slideshow 1

Un nou site cu si despre radioamatori

Acest site doresc sa-l intretin pentru radioamatorii YO. Consider ca radioamatorii trebuie sa detina cat mai multe informatii pentru a fi cat mai bine informati. De aceea o sa ma straduiesc sa le ofer cat mai multe informatii (interviuri si articole) din cat mai multe domenii: Radioamatorism, Cultura, Personalitati, Calatorii, Muzica, etc.

Pentru cei care nu cunosc ce inseamna acest hobby, radioamatorismul, le recomand sa se informeze aici: http://www.hamradio.ro/home
 

„Bully - o poveste despre speranță”, un roman ca o mână de ajutor pentru victimele bullying-ului

Muzeul Municipiului București a invitat publicul să participe la evenimentul prilejuit de lansarea romanului grafic „Bully - o poveste despre speranță” (publicat de Editura MMB), care a avut loc vineri, 24 martie 2023, ora 17.00, la Grand Hotel Continental (Calea Victoriei 56, Sala Petrașcu).

Conferința Povestea oamenilor care au fost cândva pescăruși

În cadrul evenimentelor dedicate literaturii române, Casa de Cultură „Friedrich Schiller” prin Direcția Cultură, Învățământ, Turism a Primăriei Municipiului București (PMB) a organizat joi, 23 martie 2023, ora 18.00, conferința Povestea oamenilor care au fost cândva pescăruși, cu lansarea volumelor Izvoare dulci. Antologie de teatru (1992-2022) și Când depărtările vin lângă noi. Teatru, semnate de scriitoarea Clelia IFRIM.

Cum să respecți șabatul în epoca micro-undelor

Muzeul Național al Țăranului Român a organizat miercuri, 22 martie 2023, ora 18.00, la Sala Media, o nouă ediție a Conferințelor de la Șosea. Tema acestei ediții a fost Cum să respecți șabatul în epoca micro-undelor.

Sa facem cunostinta cu Buzea Dorian YO7LKP

Dupa ce am facut articolul cu Buzea Marian YO7BKX, bineinteles ca urmatorul trebuia sa fie cu fratele sau, Buzea Dorian YO7LKP. Era pacat sa scap o asemenea ocazie.

 

HISTORIA DE UN AMOR – MANUELA SÁENZ şi SIMÓN BOLÍVAR

Casa de Cultură „Friedrich Schiller” prin Direcția Cultură, Învățământ, Turism a Primăriei Municipiului București (PMB), în colaborare cu Asociaţia SmartArt, Centrul de Artă „Euterpe” şi alţi parteneri, a organizat sâmbătă, 18 martie 2023, ora 16.00, la evenimentul intitulat „HISTORIA DE UN AMOR Manuela Sáenz şi Simón BolÍvar”.

19 martie - Ziua pașaportului românesc. De la ,,cărticica portativă”, la pașaportul electronic - 111 ani de istorie și 15 ani de biometrie

Muzeul Național de Istorie a României a organizat deschiderea expoziției temporare „19 martie – Ziua pașaportului românesc. De la ,,cărticica portativă, la pașaportul electronic – 111 ani de istorie și 15 ani de biometrie”. Proiectul expozițional este organizat de Direcția Generală de Pașapoarte, în parteneriat cu Muzeul Național de Istorie a României, cu ocazia sărbătoririi Zilei Pașaportului Românesc, 19 martie, și a aniversării a 111 ani de la promulgarea „Legii asupra pașpoartelor”. Expoziția este accesibilă publicului, începând de pe 16 martie 2023, la sediul muzeului din Calea Victoriei nr. 12, sector 3, București. 

1985-1987 – Calea Văcărești, Cartierul evreiesc și alte locuri uitate – aduceri aminte

Vineri, 17 martie 2023, la ora 17.00, la Casa Filipescu-Cesianu (parte din Muzeul Municipiului București), din Calea Victoriei, nr. 151, a avut loc lansarea volumului "1985-1987 – Calea Văcărești, Cartierul evreiesc și alte locuri uitate – aduceri aminte", autor Cristian Popescu, apărută la editura Oscar Print, în colecția Antropologie Urbană, coordonată de dr. Adrian Majuru.

Medicina bazată pe dovezi – concepte, abordări și consecințe pentru medic și pacient

Academia Română a organizat joi, 16 martie 2023, de la ora 18, la conferința „Medicina bazată pe dovezi – concepte, abordări și consecințe pentru medic și pacient“, susținută de acad. Victor Voicu, Președintele Secției de științe medicale a Academiei Române. Evenimentul s-a înscris în ciclul manifestărilor cu public organizate de Fundația Culturală Dalles a Academiei, inaugurate în luna ianuarie a acestui an.

Un sfert de veac, trei constituții, trei regimuri

Fundația Europeană Titulescu – Centrul de Studii Strategice a organizat miercuri, 15 martie 2023, începând cu ora 16.30, dezbaterea cu tema Un sfert de veac, trei constituții, trei regimuri.

Pages

Theme by Danetsoft and Danang Probo Sayekti inspired by Maksimer