slideshow 1

Un nou site cu si despre radioamatori

Acest site doresc sa-l intretin pentru radioamatorii YO. Consider ca radioamatorii trebuie sa detina cat mai multe informatii pentru a fi cat mai bine informati. De aceea o sa ma straduiesc sa le ofer cat mai multe informatii (interviuri si articole) din cat mai multe domenii: Radioamatorism, Cultura, Personalitati, Calatorii, Muzica, etc.

Pentru cei care nu cunosc ce inseamna acest hobby, radioamatorismul, le recomand sa se informeze aici: http://www.hamradio.ro/home
 

Să facem cunoștință cu Almași Nicolae (Nicu) YO7HUZ

Nu îmi mai aduc aminte când l-am cunoscut pe dl. Nicu YO7HUZ, dar ce mi-a rămas în minte au fost numeroasele întalniri de Sf. Ilie, organizate de dânsul, unde la foarte multe am participat și eu și am fost foarte multumit de aceeastă întalnire anuală între radioamatori. Țin ca să îi mulțumesc și pe aceeastă cale pentru aceeste frumoase momente. 

PRINTRE POEȚII ROMÂNI CUCERIȚI DE HAIKU

În cadrul evenimentelor dedicate istoriei literaturii române contemporane, Casa de Cultură „Friedrich Schiller” și Primăria Municipiului București au organizat marți, 13 septembrie 2022, ora 18.30, seara literară „PRINTRE POEȚII ROMÂNI CUCERIȚI DE HAIKU”.

Dragă Arhivă. Laborator de inovație muzeală

Muzeul Național al Țăranului Român anunță lansarea proiectului Dragă Arhivă. Laborator de inovație muzeală, prin care continuă misiunea asumată în ultimii ani de accesibilizare, deschidere și explorare creativă a fondurilor din arhiva documentară a muzeului.

 

Întoarcere în viitor

Continuând tradiția de 65 de ani a promovării tinerilor artiștilor plastici români, Casa de Cultură „Friedrich Schiller” și Primăria Municipiului București a organizat joi, 8 septembrie 2022, ora 18.30, vernisajul expoziției de pictură „Întoarcere în viitor”, realizată de Dora Maria DOBÂRCIANU.

A prezentat: Dora Maria DOBÂRCIANU, artist plastic.

Corul de copii „Alexandru NEAGU”, TâncăbeștiMiercuri, 31 august 2022, începând cu ora 17.00, la sediul Casei de Cultură „Friedrich Schiller” (Str. Batiștei nr. 15, București) au avut loc trei manifestări culturale speciale: 

- Serată muzicală: Corul de copii „Alexandru NEAGU”, Tâncăbești;

- Sceneta „Adevăr sau minciună”, coordonator: Marcela VASLUIANU;

- Vernisajul expoziției de artă naivă „Tradiții, obiceiuri și port”, coordonator: pictor Valeria TOFAN.

FANTOME ȘI FANTEZII

În expoziția Fantome și Fantezii sunt prezentate mai mult de 90 de lucrări, mici și mari, din care unele sunt expuse pentru prima oară.
Abundența burlescă, drolatică și poznașă navighează, în plină feerie, în cele mai tari momente ale Istoriei Artei, convocate de Tudor Banuș fără nici o reticență. Muncitor al fabulosului, artistul vagabondează jucăuș și în totală libertate creatoare printre meandrele împrăștiate ale istoriei noastre. Grotescul meșteșugit, savuros și juisiv este terenul său de creație.


 

Decalogul adus în zilele noastre

Continuând tradiția de 65 de ani a promovării tinerilor artiștilor plastici români, Casa de Cultură „Friedrich Schiller” și Primăria Municipiului București a organizat joi, 18 august 2022, ora 18.30, vernisajul expoziției de pictură „Decalogul adus în zilele noastre”, realizată de Dora Maria DOBÂRCIANU.
A prezentat: Dora Maria DOBÂRCIANU, artist plastic.

Arcul lui Traian de la Benevento

În cadrul tradiției prezentărilor istoriei României, Casa de Cultură „Friedrich Schiller” și Primăria Municipiului București a organizat joi, 11 august 2022, ora 18.30, conferința Arcul lui Traian de la Benevento – istorie, iconografie și iconologie geto-dacă.

A prezentat: Leonard VELCESCU, doctor în istoria artei la École Pratique des Hautes Études (Paris-Sorbona), profesor la Universitatea din Pitești.

160 de ani de Poșta Română

Muzeul Național de Istorie a României în colaborare cu Compania Naţională Poşta Română au organizat în Holul Central al muzeului din Calea Victoriei nr. 12, o expoziție aniversară care marchează împlinirea a 160 de ani de la înființarea Poștei Române și de activitate a acestei companii.

Pages

Theme by Danetsoft and Danang Probo Sayekti inspired by Maksimer