, tablouri, pernuțe din lavandă, decorațiuni din piele, sticlă și metal, daruri numai potrivite pentru doamnele și domnișoarele sărbătorite de 8 martie. Nu au lipsit atelierele de creativitate și demonstrațiile meșteșugărești.

Organizator: Asociația Urban Events

Sursa: Muzeului Naţional al Țăranului Român

Un album cu fotografii ocazionat de acest subiect poate fi văzut aici: http://nini.qsl.ro/yo3ccc/Targ%20de%20mucenici%20-%206-8%20martie%202020/index.html

Category: 

Theme by Danetsoft and Danang Probo Sayekti inspired by Maksimer