You are here

ZILELE CULTURII TUNISIENE

Cu ocazia sărbătoririi Zilei Naționale a Tunisiei și a celei de-a 55-a aniversări a stabilirii relațiilor diplomatice dintre Tunisia și România, Ambasada Republicii Tunisiene la București organizează, în colaborare cu Muzeul Național al Satului „Dimitrie Gusti”, în perioada 25 martie – 12 aprilie 2019, Zilele Culturii Tunisiene.

Deschiderea oficială a avut loc pe 25 martie, ora 12.00, în prezența Excelenței Sale, Doamna Raja Jhinaoui Ben Ali, ambasadoarea Republicii Tunisia la București și a doamnei Conf. univ. dr. Paula Popoiu, managerul Muzeul Național al Satului „Dimitrie Gusti”.

În aceeași zi s-a deschis și o expoziție de pictură și fotografie, care ilustrează relațiile dintre Tunisia și România, cât și costume tradiționale tunisiene și obiecte artizanale. La eveniment au fost prezenți și trei meșteri tunisieni care au făcut demonstrații de meșteșuguri tradiționale tunisiene. Expoziția deschisă în Sala de Sticlă va putea fi vizitată între 25 martie și 12 aprilie 2019, de miercuri până duminică, între orele 10.00 și 18.00.

Luni, 25 martie 2019
– ora 11.45 primirea invitaților
– ora 12.00 deschiderea oficială – Sala Victor Ion Popa
– vizitarea expoziției de pictură, fotografii, costume tradiționale – Sala de Sticlă
– ora 12.30 Demonstrații ale meșterilor tunisieni
– ora 12.30 Cocktail – Foaier Victor Ion Popa

Sursa: Muzeul Național al Satului „Dimitrie Gusti”

Un album cu fotografii ocazionat de acest subiect poate fi văzut aici:  http://nini.qsl.ro/yo3ccc/Zilele%20Culturii%20Tunisiene/index.html

Category: 

Theme by Danetsoft and Danang Probo Sayekti inspired by Maksimer