You are here

BUCURIE ÎN RITM DE VERS

În data de 21 februrie 2020, la Casa de Cultură Friedrich Schiller din Bucureşti a avut loc un important eveniment literar organizat de Editura BETTA, protagonişti fiind poeţii Marian Dumitru şi Silvan G. Escu, care au lansat recentele lor volume de versuri intitulate ,”Doamna de onoare a milei”, respectiv, „Târziu, îndată...”, eveniment moderat cu obişnuitu-i aplomb şi în acelaşi timp cu echilibru profesional de directorul Editurii, domnul Nicolae Roşu.

Lansarea a stârnit un interes aparte din partea criticii, dar şi a publicului iubitor de poezie, cu atât mai mult cu cât urmau să fie alăturate şi prezentate în tandem scrierile a doi poeţi diferiţi ca stil, ca abordare poetică şi, desigur, ca experienţă şi vechime literară, ambele în favoarea celui dintâi.

Au fost prezenţi şi şi-au exprimat părerea/aprecierea valoroşi oameni de litere, în persoana doamnelor Paula Romanescu, Eliza Roha, a domnilor Nicolae Dan Fruntelată, Aureliu Goci, Victor Atanasiu, Ion C. Ştefan, Geo Călugăru, George Vlaicu, Lucian Gruia, iar momentele poetice au fost asigurate de cei doi autori, susţinuţi de actriţa Doina Ghiţescu, cea care a realizat prin arta sa interpretativă un adevărat regal poetic.

Şi ca acest minunat eveniment să îmbrace haina unei veritabile sărbători culturale, partea literară a fost înnobilată - muzical - de/cu prestaţiile de excepţie a doi muzicieni de valoare, prof. univ. dr. Nicolae Maxim la flautul său fermecat şi cantautorul, poet sensibil şi mângâietor pe suflet Traian Chiricuţă.

Trebuie menţionată şi evidenţiată larga audienţă, sala fiind arhiplină, aproximativ 100 de printre cei de faţă aflându-se cunoscuţi oameni de cultură din cele mai felurite domenii de activitate, poeţi, prozatori, critici literari sau artistici, muzicieni, artişti plastici, actori, alţi intelectuali de renume, dar şi oameni obişnuiţi, însă mari iubitori de frumos.

Un album cu fotografii ocazionat de acest subiect poate fi văzut aici: http://nini.qsl.ro/yo3ccc/Doamna%20de%20onoare%20a%20Milei/index.html

Category: 

Theme by Danetsoft and Danang Probo Sayekti inspired by Maksimer