You are here

1989: Anul în care Europa a redevenit ea însăşi

Luni, 16 decembrie 2019, ora 19.00 a avut loc vernisajul expoziției tematice1989: Anul în care Europa a redevenit ea însăşi”, care va avea loc la Palatul Suțu.

Expoziția cuprinde instantanee ale libertăţii, realizate în România şi în alte ţări foste comuniste (Bulgaria, Germania de Est, Polonia, Cehoslovacia și Ungaria), realizate de foto-jurnalistul american Edward Serotta, care a fost prezent la vernisaj.

Edward Serotta a păşit pentru prima oară în Europa Centrală şi de Est în 1985. În acel an a petrecut o lună în România încercând să documenteze cotidianul comunităţii evreieşti de aici. În 1988 părăsea cu totul Statele Unite și se muta la Budapesta, pentru a călători şi studia fiecare comunitate evreiască din regiune.

Eveniment organizat în parteneriat cu Ambasada Austriei la București, Forumul Cultural Austriac București, Centropa (Central Europe Center for Research and Documentation) și susținut Raiffeisen Bank Romania.

Sursa: Muzeul Municipiului Bucureşti

Un album cu fotografii ocazionat de acest subiect poate fi văzut aici: http://nini.qsl.ro/yo3ccc/1989%20Anul%20in%20care%20Europa%20a%20redevenit%20ea%20insasi/index.html 

Category: 

Theme by Danetsoft and Danang Probo Sayekti inspired by Maksimer