You are here

Întâlnirea promoţiei de absolvenţi 1956 ai Facultăţii de Electronică şi Telecomunicaţii din Institutul Politehnic Bucureşti - 31 mai 2019

În ziua de 31 mai 2019 a avut loc o nouă întâlnire a absolvenților Facultății de Electronică și Telecomunicații promoția 1956, din seria tradițională a revederilor bianuale pe care le respectă cu regularitate.  

Cei șapte participanți au fost prezenți, ca de obicei, la Muzeul Tehnic al UPB din str. Polizu, care și de data aceeasta a fost o gazdă plăcută și primitoare: Mia Bucurescu, Valerian Grabari, George Ionescu, Aurel Millea, Puiu Popovici, Petre Varlam, Puiu Zaharescu. Invitați: Nini Vasilescu, Aurel Tudorache (directorul Muzeului). Au fost scuzați Radu Dumitrescu, Nona Millea, Lucian Nica, Ion M. Popescu, Virgil Teodorescu (unii din ei din cauza restricțiilor de circulație din ziua vizitei Papei).

S-a păstrat un moment de reculegere în memoria colegei dispărute recent, Mimi Sasu. De asemenea, s-a reamintit că exact cu trei ani în urmă a decedat Andrei Ciontu, marele animator al întâlnirilor noastre.

Puiu Popovici a făcut o prezentare PowerPoint cu tema: “SDR – Software Defined Radio” urmată de “CR – Cognitive Radio”, o inovație recentă (datând din 1995) în domeniul radiorecepției în care peste 80% din lanțul recepției este realizat prin mijloace soft. O “jucărie“ de dimensiunile unei cutii de chibrituri, care costă doar 20 dolari, este capabilă să redea emisiunile radio a mii de posturi din toată lumea !

Georgică a distribuit câteva exemplare din ultima sa creație “PROZĂ vol. VI – Note, extrase și comentarii Antologie“, pe care o consideră cel puțin la fel de reușită ca și celelalte cinci precedente.

Iar Petrică a revenit cu cartea scrisă recent de el „Iubirea, împlinirea vieții” (415 pagini), prefațată de colegul nostru Puiu Popovici, o analiză exhaustivă și multi-laterală a acestui sentiment.

Important de reținut: întreaga “tratație“ (15 porții masive de bufet rece – salamuri, șunci, mușchi țigănesc, cașcaval, brânză, roșii, măsline, ceapă etc. – livrate de o firmă de catering, si un supliment de ciocolate fine cu mentă) a fost suportată de Puiu Popovici, pe cheltuiala lui !  Plus băuturi nealcoolice, cafea, ș.a. La care s-a mai adăugat și o porție de tort cu ciocolată (contribuția lui Valerică).

Mia și Petrică au rememorat scene pline de haz din perioada când amândoi lucrau în studiourile radioteleviziunii și respectiv pe carele de reportaj.

D-l Tudorache i-a felicitat pe participanți și i-a asigurat că oricând Muzeul Tehnic al UPB va găzdui cu plăcere următoarele întâlniri.

Un album cu fotografii ocazionat de acest subiect poate fi văzut aici: http://nini.qsl.ro/yo3ccc/Intalnirea%20promotiei%201956%20-%2031%20mai%202019/index.html

Category: 

Theme by Danetsoft and Danang Probo Sayekti inspired by Maksimer