You are here

Expoziţia de modelism feroviar Bucureşti 2019

În seria manifestărilor culturale feroviare din anul 2019, CENAFER prin Muzeul Căilor Ferate a organizat în sălile sale o expoziţie de modelism feroviar.

Evenimentul intitulat ,,Expoziţia de modelism feroviar Bucureşti 2019" a avut rolul de a prezenta publicului şi altă latură a căilor ferate şi s-a dorit a fi o continuare a primei ediţii din anul 2014. Prima ediţie a fost intitulată ,,Salonul Naţional de Modelism Feroviar" şi a fost organizată cu prilejul aniversării a 75 de ani de existenţă a Muzeului Căilor Ferate in generosul spatiu al statiei de metrou Gara de Nord 2.

Fiind un bun prilej de a susţine sistemul feroviar cât şi istoria feroviară, modelismul a fost o preocupare permanentă şi a Muzeului Căilor Ferate din cadrul CENAFER. Acest lucru este uşor de remarcat că este un punct de atracţie, vizitatorii stând ore în şir şi admirând diorama muzeului, rezultat al muncii mai multor modelisti. Ţinând seama de aceste lucruri, CENAFER prin Muzeul Căilor Ferate a organizat în perioada 07 - 08 decembrie 2019, în spaţiile sale, această a cincea ediţie a expoziţiei de modelism feroviar. Expoziţia a reunit mai mulţi modelişti cât şi numeroase module de dioramă, colecţii, machete realizate de pasionaţi din Bucureşti, Ploiesti, Constanta, Iaşi şi Braşov. Au participat modelişti de la ,,Clubul Improvizat Bucureşti", ,,Atelierul lui Robert", ,,Asociatia de Modelism Tomis", ,,Clubul Feroviar Bucureşti", ,,Clubul Feroviar Republica Ploieşti", modeliști feroviari de la Iași cât şi colecţionari particulari. Şi anul acesta, expoziţia a avut un important impact asupra publicului, pe perioada expoziţiei vizitatorii fiind în număr foarte mare, peste aşteptările organizatorilor. Această expoziţie, pe lângă faptul că a fost un bun prilej de a uni pasionaţii modelişti din toată ţara, a fost şi o ,,carte de vizită" de bun augur pentru Muzeul Căilor Ferate, aşa cum ne-au confirmat vizitatorii.

Sursa: Muzeul Căilor Ferate

Un album cu fotografii ocazionat de acest subiect poate fi văzut aici: http://nini.qsl.ro/yo3ccc/EXPOZITIA%20DE%20MODELISM%20FEROVIAR%20-%20BUCURESTI%202019/index.html

Category: 

Theme by Danetsoft and Danang Probo Sayekti inspired by Maksimer