You are here

Zilele Culturii Palestiniene

Prima ediție a Zilelor Culturii Palestiniene s-a desfășurat la Muzeul Național al Țăranului Român, între 27 și 29 septembrie 2019.

Zilele Culturii Palestiniene au adus muzică, expoziții de fotografie, dansuri tradiționale, prezentare a costumelor tradiționale palestiniene, prezentarea turismului, literatura palestiniană și gastronomie autentică.

Evenimentul a fost organizat de Ambasada Statului Palestina la București în colaborare cu Centrul Cultural Palestinian „Mahmoud Darwish”.

Deschiderea evenimentului a avut loc vineri, 27 septembrie, de la ora 17:00, cu un program artistic și cu vernisajul unei expoziții de fotografie.

Program                                         
Vineri, 27 septembrie
17:00 – 19:00 – Deschiderea evenimentului a avut loc la Studioul Horia Bernea

• Discurs Excelența sa domnul Foad Kokaly Ambasador Extraodinar și Plenipotențiar al statului Palestina la București.

• Recital de muzică tradițională „CHEMS BAND”
Acest proiect îmbină poezia, tradițiile și muzica din Magreb și Orientul Mijlociu. Ele au fost prezentate de cântărețul palestinian Mountrer al Raee, muzicienii Wassim Qassis (Bouzouki, Oud) și trupa franceză Chems (Chems Amrouche - cântăreață și chitaristă, interpretă Saz / Malik Ziad - guembri și mandole & Slim Mesbah - percuție). Combinația dintre muzica tradițională și cea improvizată oferă un repertoriu bogat de compoziții și aranjamente pentru o călătorie muzicală transformatoare pentru întreaga familie.

• Expoziție de fotografie despre Palestina – Vernisaj

Sursa: Muzeul Național al Țăranului Român

Un album cu fotografii ocazionat de acest subiect poate fi văzut aici: http://nini.qsl.ro/yo3ccc/Zilele%20Culturii%20Palestiniene/index.html

Category: 

Theme by Danetsoft and Danang Probo Sayekti inspired by Maksimer