You are here

Personalitati

Omul Aman - Înscrisuri, marafeturi și alte fasoane

Muzeul Municipiului București a organizat vernisajul expoziției „Omul Aman - Înscrisuri, marafeturi și alte fasoane”, eveniment care a avut loc vineri, 14 iunie, ora 17.00, la Muzeul Theodor Aman - Str. C. A. Rosetti, nr. 8.

George Enescu - Creația pentru pian de tinerețe (1896-1907)

Vineri, 1 noiembrie 2024, ora 11:00, Universitatea Națională de Muzică din București, sala Constantin Silvestri a organizat un eveniment pe cât de rar, pe atât de important: Lansare de partituri, colocviu şi recital de pian George Enescu - Creația pentru pian de tinerețe (1896-1907).

Expansiunea umană în spațiul extraterestru. Habitat și condiții de viață

Fundația Culturală Dalles a Academiei Române a organizat joi, 24 octombrie 2024, conferința „Expansiunea umană în spațiul extraterestru. Habitat și condiții de viață“, susținută de dr. ing. Dumitru-Dorin Prunariu, membru de onoare al Academiei Române, primul și singurul cosmonaut român care a zburat în spațiul cosmic. Evenimentul a avut loc la Sala „Dalles“ din Bd. Nicolae Bălcescu nr. 18, începând cu ora 18.

Festivitatea de Deschidere a Anului Universitar 2024 - 2025

Studenții, personalul didactic, didactic auxiliar și administrativ din UNEFS au fost invitați să participe la Festivitatea de Deschidere a Anului Universitar 2024 – 2025, care a avut loc luni, 30.09.2024, ora 10.00, în Sala Amfiteatru din sediul UNEFS, str. Constantin Noica nr.140, sector 6, București.

Second Life – Ion Isaila Art Collector

Muzeul Municipiului București a organizat vernisajul expoziției „Second Life – Ion Isaila Art Collector”, eveniment care a avut loc la Casa Filipescu-Cesianu (Calea Victoriei 151), pe data de 1 august 2024, ora 18:00.

Grigore ANTIPA – fondatorul unor institute de cercetări științifice și al dioramelor din muzeul care îi poartă numele

Conferința aduce în atenția publicului personalitatea și activitatea reputatului om de știință Grigore Antipa (1867-1944), membru titular al Academiei Române, inventatorul dioramelor biologice.

Gheorghe Marinescu - o viață dedicată muncii, științei, progresului

Muzeul Municipiului București a organizat vernisajul expoziției „Gheorghe Marinescu - o viață dedicată muncii, științei, progresului”, eveniment care a avut loc pe data de 24 mai, ora 18.00, la Palatul Suțu (Bd. Ion C. Brătianu, nr. 2).

Review and Perspective of China-Central and Eastern European Countries Cooperation, Perspectives of Romania-China Relations

Fundația Europeană Titulescu a organizat luni, 24 iunie 2024, începând cu ora 16.00, MASA ROTUNDĂ cu TEMA: Review and Perspective of China-Central and Eastern European Countries Cooperation, Perspectives of Romania-China Relations.

Roman Dacia and the Roman Army

Muzeul Național de Istorie a României a găzduit lansarea volumului „Roman Dacia and the Roman Army”, apărut la Editura MEGA, dedicat remarcabilului profesor Liviu Petculescu, cu ocazia aniversării sale de 75 de ani. Evenimentul a avut loc miercuri, 12 iunie 2024, începând cu ora 12:00, la sediul muzeului din Calea Victoriei nr. 12, în Sala Lapidarium.

Cum comunică celulele?

Academia Română a organizat luni, 20 mai 2024, conferința „Cum comunică celulele?“, prezentată de prof. dr. Adrian Șalic de la Harvard Medical School. Evenimentul a avut loc în Aula Academiei Române din Calea Victoriei 125, începând cu ora 17, și face parte din seria de conferințe cu public „Ora de știință“, inițiată de Academia Română.

Pages

Theme by Danetsoft and Danang Probo Sayekti inspired by Maksimer