You are here

Intalnirea Radioamatorilor de Sf. Ilie - 2019

Pentru ca numai fusesem de cativa ani la “Intalnirea Radioamatorilor de Sf. Ilie”, abia asteptam vestea cea mare, data cand urma sa fie intalnirea si locul unde urma sa ne intalnim.

Cum am citit datele si informatiile pe care le asteptam, postate pe Radioamator.ro, imediat am luat legatura cu Nicu YO7HUZ si Adi YO7HKR ca sa ma documentez cat mai bine. Imediat mi-am facut rezervare la complexul Casute Andra, pentru ca acolo urma sa aibe loc intalnirea. Pentru cazare in apropiere erau si pensiunile: Voinesita, Bella Venere, Apollo, Casa de vacanta Voineasa, dar si Cabana Rustic. Problema era ca nu stiam cu ce sa ajung acolo. Ca sa aflu cat mai multe informatii l-am sunat pe Costica YO3CCB, l-am intrebat daca merge la intalnire, iar dupa ce mi-a confirmat ceea ce banuiam, l-am intrebat cu ce mergem. Trebuia sa luam un autocar pana la Caciulata si de acolo un MAXI-TAXI care trecea prin apropierea locului unde eram cazati. La cateva zile dupa, m-am trezit pe biroul meu de lucru la calculator cu cheile si actele de la masina fetei mele Antoaneta. Imediat l-am intrebat pe sotul lui Antoaneta de ce sunt cheile si actele la mine pe birou, ea fiind plecata din Bucuresti. Raspunsul m-a lasat fara cuvinte. Le-au pus acolo ca sa pot sa merg cu aceea masina, un Volskwagen Golf, la intalnirea cu radioamatorii. Imediat l-am sunat pe Costica YO3CCB si l-am intrebat daca vrea sa facem un echipaj de doua familii: eu cu sotia si el cu sotia. El i-a transmis sotiei lui ce propunere i-am facut si imediat am fost contactat la telefon ca totul este OK. Am stabilit de comun acord ora plecarii si la ora stabilita am pornit la drum. Vremea era frumoasa, atmosfera placuta, asa ca nici nu am realizat cand a trecut timpul. La rugamintea lui Costica YO3CCB am facut o oprire pe drum pentru ca sa bem o cafea; eu, ca de obicei in asemenea situatii imi iau una pe care o pun intr-o sticluta pe portiera masinii si beau de ea din cand in cand, asa ca pentru mine a fost a doua cafea. Hi! Ajunsi la destinatie, ne-am cazat (am luat casutele in primire) si ne-am dus la pensiunea Bella Venere ca sa luam masa de pranz. Dupa masa, s-a facut (preparat) un gulas (sub supravegerea si cu condimentele lui Stelica de la Agnita) cu care ne-am potolit foamea de seara. Atmosfea era foarte placuta pentru ca ne aflam intre prieteni. A doua zi, sambata, am mers un pic pe la magazinele din centrul comunei pentru niste cumparaturi, ne-am plimbat un pic, legaturi radio, discutii etc. Duminica dupa ora 10 a trebuit sa plecam catre casa, pentru ca nu vroiam sa prindem aglomeratia de pe autostrada Pitesti – Bucuresti, atunci cand lumea se intoarce acasa. In continuare o sa dau mai multe amanunte despre eveniment.   

La sfarsitul saptamanii trecute, intre 19 si 21 iulie, a avut loc traditionala reuniune de vara a radioamatorilor, aflata la a XII-a ediţie. Anul aceesta intalnirea a avut loc in comuna Voineasa, satul Voinesita din judetul Valcea, pe Valea Lotrului la 35 Km de orasul Brezoi si DN7 Ramnicu Valcea - Sibiu. Evenimentul intitulat „Intalnirea de Sfantul Ilie”, a fost organizat de Radioclubul Cozia (indicativ de statie YO7KRS) din Ramnicu Valcea. Prima editie a avut loc in anul 2008 in organizarea centrului de cercetasi din Ramnicu Valcea sub genericul „Phoenix 2008”.
La întalnirea din acest an au participat 34 de persoane (21 de radioamatori si 13 sotii) din districtele YO din sudul tarii dar si din Ardeal, constituind prilejul unor dezbateri, schimburi de idei si experiente privind radioamatorismul ca sport si hobby. Au fost instalate echipamente radio si a fost activat indicativul special YP7BF dedicat “Open Air Blues Festival” de la Brezoi.
Radioclubul Cozia din Ramnicu Valcea a fost fondat in anul 2009, preluand indicativul YO7KRS al statiei centrului de cercetasi din Ramnicu Valcea si este singurul radioclub al cercetasilor din Romania.

Un album cu fotografii ocazionat de acest subiect poate fi vazut aici: http://nini.qsl.ro/yo3ccc/Intalnirea%20Radioamatorilor%20de%20Sf.%20Ilie%202019/index.html

Category: 

Theme by Danetsoft and Danang Probo Sayekti inspired by Maksimer