slideshow 1

Un nou site cu si despre radioamatori

Acest site doresc sa-l intretin pentru radioamatorii YO. Consider ca radioamatorii trebuie sa detina cat mai multe informatii pentru a fi cat mai bine informati. De aceea o sa ma straduiesc sa le ofer cat mai multe informatii (interviuri si articole) din cat mai multe domenii: Radioamatorism, Cultura, Personalitati, Calatorii, Muzica, etc.

Pentru cei care nu cunosc ce inseamna acest hobby, radioamatorismul, le recomand sa se informeze aici: http://www.hamradio.ro/home
 

Vechi cărți românești cu steme domnești și stihuri poeticești

Muzeul Municipiului București a organizat vernisajul expoziției „Vechi cărți românești cu steme domnești și stihuri poeticești”, eveniment care a avut loc vineri, 19 aprilie 2024, ora 18.00, la Palatul Suțu (Bd. Ion C. Brătianu, nr 2).

Case tradiționale damaschine

O seară magnifică în cadrul vernisajului expozițional “Case tradiționale damaschine” pictura și artă fotografică”, un eveniment organizat în premieră în preajma Zilei Naționale a Siriei.

Sa facem cunostinta cu Maxim Eugen YO7YO

Pe dl. Eugen YO7YO l-am intalnit pe la mai multe intalniri ale radioamatorilor, dar cele despre care imi aduc aminte cel mai bine, sunt cele de la Arutela, campingul Sf. Manastiri Turnu.

 

Theodor Aman. Cronicar al timpului său. Povești din pandemie

Muzeul Municipiului București vă invită să participați la evenimentul prilejuit de lansarea volumului „Theodor Aman. Cronicar al timpului său. Povești din pandemie”, autor Greta Șuteu, vineri, 12 aprilie 2024, ora 18.30, la Grand Hotel Continental (Calea Victoriei 56) - Sala Tonitza.

Tehnica în antichitate și tehnica tradițională

Divizia de Istoria Tehnicii din cadrul CRIFST-Academia Română a inițiat o serie de prelegeri având ca tematică ”Tehnica în antichitate și tehnica tradițională”.

ROMÂNIA ÎN CONSILIUL DE SECURITATE - ONU

Fundația Europeană Titulescu – Centrul de cercetare, a organizat miercuri, 10 aprilie 2024, începând cu ora 16.30, dezbaterea ROMÂNIA ÎN CONSILIUL DE SECURITATE - ONU.

Între Bariera Vergului şi Bariera Mogoşoaiei. Povestea din spatele unui film contemporan

Muzeul Municipiului București a organizat Conferința de Joi, 4 aprilie, ora 18.30, la Palatul Suțu (Bd. I.C. Brătianu, nr. 2), cu titlul „Între Bariera Vergului şi Bariera Mogoşoaiei. Povestea din spatele unui film contemporan”, care a fost susținută de Adrian Majuru, istoric, antropolog, manager MMB.

Coordonator conferință: conf. univ. dr. Cătălin D. Constantin.
 

Intalnirile culturale – Sezonul 12, Episodul 90

Vineri, 29 martie 2024, ora 19, la Casa de Cultura a Studentilor din Bucuresti, a avut loc

INTALNIRILE CULTURALE

Florin-Silviu Ursulescu

Sezonul 12 – Episodul 90

Amfitrion Bebe Astur

Urmuz — inimitabilul înainte-mergător

Fundația Culturală Dalles a Academiei Române a organizat joi, 28 martie 2024, conferința „Urmuz — inimitabilul înainte-mergător“, susținută de academician Gheorghe Păun. Evenimentul a avut loc în spațiul Sălii „Dalles“ din Bd. Nicolae Bălcescu nr. 18, începând cu ora 18. 

Pages

Theme by Danetsoft and Danang Probo Sayekti inspired by Maksimer