slideshow 1

Un nou site cu si despre radioamatori

Acest site doresc sa-l intretin pentru radioamatorii YO. Consider ca radioamatorii trebuie sa detina cat mai multe informatii pentru a fi cat mai bine informati. De aceea o sa ma straduiesc sa le ofer cat mai multe informatii (interviuri si articole) din cat mai multe domenii: Radioamatorism, Cultura, Personalitati, Calatorii, Muzica, etc.

Pentru cei care nu cunosc ce inseamna acest hobby, radioamatorismul, le recomand sa se informeze aici: http://www.hamradio.ro/home
 

Simpozion National YO – Targoviste, 16-19 septembrie 2021

Pentru mine a fost o mare bucurie ca am putut ca sa revin in orasul Targoviste, dupa un sfert de secol (25 de ani), de la simpozionul anterior, care a avut loc in 1996.

OAȘ

Muzeul Național al Țăranului Român a organizat miercuri, 15 septembrie 2021, ora 17.00, în Sala Tancred Bănățeanu, vernisajul expoziției de fotografie Oaș, a fotografului sătmărean Remus Țiplea, care documentează de câțiva ani nunta din Țara Oașului.

Istroromânii

Cu prilejul Zilei Limbii Române vă invităm la expoziția de fotografie Istroromânii, dedicată românilor ce trăiesc în Peninsula Istria din Croația.

Statutul actual al limbii române

Academia Română a organizat marți, 31 august 2021, începând cu ora 11, dezbaterea cu tema „Statutul actual al limbii române“, dedicată celebrării Zilei Limbii Române. Evenimentul s-a desfășurat în Clubul Academicienilor, din Calea Victoriei nr. 125.

Mieii lui Abel

In cadrul Ciclului de prezentare a scriitorilor din România Primăria Municipiului București și Casa de Cultură „Friedrich Schiller” au prezentat joi, 26 august 2021, ora 18:30, volumul de poezie bilingv al scriitoarei Clelia IFRIM, „Mieii lui Abel”/ „Abels Lämmer”, publicat în 2021 la Editura eLiteratura, Grup editorial Coresi. Traducere în limba germană: Dr. Christian W. SCHENK.

Spectacol de folclor

Va invităm la dans… la Muzeul Național al Satului „Dimitrie Gusti”!

24 august, ora 15:00 - Spectacol de dans „You(th) FOLK the city”, Scena Dumitra din incinta Muzeului Național al Satului „Dimitrie Gusti”.

Dacii în arta europeană. Impactul artei antice romane asupra Renașterii, Barocului și Clasicismului

In cadrul tradiției prezentărilor istoriei României Primăria Municipiului București și Casa de Cultură „Friedrich Schiller” a organizat joi, 19 august 2021, ora 18.30, conferința și micro-expoziția „Dacii în arta europeană. Impactul artei antice romane asupra Renașterii, Barocului și Clasicismului”. A prezentat: Leonard VELCESCU, doctor în istoria artei la École Pratique des Hautes Études (Paris-Sorbona), profesor la Universitatea din Pitești.

Timp mecanic vs timp biologic

Miercuri18 august 2021, ora 18.00, a avut loc vernisajul expoziției tematice Timp mecanic vs timp biologic, la Palatul Suțu (Bd. Ion C. Brătianu nr. 2). Este una din acele ocazii rare în care puteți descoperi cele două perspective asupra timpului, cea obiectiv-mecanică - prin ceasurile expuse - și cea a timpului biologic, timp-memorie, prin narațiunea inedită prilejuită de dialogul ceas-mediu.

Tezaure arheologice din România. Rădăcini dacice și romane

Conferință de presă dedicată pregătirii deschiderii expoziției „Tezaure arheologice din România. Rădăcini dacice și romane”, la Muzeul Național de Arheologie din Madrid, Regatul Spaniei.

Pages

Theme by Danetsoft and Danang Probo Sayekti inspired by Maksimer