slideshow 1

Un nou site cu si despre radioamatori

Acest site doresc sa-l intretin pentru radioamatorii YO. Consider ca radioamatorii trebuie sa detina cat mai multe informatii pentru a fi cat mai bine informati. De aceea o sa ma straduiesc sa le ofer cat mai multe informatii (interviuri si articole) din cat mai multe domenii: Radioamatorism, Cultura, Personalitati, Calatorii, Muzica, etc.

Pentru cei care nu cunosc ce inseamna acest hobby, radioamatorismul, le recomand sa se informeze aici: http://www.hamradio.ro/home
 

Sa facem cunostinta cu Belei Aurel YO9BHI

Cu Aurel YO9BHI m-am intalnit de mai multe ori la intalnirile care se organizau la Buzau in luna noiembrie si pentru ca l-am vazut in clasamentele de la concursurile de UUS, am dorit sa ne povesteasca despre activiatea lui de radioamator.

Ziua motomecanizatelor la Muzeul Militar Național „Regele Ferdinand I”

Muzeul Militar Național „Regele Ferdinand I” a expus sâmbătă, 3 august 2024, autospeciale și vehicule militare istorice.

Leul de hârtie: biletele Ministerului Finanțelor (1919-1920)

Muzeul Național de Istorie a României (MNIR) a deschis micro-expoziției „Leul de hârtie: biletele Ministerului Finanțelor (1919-1920)”, exponatul lunii august. Aceasta este accesibilă publicului la sediul muzeului din Calea Victoriei nr. 12, Bucureşti, în sala „Lapidarium”, începând de joi, 1 august 2024.

 

Second Life – Ion Isaila Art Collector

Muzeul Municipiului București a organizat vernisajul expoziției „Second Life – Ion Isaila Art Collector”, eveniment care a avut loc la Casa Filipescu-Cesianu (Calea Victoriei 151), pe data de 1 august 2024, ora 18:00.

Oamenii din Valea Omo, Etiopia

Ambasada Republicii Macedonia de Nord în România, în parteneriat cu Muzeul Național al Țăranului Român, au organizat joi, 18 iulie 2024, ora 19.00, la Sala Media, vernisajul expoziției de fotografie realizată de cunoscutul artist Kiro Urdin, Oamenii din Valea Omo, Etiopia.

Arheologie digitală: Trecutul medieval al Bucureștiului dintr-o perspectivă ceramică

Muzeul Municipiului București vă invită la o fascinantă călătorie în trecutul medieval al Bucureștiului, dezvăluită prin prisma ceramicii descoperite în timpul cercetărilor arheologice.

Luxul dantelei

Expoziția aduce în atenția publicului o colecție impresionantă de obiecte de vestimentație și decor realizate din dantelă, aflate în patrimoniul Muzeul Județean de Istorie și Arheologie Prahova, precum și o serie de piese și accesorii feminine din patrimoniul Muzeului Național Cotroceni, toate aparținând secolelor XIX și XX.

Armele dacilor: baza Columnei lui Traian și basoreliefurile cu arme din Forul lui Traian

Muzeul Național de Istorie a României (MNIR) împreună cu Fundația Prietenii Muzeului de Istorie a României (PMIR) și Muzeul Național al Țăranului Român (MNȚR) vă invită să participați la conferința „Armele dacilor: baza Columnei lui Traian și basoreliefurile cu arme din Forul lui Traian”, care va avea loc pe 28 iunie 2024, începând cu ora 14:00, la sala Cinema a Muzeului Național al Țăranului Român.

Grigore ANTIPA – fondatorul unor institute de cercetări științifice și al dioramelor din muzeul care îi poartă numele

Conferința aduce în atenția publicului personalitatea și activitatea reputatului om de știință Grigore Antipa (1867-1944), membru titular al Academiei Române, inventatorul dioramelor biologice.

Pages

Theme by Danetsoft and Danang Probo Sayekti inspired by Maksimer