slideshow 1

Un nou site cu si despre radioamatori

Acest site doresc sa-l intretin pentru radioamatorii YO. Consider ca radioamatorii trebuie sa detina cat mai multe informatii pentru a fi cat mai bine informati. De aceea o sa ma straduiesc sa le ofer cat mai multe informatii (interviuri si articole) din cat mai multe domenii: Radioamatorism, Cultura, Personalitati, Calatorii, Muzica, etc.

Pentru cei care nu cunosc ce inseamna acest hobby, radioamatorismul, le recomand sa se informeze aici: http://www.hamradio.ro/home
 

Mahalaua Gorgani

Joi, 14 noiembrie 2019, ora 18.30, prozatoarea Doina Ruști a susținut conferința Mahalaua Gorgani din București la finele secolului al XVIII-lea, la Palatul Suțu. Coordonator: Cătălin D. Constantin.

UN BINOM LIVRESC MEDIEVAL. MĂRTURIE A VREMURILOR DE ODINIOARĂ

Muzeul Naţional de Istorie a României (MNIR) prezintă publicului, în luna noiembrie, în cadrul seriei „Exponatul lunii”, o capodoperă a culturii medievale românești - Evanghelia tipărită în Episcopia Râmnicului și ferecătura acesteia – exemplar restaurat recent în cadrul muzeului.

Turcia. Dispută geostrategică în echilibrul de forțe după atacarea Siriei

Fundația Europeană Titulescu a organizat marți 12 noiembrie 2019, începând cu ora 16:00, dezbaterea: „Turcia. Dispută geostrategică în echilibrul de forțe după atacarea Siriei”.

 

Lansarea numărului 108-109 al revistei MEMORIA

Pe 13 noiembrie, la Ateneul Român, Fundația Culturală Memoria în parteneriat cu Filarmonica George Enescu, a lansat numărul 108-109 (3-4/2019), al publicației Memoria, revista gândirii arestate.

Toamna Radioamatorilor, Buzau 9 noiembrie 2019

Asteptam aceeasta noua intalnire cu mare interes si de aceea l-am contactat la telefon pe Ovidiu YO9XC (cu mai multe saptamani in avans) pentru a sti data exacta, dar si cum sa-mi planific calatoria catre Buzau. Ovidiu YO9XC mi-a comunicat data intalnirii si totodata mi-a spus ca peste putin timp o sa o posteze impreuna cu toate amanuntele pe Radioamator.ro.

Ferestre din București și poveștile lor

Muzeul Municipiului București a organizat joi, 7 noiembrie 2019, ora 18.30, conferința „Ferestre din București și poveștile lor”, susținută de Cătălin D. Constantin, la Palatul Suțu (Bdul Ion C. Brătianu).

 

SESIUNEA DE TOAMNA / ANUALA - 2019

Divizia de Logică, Metodologie şi Filosofia Ştiinţei din cadrul Comitetului Român de Istorie și Filosofie a Științei și Tehnicii, Academia Română, a ținut sesiunea sa de toamnă/anuală, joi, 7 noiembrie 2019, între orele 15-18. Ca de obicei, sesiunea de toamnă nu are temă, ci strânge doar proiecte individuale.

CONCERT - Constantin Silvestri

Muzeul Național Cotroceni a organizat în colaborare cu Radio România Muzical şi Institutul Cultural Român, miercuri, 6 noiembrie 2019, ora 19.00, în Salonul Cerchez, un eveniment dedicat personalităţii dirijorului şi compozitorului Constantin Silvestri.

Egalitatea de Șanse între femei și bărbați: o valoare contemporană

Marti, 5 noiembrie 2019, ora 13:00, a avut loc simpozionul: “Egalitatea de Șanse între femei și bărbați: o valoare contemporană”. Evenimentul a avut loc la sediul Institutul de Studii Avansate pentru Cultura şi Civilizația Levantului (ISACCL), din Bd. Mareșal Constantin Prezan, nr. 2A, sector 1, București.

Pages

Theme by Danetsoft and Danang Probo Sayekti inspired by Maksimer