slideshow 1

Un nou site cu si despre radioamatori

Acest site doresc sa-l intretin pentru radioamatorii YO. Consider ca radioamatorii trebuie sa detina cat mai multe informatii pentru a fi cat mai bine informati. De aceea o sa ma straduiesc sa le ofer cat mai multe informatii (interviuri si articole) din cat mai multe domenii: Radioamatorism, Cultura, Personalitati, Calatorii, Muzica, etc.

Pentru cei care nu cunosc ce inseamna acest hobby, radioamatorismul, le recomand sa se informeze aici: http://www.hamradio.ro/home
 

Festivalul Cultural Asiatic

Muzeul Național al Satului „Dimitrie Gusti”, alături de 10 ambasade ale țărilor din Asia - Bangladesh, China, India, Indonezia, Iran, Japonia, Republica Coreea, Malaezia, Pakistan, Vietnam - vă invită pe 17 septembrie 2023, de la ora 11:00, la Festivalul Cultural Asiatic. Veți avea parte de culoare, arome, muzică, dans, tradiții orientale. Evenimentul va avea loc la Scena Dumitra. Vă așteptăm cu drag!


 

Trecut-au anii 2023

Transformările Bucureștiului din ultimii 20 de ani, reflectate într-o expoziție outdoor la Palatul Suțu „Trecut-au anii 2023”, cu fotografiile lui Andrei Bîrsan.

București. O stratigrafie în hărți și planuri, la ARCUB – Hanul Gabroveni

Muzeul Național de Istorie a României a organizat deschiderea expoziției „București. O stratigrafie în hărți și planuri”. Evenimentul a avut loc marți, 12 septembrie, începând cu ora 1800, la sediul ARCUB din strada Lipscani 84-90, București.

Cromatik

În cadrul evenimentelor dedicate promovării artiștilor plastici contemporani, Casa de Cultură „Friedrich Schiller” prin Direcția Cultură, Învățământ, Turism a Primăriei Municipiului București a organizat vineri, 8 septembrie 2023, ora 18.00, vernisajul expoziției de pictură Cromatik, realizată de artistul plastic Lețiția OPRIȘAN.

A prezentat: Roxana BĂRBULESCU, critic de artă.

Radu Florescu - Viaţa şi opera

Muzeul Naţional al Satului „Dimitrie Gusti” în colaborare cu Muzeul Naţional de Istorie a României şi Centrul Naţional de Cercetare şi Documentare în Domeniul Muzeologiei „Radu Florescu” a organizat joi, 7 septembrie, orele 14:00, în Sala Foaier H.H. Stahl a Muzeului Satului, Şos. Kiseleff nr. 30, deschiderea expoziţiei Radu Florescu - Viaţa şi opera.

În jurul Atacului de la Smârdan. Pictori ai Războiului de Independență în colecția MNIR

Muzeul Național de Istorie a României a organizat deschiderea expoziției „În jurul Atacului de la Smârdan. Pictori ai Războiului de Independență în colecția MNIR”. Vernisajul a avut loc joi, 31 august 2023, începând cu ora 1300, la sediul muzeului din Calea Victoriei nr. 12, București.

Ziua Limbii Române

Ziua Limbii Române, sărbătorită împreună de Academia Română și de Academia de Ştiinţe a Moldovei, la București și la Chișinău.

Biblioteca Academiei Române – o lume a cunoașterii

Biblioteca Academiei Române a vernisat miercuri, 30 august 2023, expoziția cu titlul „Biblioteca Academiei Române – o lume a cunoașterii“, care prezintă publicului o excepțională selecție, alcătuită din câteva sute de exponate rare, dintre cele mai valoroase, din bogatul său patrimoniu. 

Hanurile uitate ale Bucureștilor

Fascinantul univers al hanurilor bucureștene se dezvăluie publicului la Palatul Suțu.

Muzeul Municipiului București a organizat vernisajul expoziției tematice „Hanurile uitate ale Bucureștilor”, eveniment care a avut loc la Palatul Suțu (Bd. I.C. Brătianu, nr. 2), vineri, 25 august, ora 18.00. Parcurgând noua expoziție realizată de Secția Istorie a MMB, vizitatorii vor descoperi captivanta poveste a unor hanuri bucureștene ridicate în secolele XVII – XIX, astăzi dispărute în mare parte.

Pages

Theme by Danetsoft and Danang Probo Sayekti inspired by Maksimer