Iată că s-a deschis şi sezonul cu nr. 8, adică toamna 2017 - vara 2018 al Seratelor irepetabile. A fost întâlnirea cu nr. 61, pe data de 29 septembrie 2017.
S-a început cu un scurte precizări ale colegilor Paul Ionescu şi Victor Predan, urmate de trecerea în revistă a “peretelui de afişe folk” puse la dispoziţie de Mihai “Croco” Manea (care nu a putut fi prezent, dar a venit asistentul său Monel): atât spectacole vechi cât şi viitoare la Sala Palatului - Gala Folk Om Bun şi Remember Cenaclul Flacăra; explicaţiile au fost oferite de Liviu Zamora. A urmat relatarea ziaristului Radu Lupaşcu (editorul paginii pe internet “Arta sunetelor”) despre călătoriile sale în Anglia, pigmentate cu concerte în pub-uri, relatare ilustrată cu un cântec al tasmanianului Rob Tognoni. Un membru mai nou al “comunităţii”, profesorul teolog Dan Ţăpligă Dăneţ a făcut o comparaţie între două musicaluri de pe scenele teatrelor bucureştene, adăugând două interesante amintiri despre regretata Marina Scupra.
Bronzat, abia venit în acea dimineaţă din Grecia, Liviu Zamora ne-a încântat cu 3 selecţiuni muzicale înregistrate impecabil pe stick. Profesorul de muzică Viorel Covaci a trecut în revistă cu exactitate şi pricepere istoria neobişnuită a celor 7 imnuri naţionale ale României de-alungul istoriei. O cronică scurtă, la obiect, a festivalului rock “top t” de la Buzău (reluat anul acesta) ne-a prezentat-o Nelu Stratone: din cele două zile de concerte, el a remarcat formaţia Dirty Shirt, cu care am ascultat un cântec.
Finalul a aparţinut oaspetelui de onoare, scriitorul George Roca din Sydney, membru al redacţiilor mai multor publicaţii ale românilor din diaspora (sosit cu alt literat de la Antipozi, Daniel Ioniţă): după câteva creionări ale vieţii în Australia, ne-a oferit mostre din creaţia proprie - a recitat o emoţionantă poezie de dor de ţară (“Ardealul” - el fiind orădean) şi a încheiat cu două amuzante fabule, întreaga sa prestaţie mustind de energie şi umor, fiind răsplătită cu aplauze. S-a încheiat cu un cântec al unei formaţii australiene... nu se putea altfel, AC-DC, difuzat de pe laptopul lui Bebe Astur, cel care a asigurat, ca de obicei, suportul tehnic. A doua zi au apărut mărturii foto ale evenimentului pe facebook-urile lui George Roca, Mihaela Petre, Mihai Forsea (asistentul video al seratelor).
Amfitrionul a anunţat la final următoarea întâlnire: pe 6 octombrie, pentru a se sărbători ziua sa de naştere.
Un album cu fotografii ocazionat de acest subiect poate fi vazut aici: http://nini.qsl.ro/yo3ccc/
Theme by Danetsoft and Danang Probo Sayekti inspired by Maksimer