You are here

Civilizatii anatoliene

Muzeul National de Istorie a României (MNIR) în parteneriat cu Yunus Emre Enstitusu (Institutul Yunus Emre), a organizat deschiderea expozitiei temporare „Civilizatii anatoliene”.

Vernisajul a avut loc joi, 4 aprilie 2019, cu începere de la cu ora 18:00 la sediul MNIR din Calea Victoriei, nr. 12, sector 3, Bucuresti, Sala Lapidarium.

Expozitia face parte dintr-o serie de evenimente culturale desfăsurate în cadrul Zilelor Culturii Turce – Viată si fiintă. Au fost expuse obiectele de ceramică create de către artistii ceramisti Siber Sevim si Cemalettin Sevim, alături de piese de ceramică de Iznik (sec. XV-XVI) din colectia Muzeului National de Istorie a României.

Doamna Sibel Sevim este artist plastic ceramist cu expozitii în întreaga lume, lucrările sale aflându-se în colectii publice sau particulare din numeroase tări. Este profesor universitar, a fost director al Institutului de Arte Frumoase al Universitătii Anadolu între anii 2007-2013 si este membru al Academiei Internationale de Ceramică si al NCECA (National Council on Education For the Ceramic Arts) din SUA.

Domnul Cemalettin Sevim este artist plastic ceramist si profesor la Institutul de Arte Frumoase al Universitătii Anadolu. A expus creatii de-ale sale în întreaga lume, a primit patru premii internationale si are, de asemenea, o prodigioasă activitate si în domeniul cercetării, publicând numeroase studii, articole si cărti.

Expozitia va fi deschisă la Muzeul National de Istorie a României în perioada 5-14 aprilie 2019 si va putea fi vizitată de miercuri până duminică, între orele 10:00-18:00.

Sursa: Muzeul National de Istorie a României

Un album cu fotografii ocazionat de acest subiect poate fi vazut aici: http://nini.qsl.ro/yo3ccc/Civilizatii%20anatoliene/index.html

Category: 

Theme by Danetsoft and Danang Probo Sayekti inspired by Maksimer