You are here

Intalniri culturale irepetabile; Sezonul 9 - episodul 69

Amfitrion: Florin-Silviu Ursulescu

De cand sediul seratelor culturale organizate de Florin-Silviu Ursulescu (FSU) s-a mutat de la Club A la Club 16, s-a modificat putin si titulatura, care a devenit ”Intalniri culturale IREPETABILE”.

Prima reuniune din 2019, avand ”numărul de ordine” 69 s-a petrecut la 11 ianuarie si a avut ca punct principal comemorarea vechiului nostru prieten Aurel Gherghel. Am urmarit cu emotie un montaj video realizat de Bebe Astur in studioul SOLARIS, cu comentariul vorbit extras din emisiunea radio semnata cu talent literar (și cu unele inexactitati) de admirabila realizatoare Anca Romeci. S-a continuat cu episodul 2 din filmul serial ”Adrian Ordean”, adus de Mihai Croco Manea, cu amanunte rare din istoria muzicii noastre rock. Viorel Covaci a vorbit despre familii de lautari celebri (Ciolac, Dinicu, Budisteanu), subiect apropiat profesiei sale (el fiind profesor de muzica), iar minutele de poezie au fost sustinute de Ion Lupisor (versuri proprii) si sotia Adina (poezie de Eminescu, avand in vedere ca se apropia data eminesciana, 15 ianuarie). Avand in vedere ca Liviu Zamora a lipsit motivat, Florin-Silviu Ursulescu a vorbit despre Led Zeppelin, adaugand o scurta exemplificare.

Finalul a apartinut, ca de obicei, muzicii live. Sorin Sontea (fost component de baza al formatiei craiovene Magazinul de Muzica) a sosit cu cele doua claviaturi ale sale precum si cu o eleva a sa intr-ale cantului - Raluca Nistor. Tanara s-a aflat la debutul ei, a cantat pentru prima oara in public, interpretand cu emotie si talent 4 piese dificile: Look what they ve done to my song (Melanie Safka), Cocaine (J.J.Cale - Eric Clapton), I don t want to talk about it (Rod Stewart cu Amy Belle), Proud Mary (Ike and Tina Turner - C.C.R.), cu un mic ajutor la vocea a doua de la profesor. Sa fie intr-un ceas bun, Raluca, sa nu uiti unde ai debutat! Iar Sorin a incheiat cu ”Heroes”, preluat de la marele David Bowie.

Un album cu fotografii ocazionat de acest subiect poate fi vazut aici: http://nini.qsl.ro/yo3ccc/INTALNIRI%20CULTURALE%20IREPETABILE%20-%20Episodul%2069/index.html

Category: 

Theme by Danetsoft and Danang Probo Sayekti inspired by Maksimer