You are here

Personalitati

Salonul Naţional Mihai Eminescu - Editia a XLVIII-a

Joi, 05 iunie 2025, ora 15,00, a avut loc vernisajul Salonului Național „Mihai Eminescu“, ediția a 48-a (XLVIII), la Palatul Parlamentului, Sala de Expoziții „Constantin Brâncuși“.

 

MAI IUTE CA MOARTEA. 70 de ani de la prima catapultare a unui pilot militar româ

Muzeul Național de Istorie a României în parteneriat cu Muzeul Național al Aviației Române, Editura Aripi Argintii și Asociația AeroHistoria a organizat expoziției „MAI IUTE CA MOARTEA.  70 de ani de la prima catapultare a unui pilot militar român”.

 

Independența și securitatea energetică a României

Marți, 20 mai 2025, începând cu ora 10, în Aula Academiei Romane a avut loc sesiunea științifică „Independența și securitatea energetică a României”.

 

Nicolae Titulescu și Societatea Națiunilor. La 95 de ani de la alegerea sa în fruntea SDN

Fundația Europeană Titulescu a organizat miercuri, 14 mai 2025, începând cu ora 16.30, dezbaterea: ,,Nicolae Titulescu și Societatea Națiunilor. La 95 de ani de la alegerea sa în fruntea SDN"

 

Expoziția 7+

Sub semnul intelectualității plastice, expoziția „7+”, care s-a deschis vineri 9 mai, ora 18, la Universitatea de Arhitectură și Urbanism Ion Mincu, reunește 14 artisti contemporani, cu personalități aparte și moduri diferite de abordare a picturii. Viziunea artistică originală, criteriul inovației, al formei și conținutului, percepția și semnificația care însoțesc limbajul plastic, reușesc să ofere exclusivitatea unor emoții puternice și autentice.

 

Muzeul Theodor Pallady

Muzeul Theodor Pallady adăposteşte colecţia soţilor Serafina şi Gheorghe Răut. Aceasta conține un nucleu substanțial de pânze semnate de Theodor Pallady şi peste 800 de desene şi gravuri din perioada sa pariziană.

 

Le tour du monde. Auguste Dieudonne Lancelot în Țările Române

Muzeul Municipiului București a organizat vernisajul expoziției „Le tour du monde. Auguste Dieudonne Lancelot în Țările Române”, eveniment care a avut loc la Palatul Suțu (Bd Ion C. Brătianu, nr. 2), pe data de 16 aprilie 2025, ora 18.00.

 

Tattarescu și școala Tattarescu. Lecția italiană, studii despre proporțiile corpului uman

Cu ocazia împlinirii a 205 ani de la nașterea artistului (1820-1894), Muzeul Municipiului București a organizat vernisajul expoziției tematice „Tattarescu și școala Tattarescu. Lecția italiană, studii despre proporțiile corpului uman”, care a avut loc miercuri, 9 aprilie 2025, ora 17.00, la Palatul Suțu (Bdul Ion C. Brătianu, nr. 2).

 

Muzeul K.H. Zambaccian


Colecţionar și critic de artă, Krikor H. Zambaccian (1889-1962) a alcătuit una dintre cele mai bogate şi valoroase colecţii de artă din România. Pentru a o pune în valoare, în anii 1940 Zambaccian a construit special casa în care sunt astăzi expuse picturi, sculpturi, grafică şi mobilier achiziționate pe parcursul unei jumătăți de secol. Atât colecția cât și casa au fost donate statutului român în 1947, prilej cu care Zambaccian a fost primit în rândurile membrilor Academiei Române.

 

 

Marghiloman. De la cafea la Unirea Basarabiei cu România

Muzeul Municipiului București a invitat publicul la Conferința de Joi, 27 martie 2025, ora 18.30, la Palatul Suțu (Bd. Ion C. Brătianu, nr 2), cu tema „Marghiloman. De la cafea la Unirea Basarabiei cu România”, care a fost susținută de frații Cristian și Florin Cetățeanu.

 

Pages

Theme by Danetsoft and Danang Probo Sayekti inspired by Maksimer