You are here

Personalitati

Salonul Național Mihai Eminescu - Ediția a XLVII-a

Salonul Național „Mihai Eminescu“, ediția a XLVII-a, la Palatul Parlamentului, Sala de Expoziții „Constantin Brâncuși“. Deschiderea oficiala a avut loc joi, 9 ianuarie, ora 15. Manifestarea a fost organizată de Gruparea Colecţionarilor de Medalii şi Insigne „Mihai Eminescu”, din cadrul Societății Numismatice Române.

În cadrul salonului, care se desfășoară în perioada 09 – 30 ianuarie 2025, are loc o expoziție de medalii, plachete, insigne, pictură, carte și alte materiale dedicate Poetului Nostru Național, Mihai Eminescu.

Figuri universitare și patrimoniu bucureștean. O istorie comună

Muzeul Municipiului București, în parteneriat cu Universitatea din București, a organizat miercuri, 18 decembrie, ora 14.00, vernisajul expoziției tematice „Figuri universitare și patrimoniu bucureștean. O istorie comună”, care poate fi vizitată la Palatul Suțu (Bd. Ion C. Brătianu, nr. 2).

Călătorie muzicală de iarnă

Casa de Cultură „Friedrich Schiller”, în colaborare cu Asociaţia Smart Art, BES România și Centrul de Artă „Euterpe”, a organizat joi, 12 decembrie 2024, de la ora 18.00, la sediul Casei Schiller, concertul Călătorie muzicală de iarnă, susținut de Mihaela Mitrofan (vioară), Valentin Dimitrie Simion (violoncel) și Emanuela Ioniță (pian).

A prezentat: Carmen-Leocadia Pesantez, promotor cultural.

Smart Cities of Romania 2024

Aflata la cea de a 10 editie, Conferinta Smart Cities of Romania, a dezbatut subiecte de actualitate din domeniul dezvoltarii durabile al tehnologiilor si solutiilor inovative, al rezilientei urbane. Structurata pe trei sectiuni conferinta s-a bucurat de prezenta unor vorbitori marcanti fie ca activeaza in domeniul guvernamental sau in domeniul privat si a unei audiente in sala de cca. 100 de persoane. Conferinta a fost transmisa in online.

Omul Aman - Înscrisuri, marafeturi și alte fasoane

Muzeul Municipiului București a organizat vernisajul expoziției „Omul Aman - Înscrisuri, marafeturi și alte fasoane”, eveniment care a avut loc vineri, 14 iunie, ora 17.00, la Muzeul Theodor Aman - Str. C. A. Rosetti, nr. 8.

George Enescu - Creația pentru pian de tinerețe (1896-1907)

Vineri, 1 noiembrie 2024, ora 11:00, Universitatea Națională de Muzică din București, sala Constantin Silvestri a organizat un eveniment pe cât de rar, pe atât de important: Lansare de partituri, colocviu şi recital de pian George Enescu - Creația pentru pian de tinerețe (1896-1907).

Expansiunea umană în spațiul extraterestru. Habitat și condiții de viață

Fundația Culturală Dalles a Academiei Române a organizat joi, 24 octombrie 2024, conferința „Expansiunea umană în spațiul extraterestru. Habitat și condiții de viață“, susținută de dr. ing. Dumitru-Dorin Prunariu, membru de onoare al Academiei Române, primul și singurul cosmonaut român care a zburat în spațiul cosmic. Evenimentul a avut loc la Sala „Dalles“ din Bd. Nicolae Bălcescu nr. 18, începând cu ora 18.

Festivitatea de Deschidere a Anului Universitar 2024 - 2025

Studenții, personalul didactic, didactic auxiliar și administrativ din UNEFS au fost invitați să participe la Festivitatea de Deschidere a Anului Universitar 2024 – 2025, care a avut loc luni, 30.09.2024, ora 10.00, în Sala Amfiteatru din sediul UNEFS, str. Constantin Noica nr.140, sector 6, București.

Second Life – Ion Isaila Art Collector

Muzeul Municipiului București a organizat vernisajul expoziției „Second Life – Ion Isaila Art Collector”, eveniment care a avut loc la Casa Filipescu-Cesianu (Calea Victoriei 151), pe data de 1 august 2024, ora 18:00.

Grigore ANTIPA – fondatorul unor institute de cercetări științifice și al dioramelor din muzeul care îi poartă numele

Conferința aduce în atenția publicului personalitatea și activitatea reputatului om de știință Grigore Antipa (1867-1944), membru titular al Academiei Române, inventatorul dioramelor biologice.

Pages

Theme by Danetsoft and Danang Probo Sayekti inspired by Maksimer