În ziua de 18 mai 2018 la ora 10:30 a avut loc o nouă întâlnire a "octogenarilor" acestei promoţii. Potrivit unei tradiţii statornicite de câţiva ani încoace, sediul întâlnirii a fost Muzeul UPB din localul Polizu, care s-a dovedit şi de data aceasta o gazdă primitoare, oferind o atmosferă plăcută, liniştită şi propice schimburilor de păreri şi informaţii.
Au fost prezenţi: Mia Bucurescu, Natalia Cutieru, Radu Dumitrescu, George Ionescu, Valerian Grabari, Aurel Millea, Nona Millea, Alexandru Popovici, Mimi Sasu, Lucian Nica, Petre Varlam, Anibal Zaharescu. Invitat: Nini Vasilescu (radioamator, prieten).
Nona Millea a făcut o prezentare a volumului recent apărut "ELECTRONICA ROMÂNEASCĂ – O ISTORIE TRĂITĂ" vol. 4, Telecomunicaţii, Electronica Aplicată, Editura AGIR, 720 pagini, coordonator dr.ing. Nona Millea. O lucrare impresionantă, atât prin întindere cât şi conţinut, care va fi urmată în curând şi de vol. 5. Nona a reiterat pe scurt povestea naşterii şi finalizării volumului, amintind principalele momente ale ei.
În continuare, Puiu Popovici a făcut o prezentare foarte reuşită despre FRACTALI şi HAOS – cum s-a născut ideea fractalilor, ce este teoria haosului etc., diverse aplicaţii. Au fost prezentate imagini şi clipuri în PowerPoint; Puiu a accentuat că haosul nu este un fenomen aleator, deşi unii îl tratează ca atare. Interesantă a fost demonstraţia posibilei divergenţe în evoluţia unor fenomene guvernate de aceleaşi legi, dar cu condiţii iniţiale diferite. Uneori, chiar diferenţe foarte mici ale acestora pot duce pe parcurs la rezultate complet diferite. Una din aplicaţiile importante este în prognozele meteorologice.
Apoi, Georgică a citit câteva poezii din bogata sa "producţie", ultima dintre ele, scrisă acum o lună, constituind un fel de "bilanţ" poetic la sfârşit de carieră … (reprodusă aici mai jos).
În plus faţă de "bunătăţile" servite de doamnele "gazde", Valerică i-a tratat pe participanţi cu câte o felie de tort de ciocolată, de cea mai bună calitate.
Întâlnirea s-a încheiat după ora 14:30, convenindu-se ca următoarea să fie făcută în luna octombrie 2018.
Numeroase fotografii au fost făcute de Nini Vasilescu, pentru care îi mulţumim.
Aurel Millea
Un album cu fotografii ocazionat de acest subiect poate fi văzut aici: http://nini.qsl.ro/yo3ccc/
Theme by Danetsoft and Danang Probo Sayekti inspired by Maksimer